Οι ταινίες που περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2017! (Vids)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Οι ταινίες που περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2017! (Vids)

Από το Justice League και το Blade Runner μέχρι το καινούριο Star Wars και το νέο Alien, η ζωή είναι ωραία το 2017 αν γουστάρεις να πηγαίνεις σινεμά.

Τι όμορφες εποχές για να είσαι κινηματογραφόφιλος. Η δεκαετία που διανύουμε είναι μια από τις πιο δημιουργικές στην ιστορία του mainstream σινεμά (και όχι μόνο μιας και η τηλεόραση έχει αποκτήσει εντελώς αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά). Δεν μιλάμε τόσο (ή μόνο…) για το λεγόμενο «ποιοτικό» ή σινεφίλ κοινό αλλά για τους geeks, τους πωρωμένους με υπερήρωες και κόμιξ, εκείνους που διαμορφώνονται και διαμορφώνουν την λεγόμενη ποπ κουλτούρα. Σε μια εποχή που τα σύμπαντα της Marvel και της DC κονταροχτυπιούνται στο σινεμά και που franchise ιστορικών ταινιών συνεχίζονται είναι δεδομένο: Η μια αναμονή κυκλοφορίας ταινίας υποδέχεται την άλλη.

Ο κύκλος της πώρωσης ξεκινάει μέσα στον Μάιο και οι ταινίες για τις οποίες δεν κρατιόμαστε είναι μπόλικες:

Alien: Covenant – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Μαΐου

Η πρώτη μιας σειράς πολυαναμενόμενων ταινιών που περιμένουμε μέσα στο 2017, η έκτη ταινία του Alien franchise βρίσκει τον σκηνοθέτη της πρώτης ιστορικής ταινίας, Ρίντλεϊ Σκοτ να επιστρέφει στο σκηνοθετικό τιμόνι και μαζί του, όπως όλα δείχνουν, το franchise επιχειρεί μια επαναφορά στις horror ρίζες του. Οι κριτικές από το εξωτερικό πάντως λένε πως είναι πολύ καλύτερο από το «Prometheus». Ίδωμεν…

Wonder Woman – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Ιουνίου 2017

Έκλεψε την παράσταση στο «Batman v Superman», κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι πιο ορκισμένοι εχθροί της ταινίας (που για έναν ανεξήγητο λόγο είναι πολλοί…) και ήρθε η ώρα και για την δική της ταινία.

Η Wonder Woman θα ζωντανέψει στο σόλο φιλμ της ξανά από την πέρα για πέρα ερωτεύσιμη Γκαλ Γκάντοτ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την περιμένουν περισσότερο και από το Justice League.

Spider-Man: Homecoming – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Ιουλίου

Τρίτη επανεκκίνηση των ταινιών με πρωταγωνιστή τον Spider-Man, ο οποίος επιτέλους εντάσσεται μέσα στο Marvel Cinematic Universe και αν και αυτό είναι το δεύτερο reboot του εν λόγω ήρωα, η προσμονή είναι στα ύψη. Η Marvel το έπιασε το νόημα και από το trailer φαίνεται πως τον παρουσιάζει με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ότι τις προηγούμενες δυο φορές για να μην βαρεθεί ο κόσμος.

Η εφηβική αφέλεια του Spider-Man μοιάζει να υπερτονίζεται, η ιδιότυπη (και πάντα συγκρουσιακή…) σχέση πατέρα-γιου που συγκροτεί με τον Iron Man αποκτά κομβικά στοιχεία και ο θεός Μάικλ Κίτον είναι εδώ για να δώσει λύση στο πρόβλημα της Marvel με τους κακοφτιαγμένους villain. Κάποιοι δεν θα το περίμεναν ποτέ αλλά ναι: το «Spider-Man: Homecoming» είναι πολυαναμενόμενο.

War for the Planet of the Apes – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Ιουλίου

Το franchise του Planet of the Apes πηγαίνει ανέλπιστα καλά και τη τρίτη ταινία του αναμένεται να δει πολύς κόσμος. Χωρίς να έχει γίνει γραφικό από την μία (κίνδυνος που ελοχεύει σε franchise ιστορικών τίτλων) αλλά και χωρίς να συγκροτεί το πρωτοκλασάτο σύμπαν που αντιστοιχεί στο βάρος της… φανέλας του, το «War for the Planet of the Apes» αναμένεται να είναι η συνέχεια μιας αξιοπρεπέστατης προσπάθειας και σαν… σφηνάκι που θα μας κρατήσει σε κλίμα προσμονής είναι μια χαρά.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

The Dark Tower – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Αυγούστου 2017

Είναι από τώρα δεδομένο: αυτή η ταινία είτε θα μισηθεί είτε θα αγαπηθεί, ενδιάμεση κατάσταση δεν θα υπάρξει. Βασισμένο στο εφτάτομο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, μια από τις πιο διάσημες και αγαπημένες δουλειές του γνωστού συγγραφέα, η κινηματογραφική απόδοση του «The Dark Tower» έχει κάνει άπειρους θαυμαστές του Κινγκ ανά τον κόσμο να την περιμένουν πως και πως.

