αποπλάνηση
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Η Αποπλάνηση του Spider-Man: Οι ταινίες της εβδομάδας

Επιτέλους Τομ Χόλαντ αβέκ Ρόμπερτ Ντάουνι, επιτέλους Σοφία Κόπολα αβέκ Κίντμαν, Φάνινγκ, Ντανστ και Φάρελ.

Δύο μήνες τώρα είχα μπουχτίσει από τα trailer. Καλά κι αυτά, δεν λέω. Αλλά το Spider-Man Homecoming είναι από τις ταινίες που αδημονείς να τις δεις. Το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό το συναίσθημα το φέρει φυσικά ο πρωταγωνιστής. Αντίβαρο σε αυτόν στέκεται η Αποπλάνηση της Σοφία Κόπολα. Ταινία για την οποία έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που βραβεύεται στις Κάννες.

Spider-Man: Επιστροφή στον τόπο του (Spider-Man: Homecoming)

2017/ Δράση-Περιπέτεια/ 133′

Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς

Με τους: Τομ Χόλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρίζα Τομέι, Μάικλ Κίτον, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τζον Φαβρό, Μάρτιν Σταρ

Έχοντας ζήσει την μεγάλη περιπέτεια στο Civil War, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ/ Spider-Man επιστρέφει στο σπίτι του και στην Θεία Μέι, υπό τη συνοδεία και τις συμβουλές του Τόνι Σταρκ. Κατενθουσιασμένος και με την πεποίθηση ότι είναι ασταμάτητος, προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στους γύρω του ότι δεν είναι ένας ασήμαντος υπερήρωας, που σταματάει μικροκλοπές. Η απερισκεψία του τον εκθέτει διαρκώς. Και η αλαζονική έκθεση προκαλεί. Ένας που θέλει να του δείξει ότι δεν μπορεί να νικάει συνέχεια είναι ο Vulture. Ένας κακός με στόχο να διαλύσει την πόλη και τους ανθρώπους γύρω από τον Spider-Man.

Σε ένα καλοκαίρι που ζήσαμε την κυριαρχία της Wonder Woman, έρχεται μια δεύτερη ταινία, μαρβελική τούτη τη φορά, για να στρέψει τα φώτα της πάνω σε έναν ελπιδοφόρο και όψιμο κυρίαρχο του Χόλιγουντ. Ο Τομ Χόλαντ έχει γίνει αγαπητός από το Civil War, από αυτό εδώ και απ΄όλα όσα έχει κάνει για το πρόμο της ταινίας. Οι προβλέψεις μιλούν για 100 εκατομμύρια δολάρια στο σαββατοκύριακο άνοιγμα του Spider-Man Homecoming στην Βόρεια Αμερική. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, τότε μπορεί να μιλάμε για ένα καλοκαίρι με δύο ταινίες δισεκατομμυρίου. Το Wonder Woman και το Spider-Man.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο Πιλότος (Κoblic)

2016/ Δραματική/ 92′

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μπορενζστάιν

Με τους: Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ίνμα Κουέστα

Η στρατιωτική δικτατορία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρίσκεται στην ακμή της στην Αργεντινή. Σε μια γνώριμη τακτική των δικτατοριών της Νοτίου Αμερικής, αποφασίζει να ρίξει τους πολιτικούς κρατουμένους στη θάλασσα από πολεμικά αεροσκάφη. Για να τους σβήσει η Ιστορία διά παντός και για να μην υπάρξουν αποδείξεις των εγκλημάτων τους στο μέλλον. Ο Τόμας Κόμπλικ είναι πιλότος σε μία από τις πτήσεις. Όταν συνειδητοποιήσει τη μοίρα των επιβατών του θα βρεθεί σε ένα από τα πια πιο αγωνιώδη σταυροδρόμια της ζωής του. Καθώς η δικτατορία απλώνει τα πλοκάμια της σε κάθε σπιθαμή της χώρας, ο Κόμπλικ προσπαθεί να κρυφτεί στην άγρια και διεφθαρμένη Αργεντινή.

