witcher
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Witcher: Το Netflix ετοιμάζει το δικό του Game of Thrones

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μην απογοητευτούμε από μεταφορά video game σε οθόνη.

Οποιαδήποτε απόπειρα μεταφοράς video game σε οθόνη, αφορούσε μέχρι σήμερα την μεγάλη οθόνη. Το σινεμά. Ιδίως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση. Μικρή μεν, αλλά επανέρχεται σιγά σιγά σε αυτό που συνέβαινε στα 90’s. Βέβαια, οι όποιες ταινίες έγιναν δεν διεκδικούν τρομερές δάφνες. Ούτε το Assassin’s Creed,  ούτε το Prince of Persia, ούτε Hitman 47: Secret Agent. Το Warcraft από την άλλη δεν ήταν τόσο χάλια, αλλά απλώς ξεπέρασε το μέτριο. Άλλο όμως η ταινία και άλλο η σειρά. Άλλο Netflix και άλλο…μη Netflix. Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Και το Witcher μοιάζει να έχει καταλήξει στο σωστό νούμερο της ρουλέτας.

Φυσικά το Witcher δεν είναι απλώς ένα video game. Είναι μια σειρά νουβέλων που πέρασαν σε αυτό το στάδιο και τώρα ετοιμάζονται για μια ακόμα μετάβαση. Το Netflix έβγαλε την σχετική ανακοίνωση και μάλιστα ένα μέρος της σειράς θα έχει στο σενάριο τον Αντρέι Ταπκόφσκι, τον συγγραφέα των βιβλίων. Όπως αναφέρει το Den of Geek, η σειρά The Witcher δεν θα πατήσει απόλυτα πάνω στο storyline του video game. Θα δομήσει ένα γενικότερο σύμπαν, έχοντας σκοπό να παρεκκλίνει στην αφήγηση. Αντιθέτως, με το βιβλίο φαίνεται πως θα έχει αρκετά κοινά.

Αυτό εξηγείται κι από το γεγονός ότι ο Ταπκόφσκι συμμετέχει στο πρότζεκτ. Ο Πολωνός συγγραφέας στο παρελθόν είχε δηλώσει την αντίθεση του με το video game, ιδίως σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αμφισβητώντας την ικανότητα του μέσου να αποδώσει σωστά τις ιστορίες. Όταν βέβαια είδε την επιτυχία του και κέρδη κοντά στο 1 δισεκατομμύριο, το μετάνιωσε οικτρά που δεν ζήτησε οικονομικές απολαβές.

Τώρα όμως θα αναλάβει ρόλο συμβούλου προς τους σεναριογράφους και λογικά θα γράψει κι αυτός κάποια επεισόδια. «Είμαι ενθουσιασμένος που το Netflix θα αποδώσει σε σειρά τις ιστορίες μου. Κυρίως επειδή θα μείνει πιστό στο υλικό και στις πηγές που ξόδεψα 30 χρόνια για να γράψω. Είμαι χαρούμενος για τις προσπάθειες που γίνονται και για το γεγονός ότι η ομάδα φέρεται με σεβασμό στους χαρακτήρες».

Το Witcher θα έχει παραγωγούς τον Σον Ντάνιελς του The Mummy και τον Τζέισον Μπράουν από την μοναδική αξιόλογη σειρά του SyFy, το Expanse. Επίσης, ο Τόμας Μπαγκίνσκι, που σκηνοθέτησε τα cinematics για το video game, θα έχει ρόλο παραγωγού. Αυτά τα είναι τα μόνα γνωστά  στοιχεία για μια σειρά που δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το 2019. Το κάστινγκ αναζητείται, αλλά το Forbes έκανε μια εξαιρετική πρόταση για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Εύα Γκριν είναι μια πολύ ιντριγκαδόρικη επιλογή, ενώ για τον κεντρικό ήρωα θα μας έψηνε αρκετά ένας Τομ Χιντλστόουν.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν από δύο χρόνια είχε ξεκινήσει μια διαδικασία για παραγωγή ταινίας Witcher, η οποία δεν κινήθηκε σε ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει ούτε σε επίπεδο προπαραγωγής και να δώσει τη θέση της στο όραμα του Netflix.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα