άδεια
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

7 σειρές για να πάρεις μονοκούκι στην καλοκαιρινή σου άδεια

Ένα κείμενο που δεν πρέπει να έχει γίνει πάνω από 300 φορές στο ελληνικό ίντερνετς.

Με το Game of Thrones να ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή σε 5 μέρες και σήμερα, ξέρω ότι αυτό που γράφω μπορεί και να περάσει απαρατήρητο. Πολύ λογικά θα έχεις την αγωνία του 7ου κύκλου. Δε θα θες να παρεμβάλλεις τίποτα στις σκέψεις σου. Εδώ πάντως έχουμε να σου προτείνουμε 7 σειρές για να γεμίσεις την άδεια σου. Κι αν είμαστε τυχεροί, μπορεί η άδεια να έρθει τέλη Αυγούστου ή Σεπτέμβριο.

7 σειρές που δεν βρήκαν τον χώρο τους στο ελληνικό κοινό. Οι οποίες όμως αξίζουν πολλά παραπάνω από αυτό. Με εξαίρεση την πρώτη που είναι κυκλοφορία του φετινού καλοκαιριού, οι υπόλοιπες έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους είτε ως μίνι σειρές είτε ως κανονικές. Στις περισσότερες είναι επίκεντρο η Αμερική μιας άλλης εποχής. Εμφύλιος, Άγρια Δύση, Β΄Παγκόσμιος. Μπορείς να δεις μόνο μία στην άδεια σου. Μπορείς να δεις δύο ή και τρεις, αν πας σε πιο μαζεμένες αφηγήσεις.

The Son

Φρέσκο πράμα που σαλεύει. Ο Πιρς Μπρόσναν μοιάζει να απεκδύεται ολοκληρωτικά τα απομεινάρια του James Bond. Εδώ είναι ο μεγαλογαιοκτήμονας Eli McCullough και μέσα από μια μυθοπλαστική καταγραφή 150 ετών βλέπουμε την πορεία του προς μια ζωή τυχοδιώκτη και εκδικητή του Τέξας.

Hell On Wheels

Δεύτερο γουέστερν, αλλά με ολοκληρωμένη πορεία. 5 σεζόν ο Cullen Bohanon ταξίδευε στις ράγες της Union Pacific για να βρει τους δολοφόνους της γυναίκας του από τους στρατιώτες της Ένωσης κατά την διάρκεια του Εμφυλίου. Με δύο πιστόλια στα χέρια γίνεται πραγματικός τρόμος πάνω στις ράγες.

Legends

Είναι από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που ο Sean Bean δεν πεθαίνει. 22 θανάτους έχει καταγεγραμμένους στην καριέρα του. Στο Legends πεθαίνει μόνο μεταφορικά. Στην αρχή συστήνεται ως ένας πράκτορας του FBI που μπαίνει πολύ βαθιά στο πετσί του ρόλου που καλείται να παίξει κάθε φορά. Προς το τέλος της πρώτης σεζόν γίνεται μια μεγάλη ανατροπή. Η δεύτερη σεζόν δεν ήταν τόσο δυνατή όσο η πρώτη, αλλά αξίζει. Στα συν και η παρουσία της Ali Larter.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Manhattan

Ο χρόνος γυρνάει 70 χρόνια πίσω. Τότε που Αμερικάνοι και Γερμανοί ανταγωνίζονταν για το ποιος θα φτιάξει πρώτος ατομική βόμβα. Σε μια αμερικανική βάση δύο ομάδες επιστημόνων τρέχουν έναν αγώνα δρόμου. Η μία ομάδα έχει την στήριξη του κράτους και πλήρη επίγνωση για το πως θα χρησιμοποιηθεί αυτό που θα φτιάξουν. Η άλλη ομάδα, με επικεφαλής τον Frank Winter, πιστεύει ότι θα σώσει τον κόσμο από τη λαίλαπα του ναζισμού. Όταν θα μάθουν τι πάνε να φτιάξουν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Και την παράνοια. 2 σεζόν, 25 επεισόδια και θα γεμίσεις μια χαρά την άδεια σου.

Flesh & Bone

Ναι, είσαι πολύ ματσό τύπος και δεν θα κάτσεις να δεις μια σειρά για την προσπάθεια μιας κοπέλας να σταθεί στον θεόσκληρο κόσμο του μπαλέτου. Όμως το πράγμα είναι πιο σύνθετο. Αρχικά πρωταγωνιστεί η Sarah Hay που είναι μια πανέμορφη κοπέλα. Δεύτερον, το δίκτυο Starz έχει μια πολύ ωραία αισθητική γύρω από τις παραγωγές του. Στο Flesh and Bone την καταθέτει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Μίνι σειρά, 8 επεισόδια, αρκετά για να γδύσουν τη λάμψη της επί σκηνής μπαλαρίνας και να φέρουν στο προσκήνιο όλο τον πόνο και την κακία.

The Knick

Κλάιβ Όουεν και Στίβεν Σόντερμπεργκ στα καλύτερα τους. Η δεύτερη σεζόν τελειώνει με σοκαριστικό τρόπο. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει αποφασιστεί να υπάρξει και τρίτος κύκλος. Για να μπεις στο κλίμα, ο γιατρός John Thackery είναι ο καλύτερος στη Νέα Υόρκη, μόνο που δουλεύει σε ένα διεφθαρμένο νοσοκομείο, το Knickerbocker. Και είναι υποταγμένος στην ηρωίνη. Τόσο που φτάνει στο σημείο να τρυπάει φλέβες ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, μιας και δε βρίσκει άλλο σημείο.

The American West

Ντοκιμαντερίστικη αφήγηση όλων των μεγάλων ονομάτων της Άγριας Δύσης. Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Eart κ.α. γίνονται ένα μεγάλο μωσαϊκό μέσα από τις αφηγήσεις ηθοποιών της παλαιότερης γενιάς. Άλλοι τους υποδύθηκαν σε ρόλους, άλλοι γνωρίζουν πολλά μέσα από ιστορίες των παππούδων τους. Burt Reynolds, Tom Shelleck, Ed Harris, Robert Redford (παραγωγός της σειράς) εξιστορούν.