Απροσδόκητος Έρωτας (Hampstead)

2017/ Κομεντί/ 102′

Σκηνοθεσία: Τζόελ Χόπκινς

Με τους: Μπρένταν Γκλίσον, Ντάιαν Κίτον, Χιου Σκίνερ, Πίτερ Σινγκ, Λέσλι Μάνβιλ, Τζέιμς Νόρτον

Μια Αμερικανίδα που έχασε τον άντρα της, η Έμιλι Γουόλτερς, έχει βαρεθεί να βγαίνει αποτυχημένα ραντεβού. Επιπλέον, ανακάλυψε κρυμμένα πράγματα του συζύγου της και τον μίσησε. Ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος θα βρεθεί μπροστά της από ένα θέλημα της μοίρας στο Χάμπστεντ, το γνωστό προάστιο του Λονδίνου. Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα είναι το πιο γλυκό πρόσφορο της ζωής. Μαζί θα αντιμετωπίσουν τους μεσίτες-καρχαρίες που θέλουν να πάρουν τις ιδιοκτησίες των κατοίκων της περιοχής για να τις κάνουν

Πως να γίνεις Λατίνος εραστής (How to Be a Latin Lover)

2017/ Κωμωδία/ 

Σκηνοθεσία: Κεν Μαρίνο

Με τους: Σάλμα Χάγιεκ, Ρομπ Λόου, Κρίστεν Μπελ, Γιουτζίνιο Ντερμπέζ, Ράκελ Γουελς, Μάικλ Σέρα, Ρομπ Ριγκλ

 

Ο Μάξιμο είναι ένας πολύ ντόμπρος τύπος με τη ζωή και τις απαιτήσεις που έχει. Θέλει να ζει στα λούσα και ξέρει ότι ο μόνος τρόπος να το πετύχει είναι να πουλάει φούμαρα για έρωτες σε γηραιές και πλούσιες κυρίες. Κάτι που το έχει καταφέρει εύκολα.  Όμως κανείς δεν μπορεί να νικήσει το γήρας κι έτσι η 80χρονη σύζυγος του τον παρατάει μετά από 25 χρόνια για έναν νεότερο που ακολουθεί την δικιά του φιλοσοφία. Ο Μάξιμο βρίσκεται πλέον στο δρόμο και μαζί με την αδερφή του Σάρα και τον ανιψιό του Χιούγκο θα βάλει μπρος για να ανακαλύψει το επόμενο θύμα.

Το νεανικό φλερτ του Χιούγκο με μια κοπέλα θα δώσει τον στόχο στον θείο του. Η γιαγιά της συμμαθήτριας του Χιούγκο είναι χήρα και εκατομμυριούχος. Ακριβώς αυτό που ψάχνει. Όμως αυτή τη φορά ο νέρντουλας ανιψιός του θα σταθεί εμπόδιο στα κυνικά σχέδια του θείου του. Μια feelgood προσπάθεια του Κεν Μαρίνο με ένα ανάλαφρο και ευχάριστο αποτέλεσμα και καστ που σε προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.

Η πρόταση της εβδομάδας: Η Αποπλάνηση (The Beguiled)

2017/ Γουέστερν Δράμα/ 93′

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα

Με τους: Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ, Ελ Φάνινγκ, Κίρστεν Ντανστ, Ανγκουρί Ράις, Ούνα Λόρενς

Με το βραβείο σκηνοθεσίας των Καννών ανά χείρας, η Σοφία Κόπολα μας παρουσιάζει τη νέα της ταινία, με καστ τάλε κουάλ λανθιμικό. Κίντμαν και Φάρελ σε πολλαπλό ταμπλό το 2017. Στην Αποπλάνηση παρακολουθούμε την εμφάνιση ενός πληγωμένου στρατιώτη του Αμερικανικού Εμφυλίου σε ένα οικοτροφείο θηλέων στη Βιρτζίνια. Εκεί θα βρεθεί περιστοιχισμένος από γυναίκες που για χρόνια καταπίεζαν τα πάθη τους και τις ορμές τους. Το ξύπνημα αυτών των ορμών θα τις βάλει σε ένα υποτιθέμενο κουλουάρ για να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν προς την ανδρική σάρκα. Κάθε μια θα θελήσει να εμποδίσει την άλλη.