Obi
Βρείτε μας στο

Μία τριλογία στα τέλη 70’s- αρχές 80’s. Μια τριλογία στα τέλη 90’s- αρχές 00’s. Μια τρίτη τριλογία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015. Κι όμως η μυθολογία του Star Wars μπορεί να βγάλει μια πλειάδα από ιστορίες ακόμα. Μετά το περσινό Rogue One και το Han Solo που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, η Lucasfilms βρίσκεται σε συζητήσεις για το τι θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η τωρινή τριλογία. Πρώτος σταθμός Obi Wan Kenobi.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, η εταιρεία παραγωγής του Τζορτζ Λούκας και η Disney βρίσκονται σε συζητήσεις με τον σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι για να αναλάβει το spin off της ζωής του Obi Wan Kenobi. Όλα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο Ντάλντρι θα ξεκινήσει να σχεδιάζει από τον Οκτώβριο την ταινία. Ο Obi Wan Kenobi είναι ένας από τους πιο underrated χαρακτήρες της σειράς, το οποίο είναι αποτέλεσμα του ίδιου του χαρακτήρα. Από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πραγματική του ισχύ έγινε ένας από τους συνδετικούς κρίκους της αφήγησης. Άλλωστε, είναι ο μέντορας του Λουκ Σκαϊγουόκερ. Κυρίως είναι αυτός που περιμάζεψε τον πατέρα του Άνακιν για να τον εκπαιδεύσει ελπίζοντας ότι θα είναι ο εκλεκτός που θα φέρει την ισορροπία στη Δύναμη. Μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει τα σκοτεινά μονοπάτια του Darth Vader.

Ο προτεινόμενος για Όσκαρ σκηνοθέτης του επιτυχημένου Billy Elliot και του The Hours, ο Ντάλντρι, έχει να επιδείξει στο παρελθόν του μια πολύ γοητευτική αισθητική γύρω από desert sceneries. Η ταινία του Trash αποτέλεσε το μεγάλο δόλωμα του για τον Λούκας ώστε να καταλήξει στην επιλογή του. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σενάριο για το πρότζεκτ Obi Wan Kenobi και κατ΄επέκταση καμία κουβέντα για τον ηθοποιό που θα τον υποδυθεί.

Φυσικά, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ έχει την εμπειρία, μιας και αποτελεί τον έναν από τους δύο ανθρώπους που έπαιξαν τον ρόλο. Ο έτερος ήταν ο Αλέκ Γκίνες που πέθανε το 2000. Ο ίδιος ο ΜακΓκρέγκορ έχει πει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να επιστρέψει στον ρόλο. Αν σκεφτούμε ότι λόγω Trainspotting 2 και Fargo ο Σκωτσέζος βρίσκεται και πάλι στα πάνω του, τότε σίγουρα θα είναι στην κορυφή της λίστας επιλογών. Όλα αυτά σαφώς είναι αρχικές συζητήσεις και τα πάντα θα μπουν σε μια ρότα το νωρίτερα ως το 2019. Αυτό σημαίνει ότι η ταινία δεν θα είναι έτοιμη πριν το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του Kenobi, η Lucasfilms προετοιμάζει και το έδαφος για άλλες δύο spin off ταινίες. Μία για τον master Yoda και μία για τον Boba Fett. Και εννοείται ότι το πλάνο δεν σταματάει σε αυτούς τους χαρακτήρες. Αντιθέτως, έχουμε μπει σε τροχιά μιας δεκαετίας που θα έχει κάθε χρόνο μια ταινία Star Wars!