To Karate Kid επιστρέφει ως… κωμωδία με 10 απολαυστικά επεισόδια
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

To Karate Kid επιστρέφει ως… κωμωδία με 10 απολαυστικά επεισόδια

Και θα προβληθεί εκεί που δεν περιμέναμε με τίποτα!

Το Karate Kid είναι για όσους μεγάλωσαν στα 80s η σειρά ταινιών που χαρακτήρισε μία ολόκληρη γενιά. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της διασκεδαστικής πλευράς του Χόλυγουντ εκείνης της δεκαετίας. Έκανε σταρ της εποχής τον Ράλφ Μάτσιο και υπήρξε για τη κινηματογραφική διάδοση του καράτε ό,τι το Ρόκι για την πυγμαχία. Μία ταινία σταθμός που αγαπήθηκε και αντιγράφτηκε με την ίδια συχνότητα. Ο Ντάνιελ ήταν ο έφηβος σύμβολο για τα νεαρά αγόρια που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην εφηβεία. Η Ελίζαμπεθ Σου το κορίτσι που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σχολείο και ο Μίστερ Μιγιάγκι ο εμβληματικός δάσκαλος και πρότυπο ενός πατέρα που έλειπε.

Την πρωτότυπη ταινία ακολούθησαν 3 συνέχειες, 2 με τον Ραλφ Μάτσιο και μία με την νεαρή και άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή Χίλαρι Σουάνκ. Πριν λίγα χρόνια έγινε μία προσπάθεια αναβίωσης με ένα reboot. Το καράτε έγινε κουνγκ φου, η Ιαπωνία έγινε Κίνα, ο μακαρίτης ο Πατ Μορίτα έγινε Τζάκι Τσαν. Και στη θέση του Ντάνιελ Σαν η χειρότερη εκδοχή του. Ο μικρός γιος του Γουίλ Σμιθ, σε ακόμα μια προσπάθεια του μπαμπά του να κάνει σταρς τα δύο αγγελούδια του. Η ταινία ξεχάστηκε τόσο γρήγορα, παρότι μας είχε γεμίσει ελπίδες.

Το 2018 όμως είναι μία χρονιά που οι φαν της σειράς των ταινιών ίσως ξανανιώσουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους να ξαναγεννιέται. Ναι, το Karate Kid κάνει την επιστροφή του. Όχι όπως το είχαμε συνηθίσει. Οι εποχές άλλαξαν βλέπετε. Αλλά με πολλά στοιχεία νοσταλγίας και το κυριότερο με δύο από τους βασικούς σταρ της πρώτης ταινίας.

Τριαντατρία χρόνια μετά το πρώτο Karate Kid, ο Ράλφ Μάτσιο και ο Μπίλι Ζάμπκα επιστρέφουν στα ντότζο τους. Ο Ντάνιελ Λαρούσο και ο Τζόνι Λόρενς, οι δύο άσπονδοι εχθροί της ταινίας του 1984 επιστρέφουν σε μία σειρά 10 επεισοδίων φτιαγμένη αποκλειστικά για τη συνδρομητική υπηρεσία του YouTube Red.

Kid

Η σειρά θα λέγεται Cobra Kai, το όνομα της σχολής που έσπερνε τον τρόμο στον μικρό Ντάνιελ και είχε για καλύτερο μαθητής της τον Τζόνι. Θα αποτελείται από 10 ημίωρα επεισόδια και θα μας μεταφέρει 30 χρόνια μετά το τέλος της πρώτης ταινίας. Ο Τζόνι, ο ηττημένος και ταπεινωμένος στον τελικό του τουρνουά καράτε, επιστρέφει προσπαθώντας να εξορκίσει τους δαίμονες εκείνης της ήττας. Ανοίγει ο ίδιος ξανά τη σχολή Cobra Kai και ξανατροφοδοτεί την κόντρα του με τον επιτυχημένο πλέον Ντάνιελ. Και παρότι όλο το κόνσεπτ μάς αφήνει με την αίσθηση ότι θα είναι μία σειρά πολεμικών τεχνών και εκδίκησης, έρχεται η μεγάλη ανατροπή.

Η σειρά αναμένεται να έχει κωμικό χαρακτήρα, γεμάτη βέβαια με σκηνές καράτε και τις καθιερωμένες αψιμαχίες των δύο πρωταγωνιστών. Οι δημιουργοί της όμως (σεναριογράφοι κινηματογραφικών κωμικών επιτυχιών) αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία πιο εύθυμη σειρά. Η επιλογή εξάλλου του ονόματος Cobra Kai αντί για το πιο εμπορικό Karate Kid έγινε για καλό σκοπό. Για να ξεφύγει η σειρά από την μονοδιάστατη παρακολούθηση της ζωής του Ντάνιελ, όπως εξηγούν οι δημιουργοί του. Και οι δύο πρωταγωνιστές μας θα έχουν μοιρασμένο χρόνο στην ανάλυση των χαρακτήρων τους και της ζωής τους 30 χρόνια μετά.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Οι δύο πρωταγωνιστές θα έχουν και ρόλους συμπαραγωγών κάτι που δηλώνει ξεκάθαρα το πόσο παθιασμένοι είναι να επιστρέψουν στους ρόλους που τους ανέδειξαν. Άλλωστε και οι δύο δεν είχαν την συνέχεια που όλοι περίμεναν μετά την μεγάλη επιτυχία του Karate Kid. Συμμετοχές σε μέτριες ταινίες και επανειλημμένες προσπάθειες να επιστρέψουν ακόμα και μέσα από χορευτικά ριάλιτι ή γκεσταριλίκια σε επιτυχημένα σίτκομς όπως το How I met Your Mother.

Θα τα καταφέρουν; Οι φαν της σειράς το ελπίζουν. Οι αποτυχημένες προσπάθειες αναβίωσης ταινιών και σειρών είναι πολλές και θα ήταν πολύ ευχάριστο το Cobra Kai να σπάσει αυτόν τον κανόνα. Το έχει εξάλλου στο dna του και στην ψυχή του πρωτότυπου σεναρίου, ένα από τα στοιχεία του που το έκανε τόσο αγαπητό στις καρδιές μας. Ο μεγάλος τελικός νικητής και θριαμβευτής ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Ίσως ένα επιτυχημένο χτύπημα του γερανού να αρκεί ξανά για την ανατροπή όλων των προγνωστικών.