Γιούρον
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Game of Thrones: Το δώρο του Γιούρον που μπορεί να αλλάξει όλες τις ισορροπίες

Λέτε ο Σιδερογέννητος να κατέχει το όπλο που θα κρίνει το ποιος θα κυβερνήσει τα 7 Βασίλεια;

Όσοι είδαν την πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones θα θυμούνται ότι η Σέρσεϊ πρότεινε συνεργασία μεταξύ της ίδιας και των Σιδερογέννητων, Μια συνεργασία που ο Γιούρον πρότεινα να επισφραγιστεί με τον γάμο τους. Η ίδια η Σέρσεϊ απέρριψε αυτήν την πρόταση διότι δεν τον εμπιστεύεται. Ένα άνθρωπο που σκότωσε τον ίδιο τον αδερφό του. Ο Γιούρον τότε υπόσχεται ότι θα φύγει και θα γυρίσει με ένα δώρο. Ένα δώρο που θα αποδεικνύει στα μάτια της το πόσο άξιος εμπιστοσύνης θα πρέπει να θεωρείται. Ένα «ανεκτίμητο δώρο» που θα κερδίσει την καρδιά της.

Από εκείνη την ώρα τα σόσιαλ μίντια πήραν φωτιά και οι εικασίες για το τι θα είναι αυτό το τεράστιας αξίας δώρο ξεκίνησαν.

Οι θεωρίας άλλωστε μεταξύ των οπαδών της σειράς είναι μία από τις αγαπημένες τους ασχολίες. Το επιτάσσει η ίδια η σειρά με τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει.

Παρότι πολλοί μετέφρασαν ότι το δώρο προς την Σέρσεϊ θα είναι ο αδερφός της (νεκρός ή ζωντανός, δεν έχει και τόση σημασία) κάποιοι άλλοι είχαν μία ακόμα πιο ανατρεπτική θεωρία. Μία θεωρία που αν ισχύει αλλάζει τελείως τις ισορροπίες δυνάμεων που μας άφησαν να πιστεύουμε στο πρώτο επεισόδιο. Η θεωρία αυτή προέρχεται από τους φανς των βιβλίων που βασίζεται η σειρά. Στα βιβλία του Μάρτιν, ο Γιούρον έχει στην κατοχή του μία κεράτινη σάλπιγγα με το όνομα  Dragonbinder. Ένα πανίσχυρο αντικείμενο με την δύναμη να σκλαβώνει τους δράκους. Πανίσχυρο αλλά σε αδράνεια για χρόνια αφού πριν την Νταινέρις οι δράκοι είχαν εξαφανιστεί.

Game of Thrones: Το δώρο του Γιούρον που μπορεί να αλλάξει όλες τις ισορροπίες

Με γνωστό ότι η Νταινέρις σκοπεύει να επιτεθεί κάποια στιγμή στην Σέρσεϊ και τον Κινγκς Λάντινγκ με μπροστάρηδες τους τρεις δράκους της καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό θα είναι αυτό το δώρο αν επαληθευτεί η θεωρία αυτή. Αν μπορείς να ελέγχεις αυτά τα δρακάκια παίρνεις άμεσα ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Πόσο μάλλον αν είσαι και πίσω από τα τείχη της πόλης.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Να σημειώσουμε βέβαια ότι στη σύνοψη των επεισοδίων που έχει δώσει το ίδιο το HBO πριν ξεκινήσει η σειρά αναφέρεται στο τρίτο επεισόδιο η φράση «Η Σέρσεϊ απορρίπτει το δώρο». Θα μπορούσε να είναι αυτό το δώρο, αυτής της δύναμης που απορρίπτει η Σέρσεϊ ή το Dragonbinder να είναι η εναλλακτική στο δώρο που απορρίφθηκε; Δύσκολα πάντως απορρίπτεις κάτι που θα ελέγχει τους δράκους των Ταργκάρυεν.

Γιατί τα δρακάκια της Νταινέρις δεν παίζουν