Oats Volume 1: Το πρωτοποριακά φιλόδοξο πρότζεκτ του Νιλ Μπλόμκαμπ
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Oats Volume 1: Το πρωτοποριακά φιλόδοξο πρότζεκτ του Νιλ Μπλόμκαμπ

Ο σκηνοθέτης των District 9, Elysium και Chappie συνεχίζει την ρητορική του γύρω από το science fiction.

Έτοιμος να γίνει η Μπιγιονσέ των σειρών είναι ο Νιλ Μπλόμκαμπ. Η πρώτη έκανε κάτι το τρομερά πρωτοπόρο στην μουσική βιομηχανία όταν κυκλοφόρησε το Lemonade μέσω του HBO. Εισήγαγε στην μουσική την τηλεόραση, το σινεμά και άλλες τέχνες. Το narrative πάνω απ΄όλα. Κάτι εξίσου πρωτόφαντο έχει ξεκινήσει και ο σκηνοθέτης των πολύ καλών ταινιών sci-fi. District 9, Elysium και λιγότερο το Chappie. Το Oats Volume 1 είναι μια νέα προσπάθεια του Μπλόμκαμπ σε συνεργασία με τα Oats Studio και σίγουρα ανοίγει ένα νέο μονοπάτι στο κομμάτι του θεάματος.

Ο λόγος; Ο σκηνοθέτης σχεδιάζει να κάνει τη σειρά μικρών ταινιών διαθέσιμη μέσω Steam, της πλατφόρμας online gaming. Κάτι που προφανώς δεν έχει ξαναγίνει. Για την ακρίβεια, το πλάνο του είναι αυτό και κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί, αν κρίνουμε από τα mini surveys που έκανε τον τελευταίο ένα χρόνο γύρω από το αν ο καταναλωτής τηλεοπτικού θεάματος θα προτίθεντο να μπει σε ένα άλλο είδος και ύφος παροχών.

Στο πρώτο trailer του Oats Volume 1 που κυκλοφόρησε βλέπουμε συνδυασμό σκηνών από τα διάφορα φιλμάκια του Μπλόμκαμπ. Μια εισβολή ερπετόμορφων εξωγήινων που έχουν καταλάβει τον πλανήτη και εξουσιάζουν με όπλα και αλυσίδες. Στρατιώτες που προετοιμάζονται για πόλεμο στη ζούγκλα. Μια κινούμενη μαύρη ύλη. Τερατόμορφοι και βίαιοι εξωγήινοι.

Με την Ντακότα Φάνινγκ και την βετεράνα σε alien καταστάσεις Σιγκούρνι Γουίβερ να έχουν πρωταγωνιστική θέση σε όλα τα short films, ο Μπλόμκαμπ φέρνει κάτι επαναστατικό. Κυρίως, ανοίγει δρόμο ώστε το sci fi να πάρει ατομική διάσταση και να αγγίξει πολύ σύντομα την εικονική και ar πραγματικότητα.