Ο Μάρτιν Σκορτσέζε ετοιμάζει origin ταινία για τον Joker
Βρείτε μας στο

Όταν βρίσκεσαι στις ηλικίες κάτω από 50 και περισσότερο από 35 και κάτω, σκέφτεσαι ότι στα 75-80 σου δεν θα μπορείς να κουνηθείς. Ελπίζεις μόνο να έχεις διαύγεια στο μυαλό σου. Ώσπου κάποια στιγμή βλέπεις έναν άνθρωπο σε αυτή την ηλικία να κάνει πράγματα που δεν θα τα περίμενες. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε είναι ένας υπερδραστήριος παππούς και τώρα ετοιμάζει ταινία για την ζωή του Joker.

Από τον περασμένο Απρίλιο έχουν ακουστεί διάφορα για τα επόμενα πρότζεκτ του. Το The Irishman όπου θα πρωταγωνιστήσουν υπό τις οδηγίες του οι Ντε Νίρο, Πατσίνο, Πέσκι και Καϊτέλ. Το Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI με Ντε Νίρο και Ντι Κάπριο. Μόνο και μόνο η σύνθεση σε κάθε ένα από αυτά σου προκαλεί ένα ρίγος. Και τα δύο πάντως φαίνεται πως μπαίνουν στον πάγο, για να επικεντρωθεί ο Σκορτσέζε σε κάτι άλλο.

Η ταινία για το πως έφτασε ο Joker να γίνει αυτό που γνωρίζουμε όλοι σήμερα είναι η παραγγελία της Warner Bros από τον 75χρονο Σκορτσέζε. Τι κι αν ζούμε σε μια εποχή όπου η μυθολογία της DC απλώνεται σε πολλά πεδία; Πάντοτε θα βρεθεί εκείνη η σκοτεινή πλευρά που χρειάζεται να φωτιστεί.

Μετά το Suicide Squad, όπου είδαμε τον Τζάρεντ Λέτο ως Joker, μετά  την αναβίωση της Justice League και των ατομικών ταινιών για κάθε χαρακτήρα, μετά τις συμπαραδηλώσεις της σειράς Gotham για το πιο τρομακτικό χαμόγελο του σινεμά, έρχεται ο Σκορτσέζε για να αποδώσει στον ρόλο όσα του αρμόζουν. Έναν ρόλο που γιγαντώθηκε ελέω Χιθ Λέτζερ και Τζακ Νίκολσον. Έναν ρόλο που αναζητά τον επόμενο θιασώτη του. Παρά το γεγονός ότι ο Λέτο εξακολουθεί να είναι ο Joker για τις ιστορίες του Suicide Squad, ο Σκορτσέζε δεν σκοπεύει να τον έχει στο καστ.

Όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του. Απλώς γιατί σχεδιάζει να ξεφύγει εντελώς από τα ειωθότα της DC. Αρχικά, από τη στιγμή που μιλάμε για origin, θα χρειαστεί έναν ηθοποιό πολύ νέο. Δεύτερον και σημαντικότερον, ο Σκορτσέζε θέλει να κάνει περισσότερο ένα crime film με σκηνικό μια αναδυόμενη εγκληματικότητα στην Γκόθαμ. Μάλιστα, θα έχει για gimmick του αρκετές αναφορές σε ταινίες του από την δεκαετία του ’80, όπως το Taxi Driver, το Raging Bull και το King of Comedy.

Σε αυτή την ταινία, που θα είναι η πρώτη της DC υπό την αιγίδα της Warner Bros, το σενάριο θα υπογράψουν ο Τοντ Φίλιπς και ο Σκοτ Σίλβερ, όπως αναφέρει το Deadline.com. Τον πρώτο τον γνωρίζουμε από τα Hangover, το Due Date και το War Dogs. Τον δεύτερο από τα 8Mile, Fighter και Finest Hours.