Το trailer περισσότερο αύξησε τα ερωτήματα για το αν η απόδοση θα αντιστοιχεί στο hype παρά τα έλυσε πάντως. Το γεγονός ότι δεν είναι δεδομένη η συνέχεια, κάτι που θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα τα πάει στα ταμεία, έχει ξενερώσει ήδη πολύ κόσμο με δεδομένο πως μιλάμε για εφτά ολόκληρα βιβλία. Στις 4 Αυγούστου που βγαίνει πάντως θα γίνει σίγουρα πανικός στις αίθουσες.

Dunkirk Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Αυγούστου 2017

Τρία χρόνια μετά το Interstellar, το πιο «καυτό» όνομα του Χόλιγουντ, ο ένας εκ των δύο σκηνοθετών που αυτή τη στιγμή διεκδικεί τον τίτλο του «νέου Κιούμπρικ» (ο άλλος θα αναφερθεί σε λίγο…), ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει με νέα ταινία.

Το (αντί)πολεμικό Dunkirk φανερώνει την πρόθεση του Νόλαν να πιάσει όλο των εύρος των ειδών του σινεμά (όπως έκανε και ο «μπαμπάς» του, ο Κιούμπρικ) και από τα πρώτα πλάνα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ξανά η χαρακτηριστική του αισθητική. Φήμες λένε πως πρόκειται για την ταινία που είναι αν όχι η καλύτερη σίγουρα η πιο ώριμή του.

Blade Runner 2049 – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου 2017

Και εδώ ο δεύτερος σκηνοθέτης που διεκδικεί τον άτυπο και βαρυσήμαντο τίτλο τιμής του «νέου Κιούμπρικ». Ο Ντένις Βιλνέβ, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά το αριστουργηματικό «Arrival», παραμένει στα λημέρια του Sci-Fi, αυτή τη φορά με έναν τίτλο βαρύ σαν ιστορία. Το σίκουελ μιας τόσο μυθικής ταινίας όπως το Blade Runner είναι ευχή αλλά και κατάρα: αν ο Βιλνέβ πετύχει θα γράψει ιστορία, αν αποτύχει θα στιγματιστεί για πάντα. Το trailer πάντως ήδη έχει πωρώσει κόσμο και ο κοσμάκη και ο Βιλνέβ που είναι δεδομένα πανέξυπνος ήδη προετοιμάζεται για την άτυπη νίκη του στην φετινή άτυπη σύγκρισή του με τον Νόλαν.

Thor: Ragnarok – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2017

Ίσως η λιγότερο αναμενόμενη από τις… πολυαναμενόμενες ταινίες του 2017, η τρίτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Θορ είναι ένα ακόμα κομματάκι στο μεγάλο παζλ του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Η ποπ αισθητική δίνει στίγμα στην ταινία ήδη από το trailer και η επιστροφή του Hulk (που παραμένει μόλις στην μια σόλο ταινία ο καψερός…) προσδίδει έξτρα ενδιαφέρον.

Όπως και να το κάνουμε το «Thor: Ragnarok» είναι μια ταινία από το σύμπαν της Marvel και ως τέτοια είναι καταδικασμένη να πουλήσει.

Justice League – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Νοεμβρίου 2017

Έχοντας την ταινία του Θορ ως την άτυπη αντίπαλό της, το Justice League μετά τα (επαναλαμβάνουμε: για αδιευκρίνιστους λόγους…) μέτρια σχόλια για το BvS, έρχεται να αποτελέσει το εργαλείο επέκτασης του σύμπαντος της DC.

Οι haters είναι έτοιμοι να κράξουν, οι θαυμαστές ήδη το περιμένουν πως και πως, η οπτική αποτύπωση του Μπάτμαν είναι από μόνη της ένας λόγος για να δεις την ταινία και με τον Σούπερμαν σε μυστήριο ρόλο για την ώρα, το Justice League θα παλέψει με κριτικούς και… μαρβελάκιδες φιλοδοξώντας να τους νικήσει.

Star Wars: The Last Jedi – Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει κινηματογραφικά η χρονιά, το όγδοο επεισόδιο των Star Wars είναι δεδομένο από τώρα πως θα προκαλέσει μαζικές ανατριχίλες στους αναρίθμητους φανατικούς οπαδούς του franchise που ήδη ετοιμάζονται να πάνε στις αίθουσες με φωτόσπαθα και geek μπλουζάκια με το λογότυπο της σειράς.

Το spin off επεισόδιο του Rogue One, εκτός από το ότι μας χάρισε μια από τις πιο επικές σκηνές με τον Darth Vader, μας έβαλε σε ενήλικο κλίμα ενώ τα πρώτα τρέιλερ του «Last Jedi» μας επιβεβαίωσαν αυτό που υποψιαζόμασταν ήδη, πως δηλαδή η σειρά θα κινηθεί σε πιο σκοτεινά μονοπάτια. Αν βάλεις και στην όλη συζήτηση πως ο Λουκ Σκάιγουοκερ είναι έτοιμος να επιστρέψει, για το «The Last Jedi» ήδη δεν κρατιόμαστε…