Μια Μούμια στα Αυτοκίνητα: Οι ταινίες της εβδομάδας
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Μια Μούμια στα Αυτοκίνητα: Οι ταινίες της εβδομάδας

Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα. Η Μεσόγειος κάνει πρεμιέρα στο σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Ένα δίδυμο Τομ Κρουζ-Ράσελ Κρόου είναι από αυτά που πάντοτε θέλαμε να δούμε. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, αλλά όχι τόσο επικά όσο θα φανταζόμασταν. Η Μούμια δεν διεκδικεί τρομερές δάφνες, αλλά μην επηρεαστείς κιόλας από τα σχόλια που την κατακεραυνώνουν. Πήγαινε δες την. Αν πάλι δε σε ψήνει, τότε μπορείς να δεις τη νέα ταινία της Μαριόν Κοτιγιάρ, τον Κεραυνό ΜακΚουίν σε μια τελευταία περιπέτεια ή την σύμπραξη Χωραφά-Ελευθερίου σε μια ιδιαίτερα άρτια ελληνική παραγωγή.

Η Μούμια (The Mummy)

2017/ Περιπέτεια-Θρίλερ/ 110′

Σκηνοθεσία: Άλεξ Κούρτζμαν

Με τους: Τομ Κρουζ, Ράσελ Κρόου, Σοφία Μπουτέλα, Άναμπελ Γουόλις,  Τζέικ Τζόνσον

16 χρόνια μετά την Μούμια με τον Μπρένταν Φρέιζερ και την Ρέιτσελ Βάις, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε αρχαίους αιγυπτιακούς μύθους. Αυτή τη φορά ο Τομ Κρουζ και ο Ράσελ Κρόου συνθέτουν ένα πολύ ισχυρό δίδυμο, με την Σοφία Μπουτέλα να κάνει την αρχή σε μια καριέρα που σε λίγους μήνες θα μας απασχολεί έντονα. Αυτή η Μούμια βέβαια δεν προκαλεί τις ίδιες ταραχές με εκείνη του 2001. Ενώ το trailer που είχε κυκλοφορήσει έδειχνε πολλά υποσχόμενο, το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως μια τεράστια αποτυχία. Η Μούμια θα έμπαινε άνετα σε αυτή την κατηγορία.

Έτι περισσότερο, οι κριτικοί μιλούν για καταστρεπτικό παράδειγμα franchising. Υπερβολικά; Ίσως. Η συγκεκριμένη Μούμια πάντως είναι underachievement για τον Τομ Κρουζ που εσχάτως κινείται συνεχώς γύρω από franchise. Δικά του ως επί το πλείστον. Αν ήμουν ο Φρέιζερ θα έλεγα στον Κρουζ: Δε Μούμια -σες.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αυτοκίνητα 3 (Cars 3)

2017/ Κινούμενα/ 109′ 

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι

Φωνές: Όουεν Γουίλσον, Μπόνι Χαντ, Τσιτς Μαρίν, Έιμι Χάμερ

Με δόγμα «Ο νέος είναι ωραίος, αλλά πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς» τα Αυτοκίνητα επιστρέφουν. Ο Κεραυνός Μακουίν βλέπει τη νέα γενιά να τον θέτει στο περιθώριο και μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει. Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, θα χρειαστεί την βοήθεια της πρόθυμης νεαρής τεχνικού, Cruz Ramirez, που έχει ένα δικό της πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές εντελώς απροσδόκητες ιδέες. Και θα αποδείξει ότι η ούγια που γράφει 95 έχει να δώσει ακόμα πολλά. Και μάλιστα στην μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston. Εκεί η περίφημη καρδιά του πρωταθλητή θα ξυπνήσει για να δώσει μια τελευταία μεγαλειώδη παράσταση.

Μικρά Βήματα (Sage femme)

2017/ Κωμωδία-Δράμα/ 117′

Σκηνοθεσία: Μαρτίν Προβόστ

Με τους: Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Φροτ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κουεντίν Ντολμέρ, Μιλέν Ντεμονζό, Πολίν Ετιέν

Η Κλερ είναι μια χαρισματική μαία, με φυσικό ταλέντο και το πιο απαλό άγγιγμα. Οι μέθοδοι της όμως έρχονται σε αντίθεση με τη μοντέρνα ιατρική. Όντας πιο κοντά στο τέλος της καριέρας της πλέον παρά στην αρχή, αρχίζει να αμφισβητεί τη θέση και τις ικανότητες της. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα, μια φωνή από το παρελθόν. Η Μπεατρίς, η επιπόλαιη και πάντα υπερβολική ερωμένη του πατέρα της έχει κάποια νέα και την πιέζει να βρεθούν, 30 χρόνια μετά το θάνατο του.

