Kingsman και Leatherface επιστρέφουν: Οι ταινίες της εβδομάδας
Βρείτε μας στο

Η δεύτερη ταινία Kingsman και το origin του Leatherface είναι τα highlight της κινηματογραφικής εβδομάδας που κάνει πρεμιέρα αύριο. Έχε όμως το βλέμμα σου και στο φιλμ από τη Δανία του 2015, αλλά και στο αστυνομικό θρίλερ από την Ισπανία.

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος (Kingsman: The Golden Circle)

2017/ Κωμωδία-Δράση/ 141΄

Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον

Με τους: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Τάρον Έγκερτον, Μαρκ Στρονγκ, Χάλι Μπέρι, Έλτον Τζον, Τσάνινγκ Τάτουμ, Τζεφ Μπρίτζες, Πέδρο Πασκάλ

Ο Γκάρι, ο νεόκοπος Kingsman, και ο Χάρι, ο παλιός Kingsman, έχουν μείνει χωρίς αρχηγείο μετά τα γεγονότα του Secret Service. Και τώρα το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, μιας και ο νέος εχθρός δεν είναι τόσο αφελής όσο ο προηγούμενος. Στέκονται όμως τυχεροί, γιατί εκτός από τον δικό τους μυστικό οργανισμό, τους Kingsmen, υπάρχει και ένας άλλος. Οι Statesmen καλούν σε μια συνεργασία το δίδυμο, απέναντι στην Πόπι, μια αδίστακτη γυναίκα. Το sequel του Kingsman είναι το ίδιο καλό με το πρώτο, έχοντας κι ένα πιο σπουδαίο καστ. Τζούλιαν Μουρ, Χάλε Μπέρι, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζεφ Μπρίτζες, Πέδρο Πασκάλ με λάσο και φυσικά οι Φερθ και Έτζερτον.

Δεσπονίς ετών 50 (Marie- Francine)

2017/ Κωμωδία/ 95′

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Σκηνοθεσία: Βαλερί Λεμερσιέ

Με τους: Βαλερί Λεμερσιέ, Πατρίκ Τίμσιτ, Ελέν Βενσάν, Φιλίπ Λόντενμπαχ, Ντένις Πονταλίντες

Τα 50 είναι τα νέα 20. Η Μαρί-Φρανσίν ήταν παντρεμένη για πολύ καιρό και δούλευε στην ίδια δουλειά επίσης για πολύ καιρό. Ώσπου αυτά τα δύο δεν ισχύουν πια. Χωρίζει και μένει χωρίς σπίτι και δουλειά. Σε ηλικία 50 ετών αναγκάζεται να γυρίσει στους γονείς της και να τους βοηθήσει στο μικρό μαγαζί τους. Εκεί θα γνωρίσει τον Μιγκέλ. Επίσης γύρω στα 50, επίσης στην ίδια χάλια κατάσταση. Δύο μεσήλικες με ψυχή πιτσιρικάδων, θα μάθουν πως είναι να φλερτάρεις και να ενώνεσαι με τον άλλον, όταν δεν έχεις ούτε λεφτά, ούτε εύκαιρο σπίτι χωρίς γονείς, ούτε τίποτα.

Leatherface

2017/ Τρόμου/ 90′

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Μπουστίγιο, Ζουλιέν Μορί

Με: Στίβεν Ντορφ, Φιν Τζόουνς, Λίλι Τέιλορ, Νικόλ Άντριους, Τζέιμς Μπλουρ, Σαμ Στράικ, Τζέσικα Μάντσεν, Σαμ Κόουλμαν

Ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα των horror films. Ο Leatherface επιστρέφει, αυτή τη φορά για να μας δείξει πως έγινε αυτό που γνωρίσαμε. Βίαιος από μικρός, στην εφηβεία του έφτασε να απαγάγει μαζί με άλλους τρεις τη νοσοκόμα που τον φρόντιζε στο ψυχιατρείο. Καθώς ένας σερίφης προσπαθεί να βρει τη νοσοκόμα, ξυπνάει μέσα στον έφηβο το προαιώνιο τέρας που κρατούσε κρυμμένο. Ο Leatherface γεννιέται…

Μαμά ή Γιαγιά (Telle mère, telle fille)

2017/ Κωμωδία/ 95′

Σκηνοθεσία: Νοεμί Σαλιό

Ηθοποιοί: Ζιλιέτ Μπινός, Καμίλ Κοτέν, Λαμπέρ Ουίλσον, Κατρίν Τζακόμπ, Ζαν – Λικ Μπιντό

Δύο γυναίκες εκ διαμέτρου αντίθετες. Διαφωνούν σχεδόν σε όλα. Στο μόνο που βρήκαν να συμφωνήσουν είναι στο βιολογικό τους ρολόι. Η μία το είχε ζήσει ήδη μια φορά. Η δεύτερη το ζει για πρώτη. Μια κόρη και η μαμά της μένουν έγκυες την ίδια στιγμή και καλούνται να περάσουν αυτή την περίοδο μαζί. Διαφωνώντας διαρκώς, αλλά μαζί.

