Abrams
Βρείτε μας στο

Μια από τις σειρές που θα σου προτείνω να έχεις στο νου σου για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν είναι το Castle Rock. Πρόκειται για το ομώνυμο βιβλίο του Stephen King που ο J. J. Abrams του ζήτησε να το μεταφέρουν στην τηλεόραση, για το τηλεοπτικό δίκτυο Hulu. Γενικότερα, ο Abrams βρίσκεται σε έναν δημιουργικό παροξυσμό και δεν ξέρουμε πόσο καλό είναι αυτό.

Έχοντας βάλει τη σκηνοθεσία σε δεύτερη μοίρα, ο σκηνοθέτης των Star Wars έχει γίνει παραγωγός σε πολλά πρότζεκτ που αν τα απαριθμήσουμε θα χαθεί το μέτρημα. Και το παρελθόν του έχει δείξει ότι όταν μπουκώνει το πρόγραμμα του, τίποτα καλό δεν βγαίνει. Με την δεύτερη ταινία της τρίτης τριλογίας Star Wars να έρχεται το Νοέμβριο και το Castle Rock να ολοκληρώνει την διαδικασία γυρισμάτων και να μπαίνει σε στάδιο μεταπαραγωγής, θυμόμαστε μερικά όχι και τόσο περήφανα επιτεύγματα του Abrams.

Undercovers

Σαφώς επηρεασμένος από το Alias, ο J. J. Abrams θέλησε να μιμηθεί τον εαυτό του. Η σειρά είχε το κατασκοπικό, είχε την εμπλοκή οικογενειακού περιβάλλοντος, είχε το συνωμοσιακό της, αλλά είχε και την ατυχία να πάει άπατη. 13 επεισόδια γυρίστηκαν, 11 προβλήθηκαν και μην την είδαμε. Μάλιστα, το Undercovers ήταν από τις λίγες σειρές που ο J. J. δεν έμεινε στα της παραγωγής. Σκηνοθέτησε τον πιλότο και ίσως να ήταν το ζενίθ της σειράς.

Revolution

Είσαι ο J. J. Abrams. Έχεις το όνομα, έχεις τη δύναμη να ζητήσεις και να λάβεις. Έχεις στα χέρια σου ένα υποσχόμενο σενάριο. Μια ιδέα που στην εποχή της είχε κάτι το ιδιαίτερο. Μια δυστοπία που θα μπορούσε να ορίσει το μετά. Και τι κάνεις; Μια χρυσή μετριότητα. Τα 3 χρόνια εκπομπής της είναι μεγάλο παράσημο. Λίγο μικρότερο από το γεγονός ότι πριν 2 χρόνια την έβαλε για λίγο το Star. Ακόμα κι εδώ πάτωσε. Τέτοιες σειρές, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι για να τις λιβανίζεις και να τις τραβάς από τα μαλλιά. Θέλουν μια σταθερή εξέλιξη της πλοκής, θέλουν να πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα σε κάθε επεισόδιο. Τουλάχιστον. Το Revolution είχε διάρκεια πρώτης σεζόν 20 επεισόδια. Λίγο έλεος κάπου…

Star Trek Into Darkness

Μπορεί σε επίπεδο εσόδων να πήγε σχετικά καλά με περίπου 500 εκατομμύρια, μπορεί να δεις καλές βαθμολογίες σε Metacritic, Rotten Tomatoes και IMDB, αλλά αυτό συνέβη μόνο και μόνο λόγω brand. Αν λεγόταν σκέτο Into Darkness και ήταν η πρώτη ταινία, τότε θα το είχε πάρει η κατρακύλα. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το έχει πει ο πιο μανιακός σταρτρεκικός, ο Seldon Cooper. Το έχει πει μέσες άκρες και ο ίδιος ο Abrams. «Υπήρξαν θεμελιώδη ζητήματα στις ιστορίες που αφηγείται το σενάριο». Ειδικά η φάση με τον Khan έβγαλε εκτός εαυτού πολλούς fans.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…