Είναι για το καλό σου (Es por tu bien)

2017/ Κωμωδία/ 93′

Σκηνοθεσία: Κάρλος Θερόν

Με τους: Χοσέ Κορονάδο, Ρομπέρτο Άλαμο, Ξαβιέ Καμάρα, Πιλάρ Κάστρο, Κάρμεν Ρουίθ

Ο χειρότερος εφιάλτης ενός πατέρα είναι η μέρα που συναντά τον φίλο της κόρης του… που φυσικά είναι εντελώς ακατάλληλος και θέλει μόνο ένα πράγμα από το αγαπημένο κοριτσάκι του. Αυτή η μέρα έφτασε για τους τρεις φίλους, τον Αρτούρο, τον Πόλι και τον Τσους. Οι γλυκές τους κορούλες αποφάσισαν να «πετάξουν» το μέλλον τους σε τρεις ανεπρόκοπους. Οι μπαμπάδες όμως έχουν άλλη άποψη. Ο μόνος τρόπος είναι να απαλλαγούν από αυτούς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τους ξεφορτωθούν.

Όλα όσα αγαπήσαμε (From the Land of the Moon / Mal de pierres)

2016/ Αισθηματική/ 116′

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσία

Με τους: Μαριόν Κοτιγιάρ, Λουίς Γκαρέλ, Άλεξ Μπρέντεμουλ, Μπριγκίτε Ρουάν, Βικτουάρ Ντιμπουά

Η Γκαμπριέλ γεννήθηκε και ζει σε ένα μικρό χωριό στην Νότια Γαλλία, σε μία εποχή που οι αγάπες παραμερίζονται για τους συμφωνημένους και με κέρδος γάμους. Η επιμονή των γονιών της θα την κάνει γυναίκα του Χοσέ, ενός έντιμου αγρότη. Η καρδιά της όμως δεν θα αργήσει να βρει τον δρόμο της. Ένα ταξίδι στις Άλπεις για μια θεραπεία στα νεφρά θα της φέρει στη ζωή τον γοητευτικό Αντρέ, έναν τραυματία βετεράνο του πολέμου της Ινδοκίνας, που αναζωπυρώνει το πάθος που έκρυβε μέσα της. Με αυτόν τον καινούριο έρωτα η Γκαμπριέλ λαχταράει να το σκάσει από τον γάμο της που την κρατάει φυλακισμένη. Αυτή την φορά είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της.

Ο γιατρός έχει τρεχάματα (Lasciati Andare)

2017/ Κωμωδία/ 107′

Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Αμάτο

Με τους: Τόνι Σερβίλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι

Ο Ελία είναι ένας ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα. Χωρισμένος σε επίπεδο διαβίωσης. Γιατί διαζύγιο δεν έχουν πάρει. Λόγω κόστους. Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. Είναι σε οικονομική δυσχέρεια, αλλά είναι και σφιχτοχέρης. Ζει εκεί που δουλεύει, δουλεύει εκεί που ζει. Καθώς ζει την ζωή με μετρήματα, εκείνη έρχεται να του υπενθυμίσει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του. Η καρδιά του στέλνει μια προειδοποίηση.

Ο γιατρός θα του πει ότι χωρίς γυμναστική δεν πρόκειται να δει προκοπή. Η γυμναστική είναι το ένα από τα δύο πράγματα που σιχαίνεται. Το άλλο είναι να ξοδεύει. Για να κάνει το πρόγραμμα θα χρειαστεί και τα δύο. Ευτυχώς όλα έχουν ένα τίμημα αντίθετης χροιάς. Η Κλαούντια, μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, θα αναλάβει να τον στρώσει. Ο χαρακτήρας της θα γεννήσουν ξανά επιθυμίες και σχέδια στον Ελία, που θα χτίσει μια δυνατή φιλία με την Κλαούντια. Μια φιλία που θα τον φέρει αντιμέτωπο μέχρι και με τον κατάδικο φίλο της…

Η πρόταση της εβδομάδας: Ξα Μου

Γιώργος Χωραφάς, Λευτέρης Ελευθερίου που έχει πέραση, κρητικά τοπία και ντοπιολαλιά κι έτσι έχεις μια καλή ελληνική ταινία. Η σκηνοθεσία της Κλειούς Φανουράκη αναζητά τούτη την απλότητα που προσφέρει το τοπίο, αλλά ο Χωραφάς. Σε έναν ρόλο που θα αγγίξει πολλές ψυχές εκεί έξω. Από διευθυντής σε ένα ξενοδοχείο του νησιού, ο Τζώνη θα βρει το εφαλτήριο για να κινήσει την δική του γη. Να φτιάξει τον δικό του δρόμο. Οι επαφές με τους ανθρώπους, η γυναίκα του, τα παιδιά του, θα γίνουν όλα βίωμα, θα γίνουν έξα που θα αποτινάξει την απογοήτευση και το βάρος της νέας αρχής.