Ομίχλη τον Αύγουστο (Nebel im August)

2016/ Πολεμική/ 121′

Σκηνοθεσία: Κάι Βέσελ

Με τους: Ίβο Πιέτζκερ, Σεμπάστιαν Κοχ

Ο 13χρονος Ερνστ είναι ένα από τα θύματα του πολέμου. Έχει χάσει την οικογένεια του και έχει καταλήξει σε ένα νοσοκομείο για τους τραυματίες. Εκεί θα βρει μια νέα οικογένεια. Παιδιά κυρίως. Είναι η στιγμή που θα νιώσει ασφάλεια και θα πιστέψει ότι τα χειρότερα πέρασαν. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι όπως τα νιώθει. Ευτυχώς, όταν αντιληφθεί τι κρύβεται πίσω από την ομίχλη, θα ξεσηκώσει τους φίλους και θα τους οδηγήσει σε έναν άλλου είδους πόλεμο. Δικαιολογημένο και με σπουδαίο σκοπό. Κόντρα στις ορέξεις των μεγάλων.

Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω (À mon âge je me cache encore pour fumer)

2016/ Δράμα/ 90′

Σκηνοθεσία: Ραϊανά Ομπερμάγιερ

Με τους: Χιάμ Αμπάς, Μπιγιουνά, Νάντια Κατσί, Φαντίλα Μπελκεμπλά, Νασίμα Μπεντσίκου

Η Φατιμά, μια δυνατή γυναίκα και μασέρ ενός χαμάμ σε μια περίοδο κατά την οποία η κατάσταση είναι τεταμένη στην πρωτεύουσα, γίνεται μάρτυρας από μακριά μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ενώ προσπαθεί να ηρεμήσει, η ατμόσφαιρα αποδεικνύεται πολύ τεταμένη στον μικρό κόσμο της, τα τείχη που είχε ορθώσει πέφτουν και συναντά δυσκολίες στη διατήρηση της τάξης. Η Μέριεμ ένα κορίτσι δεκαέξι ετών που θεωρείτο παρθένα είναι ετοιμόγεννη και έρχεται να κρυφτεί στο χαμάμ, ενώ ο αδελφός της Μοχάμεντ, την κυνηγά για να καθαρίσει την τιμή του με αίμα.

Στο τέλος του τούνελ (Al final del túnel)

2016/ Αστυνομικό θρίλερ/ 120′

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Γκράντε

Με τους: Λεονάρντο Σμπαράλια, Πάμπλο Εκάρι, Κλάρα Λάγκο, Φεντερίκο Λούπι

Ο Χοακίν είναι ένας παράλυτος άντρας που κινείται με καροτσάκι. Ζει μόνος και πενθεί τον χαμό της γυναίκας και της κόρης του. Μέσα στην θλίψη του συνειδητοποιεί ότι μια συμμορία σκάβει ένα τούνελ κάτω από το σπίτι του και σχεδιάζει να ληστέψει μια τράπεζα. Λίγα 24ωρα μετά, μια γυναίκα και η κόρη της του χτυπούν την πόρτα ζητώντας άσυλο. Ο Χοακίν τις φιλοξενεί, χωρίς να ξέρει τι βάζει στο σπίτι του. Πολύ σύντομα αποφασίζει να ζητήσει μερίδιο από τα λάφυρα από την συμμορία. Εκεί κι αν δεν ξέρει με ποιον τα βάζει. Ο Γκαλετέρο, αρχηγός της συμμορίας, είναι παρανοϊκός. Η Μπέρτα, η γυναίκα που φιλοξενεί, είναι η σύντροφος του Γκαλετέρο. Τα πράγματα μόλις έχουν αρχίσει…

Emoji, Η Ταινία (The Emoji Movie)

2017/ Κινούμενα/ 91′

Σκηνοθεσία: Τόνι Λεόντις

Ακούγονται οι: Τζέιμς Κόρντεν, Τ. Τζ. Μίλερ, Τόνι Λεόντις

Κλεισμένα μέσα στον τεράστιο κόσμο του κινητού, τα Emoji ζουν τη ζωή τους. Όλα μπορούν να έχουν μόνο μία έκφραση. Εκτός από τον Gene που μπορεί να τις κάνει όλες. Αυτό τον ενοχλεί γιατί απομακρύνει τα άλλα Emoji. Μαζί με τον φίλο του τον Hi5 και τον Jailbreaker, έναν χάκερ, θα βρεθεί σε άλλες εφαρμογές αναζητώντας τρόπο να γίνει σαν τα υπόλοιπα Emoji.

Η πρόταση της εβδομάδας: Το κύμα (The Wave / Bølgen)

2015/ Δράση-Θρίλερ/ 105′

Σκηνοθεσία: Ρόαρ Ούτχαουγκ

Με τους: Κρίστοφερ Τζόνερ, Τόμας Μπο Λάρσεν, Αν Νταλ Τορπ, Φρίντζοβ Σαχάιμ

Σε μια καλή χρονιά για το δανικό σινεμά, ο Ρόαρ Ούτχαουγκ φτιάχνει μια ταινία που θυμίζει κάπως το Force Majeure, αλλά από την ανάποδη πλευρά. Αυτή τη φορά ένας πατέρας δεν θα σώσει απλώς την οικογένεια του, αλλά και ολόκληρη την μικρή πόλη που μένει. Το 1905 μια πτώση βράχων ξεσήκωσε ένα τσουνάμι ύψους 90 μέτρων. Οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι θα ξανασυμβεί. 110 χρόνια μετά, ο Κρίστιαν, ένας γεωλόγος, θα διαβάσει τα σημεία της φύσης και θα ξεκινήσει να προειδοποιεί πως έρχεται νέο τσουνάμι. Κανείς δεν τον πιστεύει ώστε να παρθούν προφυλάξεις. Έτσι, όλοι οι κάτοικοι θα βρεθούν να τρέχουν μακριά από το τσουνάμι. Ο κανόνας είναι ένας: ποτέ μην γυρίσεις πίσω.