Κι όμως, υπήρξαν δύο Χάρι Πότερ στο σενάριο! Πώς η Tζ. Κ. Ρόουλινγκ το κράτησε κρυφό;
Βρείτε μας στο

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε πως υπήρχαν… δύο Χάρι Πότερ;

H Tζ. Κ. Ρόουλινγκ φαίνεται να απολαμβάνει να κυκλοφορεί νέα στοιχεία από το σύμπαν του μικρού μάγου, τα οποία κάνουν τους οπαδούς να σκέφτονται τα γεγονότα της σειράς με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά το τελευταίο «μυστικό» που έβγαλε στη δημοσιότητα.

Ο ίδιος ο Χάρι Πότερ αποτελεί μία μεσσιανική φιγούρα στα βιβλία και τις ταινίες, ο ένας, ο εκλεκτός. Δεν ήταν όμως ο… πρώτος Χάρι Πότερ.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα που από άνεργη χωρίς χρήματα ούτε για τα βασικά, κατέληξε εκατομμυριούχος χάρη στην έμπνευση του Χάρι Πότερ, ο Χάρι που γνωρίσαμε δεν ήταν ούτε ο πρώτος, ούτε ο μοναδικός στο σενάριό της.

Για την ακρίβεια, υπήρξαν δύο ήρωες με το ίδιο όνομα, αλλά και με πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Κυρίως, την αγάπη τους για τους Μαγκλ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η συγγραφέας, μάλιστα, οι δυο τους ήταν συγγενείς!

Κι όμως, υπήρξαν δύο Χάρι Πότερ στο σενάριο! Πώς η Tζ. Κ. Ρόουλινγκ το κράτησε κρυφό;

Πώς εξήγησε η ίδια η Ρόουλινγκ όσα έδωσε τη δημοσιότητα;

«Ο Χένρι/Χάρι Πότερ ήταν άμεσος απόγονος του Χάρντγουιν και της Ιολάνθης και υπηρέτησε στο Υπουργείο Μαγείας από το 1913 έως το 1921. Ο ίδιος δημιούργησε αναταραχή όταν καταδίκασε δημοσίως τον μετέπειτα Υπουργό Μαγείας, Άρτσερ Έβενμοντ, που είχε απαγορέψει στην κοινωνία των Μάγων να βοηθούν τους Μαγκλ να διεξάγουν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Η ειλικρίνειά του εκ μέρους της κοινωνίας των Μάγκλ ήταν επίσης ένας παράγοντας που συνέβαλε στην εξαίρεση της οικογένειάς του από τις 28 καθαρόαιμες οικογένειες Μάγων.

Ο Χένρι/Χάρι Πότερ είχε έναν γιο, τον οποίο είχε ονομάσει Φλίμοντ, και μαζί με τη σύζυγό του Ευθυμία ευτύχησαν να δουν τον Τζέιμς να παντρεύεται ένα κορίτσι, τη Λίλι Έβανς, που είχε γεννηθεί Μαγκλ, αλλά δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τον εγγονό τους τον Χάρι (αυτόν που γνωρίζουμε).

Η πανώλη των Δράκων τους χτύπησε και τους σκότωσε με διαφορά λίγων ημερών μεταξύ τους και λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους. Ο Τζέιμς Πότερ αργότερα κληρονόμησε τον περίφημο αόρατο μανδύα του Ιγνάτιου Πέβερελ».

Κι όμως, υπήρξαν δύο Χάρι Πότερ στο σενάριο! Πώς η Tζ. Κ. Ρόουλινγκ το κράτησε κρυφό;

Με άλλα λόγια, η Ρόουλινγκ στο σενάριο δεν είχε αποφασίσει ποιος από τους δύο θα έμενε τελικά με το όνομα «Χάρι». Στο μυαλό της, είχε «χτίσει» δύο ολόιδιους χαρακτήρας με μόνη τους διαφορά μερικές δεκαετίες ζωής. Πρώτος, ήταν ο παππούς Χάρι. Ακολούθησε ο εγγονός που κατέληξε πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Ο αρχικός Χάρι Πότερ δεν κατάφερε ποτέ να μπει ως ήρωας στα βιβλία, ωστόσο δεν είναι απίθανο να τον δούμε σε κάποια από τα σίκουελ που θα ακολουθήσουν.

Λέτε;