mad king
Βρείτε μας στο

Πριν ξεκινήσουμε να αραδιάζουμε τα στοιχεία, θέλω να σκεφτείς ένα σενάριο. Να παιζόταν το Game of Thrones λίγα χρόνια νωρίτερα. Να είχε ξεκινήσει για παράδειγμα το 2004 και το 2012 να είχε ολοκληρωθεί. Όλος αυτός ο ορυμαγδός πληροφοριών που σκάει κάθε μέρα στην περίοδο προβολής δεν θα υπήρχε. Η σειρά ίσως να μην είχε φτάσει σε τέτοιο μέγεθος. Ενώ τώρα είμαστε σε θέση να μιλάμε για τεράστια ανατροπή που αφορά τον Mad King.

Ως γνωστόν, ο Βασιλιάς Αίρυς Ταργκάρυεν άρχισε κάποια στιγμή να καίει ανθρώπους και γι΄αυτό του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός Mad King. Μερικές δεκαετίες βασιλείας αργότερα, εμφανίστηκε μια άλλη να συνεχίσει το έργο του. Όχι σε τόσο μεγάλη έκταση βέβαια. Η Σέρσεϊ έδειξε στοιχεία Mad Queen στο τέλος της 6ης σεζόν, αλλά αυτή η μεταμόρφωση δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επαναλάβει ό,τι έκανε στο μέλλον. Η ολοκλήρωση τότε θα είναι παραπάνω από συμβολική. Δεν θα μιλάμε για αντιγραφή τακτικών. Αλλά για γονιδιακή σχέση!

Μπουμ. Κάπου εδώ σκάει το ζήτημα της ανατροπής. Πριν από ένα μήνα σχεδόν, ο Κρίστιαν Νάιρν, ο Χόντορ δηλαδή, είπε ότι η Σέρσεϊ και ο Τζέιμι αντιγράφουν τον πατέρα τους τον Mad King. Ο κοπετός που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Πολύ γρήγορα έτρεξε να συμμαζέψει την δήλωση του. Το ένα ενδεχόμενο λέει ότι ο Νάιρν το είπε αυτό εν τη ρύμη του λόγου. Το δεύτερο, και σαφώς προτιμητέο, λέει ότι ο Νάιρν πρόδωσε μερικά πράγματα.

Mad King: Είναι αυτή η μεγαλύτερη ανατροπή του Game of Thrones;

Πράγματα τα οποία απομακρύνονται σε τεράστιο βαθμό από τα βιβλία. Το βράδυ που η Τζοάνα Λάνιστερ συνέλαβε την Σέρσεϊ και τον Τζέιμι, , το βράδυ που παντρεύτηκε, ο Ταϊγουίν Λάνιστερ απουσίαζε από τη συζυγική κλίνη και ο Αίρυς Ταργκάρυεν μπήκε και την βίασε. Οπότε τα αιμομικτικά αδέρφια έχουν αίμα και ρίζες Ταργκάρυεν. Αν αυτό αποδειχθεί ότι ισχύει, αν δηλαδή οι Μπένιοφ και Βάις θελήσουν να τραβήξουν αυτό το μονοπάτι, τότε θα μιλάμε για την ανατροπή και ένα μπλέξιμο δίχως τελειωμό. Μιας και πλέον οι ερίζοντες για τον Θρόνο θα γίνουν 4. Ου μην και 5. Μιας και ήδη από πέρσι έχει προηγηθεί ο Τύριον σε αυτόν τον διαγωνισμό για το ποιος είναι ο κρυφός Ταργκάρυεν. Ένας Τύριον που εξακολουθεί πάντως να προπορεύεται. Μην ξεχνάμε άλλωστε την πρώτη του επαφή με τους δράκους στην 6η σεζόν. Μια επαφή που εξελίχθηκε όπως με τον Τζον Σνόου.

Με τέτοιους  ρυθμούς πάντως, ως το 2019 θα έχουμε βγάλει Ταργκάρυεν το μισό καστ. Μάλιστα, η άνωθεν θεωρία έρχεται να συνδεθεί με μια άλλη. Αυτή που θέλει τον Τζέιμι Λάνιστερ να είναι Αζόρ Αχάι. Άλλος ένας μύθος που έχει συνδεθεί με πολλούς. Με τον Τζον Σνόου μετά το θάνατο του, με τον Hound και με τον Μπέρικ Ντοντάριον. Βάζουμε στοίχημα ότι η επόμενη θεωρία που θα σκαρφιστεί κάποιος στο reddit θα λέει ότι η Άρυα έχει πεθάνει τελικά και αυτό που βλέπουμε είναι ο Πολυπρόσωπος-Απρόσωπος θεός ή ότι η Σάνσα έχει γεννήσει κρυφά το παιδί του Τζόφρι.