Αόρατος
Βρείτε μας στο

Την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο έχουν δει το Dunkirk του Νόλαν, εμείς θα περιμένουμε μέχρι τέλος Αυγούστου για να το δούμε.

Μέχρι τότε θα ικανοποιηθούμε με ημίμετρα.

Ευτυχώς που το ευρωπαϊκό σινεμά έχει να προσφέρει διαμαντάκια μέσα στο καλοκαίρι, με την ισπανική σχολή να κερδίζει τις εντυπώσεις. Αυτή την εβδομάδα είναι Ο Αόρατος Επισκέπτης του Οριόλ Πάουλο.

Λαίδη Σούζαν: Έρωτες & Φιλίες (Love & Friendship)

2016/ Αισθηματική Κομεντί/ 92′

Σκηνοθεσία: Γουίτ Στίλμαν

Με τους: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Μόρφιντ Κλαρκ, Τομ Μπένετ, Τζεν Μάρεϊ, Κλοέ Σεβινί, Στίβεν Φράι

Βασισμένη στο βιβλίο της Τζέιν Όστεν, η ταινία περιγράφει την ιστορία της όμορφης χήρας Λαίδης Σούζαν Βέρνον (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Σούζαν αναζητά έναν πλούσιο σύντροφο για την κόρη της και έναν πλούσιο άντρα για εκείνη. Η δράση της είναι γνωστή στην κοινωνία και γι΄αυτό εκδιώχνεται από την περιουσία του αποθανόντος άντρα της. Για να βρει καταφύγιο πηγαίνει στον κουνιάδο της τον Τσαρλς και τη γυναίκα του Κάθριν. Εκεί ο Ρέτζιναλντ, αδερφός της Κάθριν, θα ερωτευτεί την Λαίδη Σούζαν.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Και Μαζί και Χώρια (Sous le même toit)

2017/ Κωμωδία/ 97′

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Φαρουζιά

Με τους: Ζιλ Λελούς, Λουίζ Μπουρζουάν, Μανού Παγιέ, Μαριλού Μπερί

Η Ντελφίν και ο Ιβάν παίρνουν διαζύγιο κοινή συναινέσει. Για αυτούς, όπως και για τα δύο τους παιδιά, Βιολέτ και Λούκας, ο χωρισμός εξελίσσεται εξαιρετικά ομαλά. Όταν η οικονομική του κατάσταση φτάνει σε οριακό σημείο, ο Ιβάν παίρνει την απόφαση να γυρίσει πίσω στο σπίτι όπου ζούσε με τη Ντελφίν και τα παιδιά τους, καθώς του ανήκει το 20%. Οι δύο πρώην σύζυγοι θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις … χαρές της συγκατοίκησης.

Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης (Raid Dingue)

2016/ Κωμωδία/ 105′

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπουν

Με τους: Άλις Πολ, Ντάνι Μπουν, Μισέλ Μπλανκ, Ιβάν Ατάλ, Σαμπίν Αζεμά, Αν Μαριβίν, Αλέν Ντουτέ

Η Τζο είναι μια γυναίκα αστυνομικός αφηρημένη, αιθεροβάμων και αρκετά αδέξια. Τόσο αδέξια που θα είναι δύσκολο να συνεχίσει στο Σώμα. Αν και αγαπάει πολύ τη δουλειά, η ατσουμπαλοσύνη της κρίνεται επικίνδυνη για εγκληματίες, θύματα, αθώους, συναδέλφους, την κοινωνία γενικά. Γι΄αυτό της ανατίθενται αποστολές που δεν μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Εκείνη όμως έχει ένα όνειρο: να γίνει η πρώτη γυναικά που θα μπει στο Σώμα Ειδικών Δυνάμεων. Ένα όνειρο που έρχεται κοντά από το πουθενά. Ξαφνικά θα της δοθεί η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Για να το πετύχει θα πρέπει να υπερκεράσει την σκληράδα του Γιουτζίν, ενός μισογύνη ειδικού πράκτορα που είναι επικεφαλής του προγράμματος.

Overdrive

2017/ Δράση-Θρίλερ/ 97′

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Νεγκρέ

Με τους: Σκοτ Ίστγουντ, Φρέντι Θορπ, Σάιμον Αμπκαριάν, Κλέμενς Σικ, Άνα Ντε Άρμας, Γκάια Βάις

Ο Αντόνιο Νεγκρέ, ένας σκηνοθέτης που αρέσκεται σε ταινίες δράσης με επίκεντρο το on the road κυνηγητό (Transit), κάνει άλλο ένα action thriller. Όχι ίδιας δυναμικής πάντως. Με τον Σκοτ Ίστγουντ σε κεντρικό ρόλο, περιγράφει δύο αδέρφια που κλέβουν αυτοκίνητα. Δε μένουν όμως σταθερά. Κυνηγούν τη δόξα. Σε ένα από τα ταξίδια τους στη νότια Γαλλία, θα μπουν στο στόχαστρο ενός μεγαλύτερου καρχαρία. Ενός μαφιόζου. Ο Άντριου και ο Γκάρετ Φόστερ πιάνονται στα πράσα ενώ κλέβουν μια εντυπωσιακή Bugatti του 1937, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Ο τοπικός μαφιόζος, ο Τζάκομο Μοριέ (Σάιμον Αμπκαριάν) τους θέτει το δίλημμα: ή τη ζωή σας ή να μου κάνετε μια δουλειά for free. Η δουλειά είναι να κλέψουν το πιο σημαντικό κομμάτι από την συλλογή του Μαξ Κλεμπ, αντιπάλου του Μοριέ: μια Ferrarri του 1962.

Η πρόταση της εβδομάδας: Αόρατος Επισκέπτης (Contratiempo)

2016/ Θρίλερ/ 106′

Σκηνοθεσία: Οριόλ Πάουλο

Με τους: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βαχενέρ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια

Ο μετρ του ισπανικού θρίλερ, ο Οριόλ Πάουλο (Julia’s Eyes) φέρνει επί της οθόνης μια ιστορία από αυτές που ξέρει να καλύπτει με πολύ μυστήριο. Ο Αόρατος επισκέπτης έχει όλα τα στοιχεία του θρίλερ και θυμίζει αρκετά το Room 1408 με τον Τζον Κιούζακ.

Ο Αντριάν Ντόρια είναι ένας  επιχειρηματίας που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Μια μέρα όμως θα ξυπνήσει κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και δίπλα του θα βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Μοιάζει λες και ο Ντόρια έπεσε σε λήθαργο ή είναι υπνοβάτης και σκότωσε τη Λάουρα ενύπνιος. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει. Ο Άντριαν και η Βιρτζίνια έχουν μια μόνο νύχτα για να βρουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αλήθεια. Μια αλήθεια που ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει αν είναι απαλλακτική ή όχι. Οι νόμοι της λογικής θα κάνουν στην άκρη σε αυτή την αναζήτηση. Ένας Αόρατος Επισκέπτης θα αναδυθεί στην πορεία.