Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)

Κλόουν που θα έκαναν χίλια κομμάτια αυτούς των τσίρκων που τους χαλάνε το... κακό τους όνομα.

Ξεκινάμε με μία παραδοχή. Οι κλόουν είναι τρομακτικοί. Δεν είναι αστείοι, ποτέ δεν ήταν. Όταν ένας κλόουν μπαίνει στο δωμάτιο το χιούμορ και η πλάκα του δωματίου πέφτουν στο απόλυτο μηδέν.

Σκεφτείτε τώρα του κλόουν των κινηματογραφικών που δημιουργήθηκαν πατώντας πάνω σε αυτόν τον τρόμο που εκπέμπει η μορφή ενός κλόουν.

Και τον εξέλιξαν σε σημείο να φτάσουν σε εφιαλτικά επίπεδα και να δημιουργούν χρόνιους φόβους που χάνονται στο υποσυνείδητο μας.

Σαν παιδιά ειδικά, που ακόμα και το σκοτάδι μπορεί να μας φόβιζε, μία έξτρα πινελιά ενός σατανικού μακιγιαρισμένου και πεινασμένου κλόουν μπορεί να τα οδηγούσε σε κλάματα και στοιχειωμένα άυπνα βράδια. Ο κλόουν είναι ο σύγχρονος μπαμπούλας. Δείτε τι συνέβαινε πριν λίγο καιρό με τη νέα μόδα των φαρσών με ντυμμένους κλοουν που τρόμαζαν κόσμο στο δρόμο.

Στη βιομηχανία του κινηματογράφου το γνωρίζουν πολύ καλά και γι’ αυτό συνεχίζουν να επενδύουν στην δοκιμασμένη αυτή συνταγή για μία επιτυχημένη ταινία τρόμου.

Ας δούμε 6 από τους πιο τρομακτικούς κλόουν της πρόσφατης κινηματογραφικής ιστορίας που επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω.

Clown Doll – Poltergeist (1982)

Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)

Η επιτομή της φάτσας του κλόουν που όταν πετάγεται αναφωνείς «ω να σου γαμ….». Συνδύαζε δύο τρομακτικά πράγματα: Τους κλόουν και τις κούκλες που ζωντανεύουν.

Φυσικά και θύμα του του θα ήταν ένα παιδάκι. Γι’ αυτό αγαπήσαμε το αυθεντικό Poltergheist του 1982. Για κάτι σκηνές σαν και αυτή.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Kent McCoy – Clown (2014)

Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)

Τι μπορείς να πάθεις όταν αναγκάζεσαι να ντυθείς κλόουν για τα γενέθλια του γιου σου επειδή αυτός που είχες προσλάβει το ακυρώνει; Τι μπορεί να σου συμβεί όταν η στολή του κλόουν είναι μιά δαιμονισμένη οντότητα που προσκολλάται στο σώμα σου;

Ακόμα και τα μαλλιά και η μύτη του κλόουν γίνονται ένα με το δέρμα και τη σάρκα σου μετατρέποντας σε σε ένα τέρας που τρώει παιδιά και… διάφορα άλλα που δεν μπορούμε να σποϊλάρουμε.

Γι’ αυτό σας λέμε, μακριά ακόμα και από τις στολές των κλόουν. Ποτέ δεν ξέρεις…

Clown/Violator – Spawn (1997)

Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)

Ο πρώτος της λίστας που προέρχεται από σειρά κόμικ. O Clown είναι ένας δαίμονας γεννημένος μέσα στα σάπια απόβλητα της Κολάσεως. Έχει έρθει στη Γη για να οδηγήσει με τις κινήσεις του τον κόσμο στον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα.

Είναι τόσο σιχαμένος όσο και τρομακτικός. Μπορεί η ταινία να μην ήταν εμπορικά επιτυχημένη, αλλά η περσόνα και τα πρόσθετα μέρη που μεταμορφώνουν Τζον Λεγκοιυζάμο που υποδύεται τον Clown παραμένουν αξέχαστα.

Captain Spalding – House of 1,000 Corpses, The Devil’s Rejects

Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)

Ο Captain Spalding είναι ο βίαιος ψυχοπαθής που δε θα διστάσει να σκοτώσει οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο του. Το ότι έχει και το διαβόητο μουσείο βασανιστηρίων είναι ένα εξτραδάκι στο βιογραφικό του.

Μην αφήσετε να σας παρασύρει η εξαιρετική ερμηνεία του Σιντ Χάιγκ. Ο Captain Spalding  δεν είναι γοητευτικός, ακόμα και αν φτιάχνει εκπληκτικό τηγανιτό κοτόπουλο.

Είναι ένας παρανοϊκός που τον βλέπεις και στρίβεις δρόμο πριν σε δει και αυτός.

The Joker  – The Dark Knight (2008)

Οι 6 πιο τρομακτικοί κλόουν του κινηματογράφου (Pics & Vids)

Μπορεί να προέρχεται και να αναπτύχθηκε κυρίως από τα κόμιξ της DC. Μπορεί να έγινε γνωστός και στην τηλεόραση από τη σειρά της δεκαετίας του ’60 αλλά και από την κινηματογραφική μεταφορά του 1989 με τον Τζακ Νίκολσον να δίνει μία υστερική ερμηνεία.

Εμείς, όμως, διαλέγουμε τον Τζόκερ του 2008. Η τελευταία και μεγαλειώδης παράσταση του Χιθ Λέτζερ στην ταινία του Νόλαν.

Ένας Τζόκερ όσο παρανοϊκά ιδιοφυής έπρεπε για να τρομάζει τους κατοίκους του Γκόθαμ και τους θεατές που είχαν την ίδια ώρα μαγνητιστεί από τον τρόπου που ο Λέτζερ είχε μπει στον ρόλο.

Pennywise the Dancing Clown – IT (1990)

κλόουν

Mπορεί να είναι μίνι σειρά και όχι κινηματογραφική ταινία. Όχι τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, πού όπως σας ενημερώσαμε μέσα από το Menshouse.gr, το It επιστρέφει στους κινηματογράφους διψασμένο για αίμα.

Ο Pennywise λατρεύτηκε από τους φανς του τρόμου τόσο για τον εξαιρετικά τρομακτικό χαρακτήρα που δημιούργησε το μυαλό του Στίβεν Κινγκ, όσο και από την λαμπρή παρουσία του Τιμ Κάρι κάτω από τις λευκές στρώσεις μακιγιάζ.

O Pennywise εμφανίζεται στο Ντέρι του Μέιν και είναι φυλακισμένος στην ζωντανή σκιά μίας σατανική δύναμης. Μιας αρχέγονης δύναμης που ζει και τρέφεται από τους φόβους μας.

Η μορφή του κλόουν που παίρνει όταν εμφανίζεται στα παιδιά δε θα μπορούσε παρά να είναι στην κορυφή της λίστας μας.

Μέχρι να δούμε την κινηματογραφική του μεταφορά που μας υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερο τρόμο. όπως μας προϊδεάζει το τελευταίο του τηλεοπτικό τρέιλερ που κυκλοφόρησε χτες.