κόλπα
Βρείτε μας στο

Λένε πως οτιδήποτε στη ζωή μας είναι αντικείμενο εκπαίδευσης και εκμάθησης. Ότι κάθε τι έχει να μας προσφέρει πράγματα. Χαζά ή όχι, ανούσια ή όχι, όλα κάνουν το αλατοπίπερο. Δεν ξέρω βέβαια ποιο το λένε. Αλλά έτσι έμαθα να λέω. Το σινεμά είναι μια από αυτές τις μαθησιακές διαδικασίες και θα βρεις ταινίες με μεγάλα life hacks. Μικρά κόλπα δηλαδή για να κάνεις τη φιγούρα σου ή να πάρεις πολύτιμα διδάγματα. Όπως το πρώτο από τα κόλπα.

Πως ρίχνεις τη σωστή ροχάλα

Ο Τιτανικός είναι μια ταινία που εμείς οι άντρες δεν επιτρέπεται να λέμε ότι έχουμε κλάψει. Κι όμως το έχω κάνει. Δάκρυσα βασικά. Μη λέμε και ψέμχαχααχα. Ένα από τα πολύ αξιέπαινα κόλπα που έμαθα από το αριστούργημα του Κάμερον είναι πως να φτύνω σωστά και μακριά. Δεν πρόκειται για μια απλή πράξη. Υπάρχει τεχνική, υπάρχει ικανότητα και υπάρχει και πίστη για το τελικό αποτέλεσμα. Όχι, ντάξει. Το παρατράβηξα.

Το σωστό κόψιμο στο σκόρδο

Ας το παραδεχτούμε. Το Goodfellas δεν ήταν μια απλώς πολύ ωραία ταινία. Ήταν ένα masterclass. Νομίζω συμβαίνει με κάθε ταινία που καταπιάνεται με προσωπικότητες της νύχτας. Κάθε τέτοια προσωπικότητα κουβαλάει μια φιλοσοφία, ένα μενταλιτέ. Έτσι και ο Πολ Σίτσερο. Το καλό κόψιμο στο σκόρδο δεν είναι ούτε ζουλιέν ούτε όλα τα τετριμμένα. Είναι το razor cut.

Λίγες κάμψεις πριν το σεξ κάνουν το σώμα σου να φαίνεται καλύτερο

Στο Valentine’s Day ο Τέιλορ Λότνερ υποδύεται αυτό που ξέρει να κάνει. Τον ατάλαντο σφίχτερμαν. Κι έχει στο πλάι του την επίσης ξινή Τέιλορ Σουίφτ. Όμως να θυμάσαι ότι απ΄όλους μπορείς να μάθεις κάτι. Αν για παράδειγμα είσαι ένα μεγάλο κλαρκ που του αρέσει στο σεξ να είναι μπροστά σε καθρέφτη και να θαυμάζει το σώμα του, τότε μερικά push ups είναι από τα καλά κόλπα και θα σου τονώσουν τον ναρκισσισμό.

Πέταξε το χαρτί

Το Now You See Me είναι μια από τις πιο υποτιμημένες σύγχρονες ταινίες. Ειδικά το δεύτερο. Εκεί θα δεις μια καταπληκτικά στημένη σκηνή. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα χαρτί τράπουλας. Η τετράδα το πετάει με απίστευτη ταχύτητα από το ένα χέρι στο άλλο και θα σου πάρει πολλές ώρες για να καταφέρεις να πετύχεις κάτι έστω κοντά σε αυτό.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Μπορείς να κόψεις και τα φρούτα έτσι.

Χάλασε το καζανάκι; Βρες άλλα κόλπα

Είσαι πρώτο ραντεβού. Και συμβαίνει εκείνο το πράγματα που συμβαίνει πάντα σε τέτοια κατάσταση. Είστε σπίτι της και σε λούζει κρύος ιδρώτας. Θες επειγόντως να πας τουαλέτα. Το κάνεις σεμνά και διακριτικά. Μπαίνεις μέσα, ανοίγεις βρύση για να μην ακουστεί τίποτα, κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα, ξαλαφρώνεις, τώρα νιώθεις ξανά τα πουλάκια να κελαηδούν. Σηκώνεται, σκουπίζεσαι, πας να τραβήξεις καζανάκι και…Είτε η κατάθεση σου δεν αποχωρεί είτε το καζανάκι δεν λειτουργεί. Θα ξεφτιλιστείς. Εκτός κι αν ακούσεις τον Πανηλίθιο και την πρόταση του.

Μην ξεχνάς να βάζεις τα ναρκωτικά σε διαφορετικά συρτάρια

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Στο Rosalita The Maid υπήρχε ένας που τα είχε και τα δύο. Και φρόντισε να κατατοπίσει πλήρως την Ροζαλίτα με τα άπταιστα ισπανικά του. Σε διαφορετικό συρτάρι η ηρωίνη, σε άλλο η κοκαΐνη και το σπιντ.

Μην είσαι ποτέ εντελώς καθυστερημένος

Το Tropic Thunder μας έμαθε αυτά που σήμερα θα ποστάραμε στο Facebook με τη λεζάντα «ΔΙΕΔΩΣΤΑΙ!!!11». Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στην επάνοδο του στα πράγματα, λίγο πριν ξεκινήσει την πορεία για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός, είπε κάτι που δεν το πήραμε πολύ στα σοβαρά. «Μην πηγαίνεις ποτέ σε mode “Παντελώς Καθυστέρας”». Υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Λίγο καθυστερημένος είναι μια χαρά. Μέτρια καθυστερημένος επίσης. Πολύ καθυστερημένος ναι και όχι. Εντελώς όμως δεν επιτρέπεται.

Το καλύτερο σερβίρισμα στο ουίσκι είναι με φλάουτο

Ο Ρον Μπέργκεντι είναι μια θρησκεία. Και με τις θρησκείες τέτοιου είδους δεν τα βάζεις. Πολλοί σερβίρουν το ουίσκι σε χαμηλό ποτήρι. Άλλοι σε ψηλό. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι ο σωστός τρόπος είναι με φλάουτο. Πώς αλλιώς θα το πιεις δηλαδή ρε φίλε;

Φαγητό που δεν γαρνίρεται με πάτωμα δεν είναι φαγητό

Όλοι οι mainstream λένε ότι το βασικότερο συστατικό στη μαγειρική είναι το αλάτι. Χαζομάρες. Να βράσουμε τα πτυχία τους και τις ώρες δουλειάς. Το πιο αναγκαίο συστατικό στο φαγητό είναι το πάτωμα. Στη σωστή δοσολογία βέβαια. Όχι πάτωμα 6 δευτερολέπτων. Από 5 δευτερόλεπτα και κάτω.