8ος
Βρείτε μας στο

Όχι φίλε αναγνώστη. Δεν είμαι τρελός ούτε εγώ ούτε οι υπόλοιποι εδώ στο Menshouse. Ψέματα. Είμαστε τρελοί, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το παρόν θέμα. Το ξέρω ότι δεν έχουν περάσει παρά 5 μέρες από την πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones. Άλλωστε γράψαμε και review. Το ξέρω ότι δεν θες τίποτα να σου αποσπάσει την προσοχή. Όμως οι περιστάσεις μας αναγκάζουν. Ο 8ος και τελευταίος κύκλος θα γράψει τηλεοπτική ιστορία.

Μήπως δεν έχουν ήδη γράψει οι πρώτοι 7; Έχουν. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Απλώς σκέψου ότι όσα έχουν προετοιμαστεί να συμβούν στα τελευταία 6 επεισόδια είναι από άποψη εξέλιξης και περιεχομένου πράγματα κοσμογονικά για τη μυθολογία της σειράς. Δεν είναι όμως μόνο το περιεχόμενο και η τελική κατάληξη της μάχης για τον Σιδηρούν Θρόνο του Westeros. Η πλαισίωση που από τώρα ετοιμάζει – έστω και σε σπαργανικό βαθμό – το HBO θα ξεπεράσει όλα όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες και οι θεατές μπροστά από τις οθόνες.

Ως γνωστόν ο 7ος κύκλος θα ολοκληρωθεί στα 7 επεισόδια σε αντίθεση με τα 10 που είχαν οι προηγούμενοι 6. Αυτό σημαίνει ότι ο 8ος αφήνει μόλις 6 επεισόδια ελεύθερα. Κι αυτό γιατί οι παραγωγοί Μπενιόφ και Βάις είχαν ξεκαθαρίσει ότι απομένουν 13 ώρες προβολής. Οι 13 ώρες προβολής έγιναν πολύ εύκολα 13 επεισόδια και αυτό αλλάζει αρκετά τα πράγματα.

Αυτή την περίοδο ξεκινάει στις ΗΠΑ η Comic Con στο Σαν Ντιέγκο και σε μια προφεστιβαλική εκδήλωση στο Νάσβιλ του Τενεσί, το Con of Thrones, η υπεύθυνη για τον ήχο, η Πόλα Φέρφιλντ έκανε ορισμένες αποκαλύψεις για την τελευταία σεζόν. Όπως άφησε να εννοηθεί, τα 6 επεισόδια δεν θα αρκεστούν στη διάρκεια των 55 λεπτών ή μιας ώρας. Αντιθέτως, θα υπάρξει μια αριθμητική πρόοδος εκκινώντας από το πρώτο. Ιδίως τα 3 τελευταία επεισόδια θα ξεφύγουν αρκετά από το χρονικό όριο με το τέλος να προβλέπεται στα 80 λεπτά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι δημιουργοί έχουν σκεφτεί στο μυαλό τους να μην ξεδιαλύνουν πολλά πράγματα μέχρι να οδηγηθούμε στο 73 επεισόδιο ή ότι μπορεί να θέλουν να κάνουν το κλασσικό «what happened after».

Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν αδιάφορα τη συγκεκριμένη στιγμή που μόλις ξεκίνησε ο 7ος κύκλος, αλλά έχουν ορισμένα κρυμμένα πράγματα που ίσως μας δώσουν αιτιολογήσεις σε αυτά που θα δούμε στην τρέχουσα σεζόν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για κάτι που αξίζει να κρατήσουμε στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μας, μιας και ο σχεδιασμός ενός αντάξιου τέλους θέλει χρόνο. Χρόνο που εκτιμάται στο ενάμιση έτος τουλάχιστον. Γι΄αυτό και μόλις τελειώσει η 7η σεζόν θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2019 για να δούμε πως καταλήγει η πιο επική τηλεοπτική αφήγηση.

Τι συμβαίνει με τον Hound

Ο 8ος κύκλος του GoT αναμένεται κινηματογραφικός και... μακρινός!

Προς το παρόν αξίζει να εστιάσουμε σε έναν χαρακτήρα που ίσως αλλάξει πολλά δεδομένα. Ο λόγος για τον Σάντορ Κλιγκέιν ή αλλιώς Hound. Στο τέλος της 4ης σεζόν τον θεωρήσαμε πεθαμένο από τη λεπίδα της Μπριέν. Στα μέσα της 6ης σεζόν εμφανίστηκε ξανά λες και αναστήθηκε από τους νεκρούς. Αποφασισμένος να αφήσει το παρελθόν του και να ξεφύγει από τις χίμαιρες του. Μόνο που εκείνες τον αναζητούν. Αυτό που αλλάζει τώρα είναι η στάση του.

Το στοιχείο της ευαισθησίας είναι κάτι που είδαμε στο επεισόδιο που δολοφόνησαν τον Septon Ray που τον περιμάζεψε. Στο πρώτο επεισόδιο αυτής της σεζόν επέστρεψε σε πιο ισχυρή μορφή. Ο Κλιγκέιν θυμάται το σπίτι που είχε κλέψει στην 4η σεζόν, θυμάται τον αγρότη και την κόρη του και τώρα που τους βλέπει σκελετούς αποφασίζει να τους θάψει. Στην φράση που λέει στον Μπέρικ Ντοντάριον «εσύ δεν αξίζεις να ζεις, αυτοί αξίζουν», κάνει ουσιαστικά το δικό του αυτομαστίγωμα. Αυτό που εννοεί είναι «εγώ δεν αξίζω να ζω». Αναγνωρίζει δηλαδή πόσο άσχημα φέρθηκε στους δύο νεκρούς.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο 8ος κύκλος του GoT αναμένεται κινηματογραφικός και... μακρινός!

Η μετάβαση του Hound από τον νιχιλιστικό τύπο που τα θεωρούσε όλα άξια θανάτου μέχρι την 4η σεζόν, στον συναισθηματικό και μετανιωμένο Κλιγκέιν έχει την εξήγηση της. Οι διαδικτυακές – και όχι μόνο – φήμες τον έχουν χρίσει από πέρσι ως τον Αζόρ Αχάι. Ο Αζόρ Αχάι είναι αυτός που με το σπαθί Lightbringer έσωσε τους ανθρώπους από τους White Walkers στον πρώτο πόλεμο. Πριν τελεστεί η ανάσταση του Σνόου, πολλοί ανέφεραν εκείνο ως Αζόρ. Πριν, η Μελισσάνδρη έβλεπε τον Στάνις. Τώρα είναι ο Hound που κατέχει αυτή τη θέση. Και αν κρίνουμε από το όραμα που είδε μες στη φωτιά, οι πιθανότητες στρέφονται εν πολλοίς πάνω του!