Δευτέρα
Βρείτε μας στο

Με το χιλιοσυζητημένο reboot του It του Στίβεν Κινγκ μας υποδέχεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Η ταινία ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες. Στη σκιά της ζει το δυστοπικό έργο του Τόμι Βίρκολα, παραγωγής του Netflix, με τίτλο Τι Συνέβη στην Δευτέρα.

Το Αυτό (It)

2017/ Τρόμου/ 135′

Σκηνοθεσία: Αντρέ Μουσιέτι

Με τους: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Τζέρεμι Ρεϊ Τέιλορ, Σοφία Λίλις, Φιν Γούλφχαρντ, Γουάιατ Όλεφ, Τσόουζεν Τζέικομπς

Δεν θα πούμε πολλά για το It. Αρκούν όσα ανέλυσε εδώ ο Δημοσθένης.

American Assassin: Η Εκδίκηση (American Assassin)

2017/ Θρίλερ-Δράση/ 111′

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κουέστα 

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Με τους: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Σκοτ Άντκινς, Μάικλ Κίτον, Τέιλορ Κιτς, Σάνα Λάθαν, Σαρλότ Βέγκα 

Ο Σταν Χάρλι είναι ένας βετεράνος πράκτορας του Ψυχρού Πολέμου. Πλέον, εργάζεται στην CIA. Μαζί με τον Μιτς Ραπ θα γίνουν το δίδυμο του έμπειρου και του «συναδελφικού γιου». Στην πρώτη τους κιόλας αποστολή καλούνται να εξιχνιάσουν ένα περίεργο ντόμινο από δολοφονίες πολιτών και στρατιωτικών. Όλες τους έχουν κάτι κοινό: έγιναν από τον ίδιο άνθρωπο. Το μοτίβο τους οδηγεί τους δύο πράκτορες στη συνεργασία με έναν Τούρκο πράκτορα κι από κει σε μέρη όπου θα ανακαλύψουν ότι ένας πρώην συνάδελφος θέλει να προκαλέσει έναν πόλεμο που μπήκε στο συρτάρι!

120 χτύποι το λεπτό (120 battements par minute)

2017/ Δράμα/ 140′

Σκηνοθεσία: Ρομπέν Καμπιγιό

Με τους: Ναϊέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αρνό Βαλουά, Αντέλ Ενέλ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το AIDS είναι ο νέος μεγάλος εχθρός. Έχει περάσει μια δεκαετία σχεδόν που εξαπλώνεται και ο κόσμος των γκέι συγκλονίζεται και αποδεκατίζεται. Ο Νατάν θα γίνει μέλος ενός ακτιβιστικού γκρουπ, όπου θα έρθει σε επαφή με τους πολύ μάχιμους αρρώστους. Ανάμεσα τους και ο Σον, ο οποίος βρίσκεται στα τελευταία του, αλλά δεν παύει να τα βάζει με τις φαρμακευτικές και την κοινωνία.

Παράδεισος (Paradise)

2016/ Δράμα/ 130′

Σκηνοθεσία:  Αντρέι Κοντσαλόφσκι  

Με τους: Γιούλια Βισότσκαγια, Φιλίπ Ντουικέν, Βίκτορ Σουκορούκοφ, Πίτερ Κουρτ, Ζαν Ντενίς Ρομέρ  

Τρεις ιστορίες στην εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Συνδεόμενες μεταξύ τους. Η Όλγκα, μέλος της γαλλικής αντίστασης. Ο Τζουλς, Γάλλος, συνεργάτης των Γερμανών. Ο Χέλμουτ, μέλος των SS που κάποτε είχε ερωτευτεί την Όλγκα. Η Όλγκα συλλαμβάνεται γιατί έκρυβε παιδιά Εβραίων στο σπίτι της. Ο Τζουλς που θα αποφασίσει την ποινή της, της προτείνει να έχουν σεξουαλικές περιπτύξεις και θα είναι πιο επιεικής μαζί της. Εκείνη αρνείται και βρίσκεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η συνάντηση της με τον Χέλμουτ θα γεννήσει εντάσεις και περίεργα συναισθήματα μεταξύ τους. Καθώς το τέλος του Γ’ Ράιχ πλησιάζει, Ο Χέλμουτ αποφασίζει να την βοηθήσει να το σκάσει και μαζί να πάνε στην Λατινική Αμερική. Η Όλγκα το αποδέχεται. Όχι όμως από έρωτα. Τελευταία στιγμή θα συνειδητοποιήσει ότι αυτά που ήθελε δεν υπάρχουν πια…

Πόρτο (Porto)

2016/ Αισθηματική/ 76′

Σκηνοθεσία: Γκέιμπ Κλίνγκερ

Με τους: Άντον Γιέλτσιν, Λούσι Λούκας, Πολ Καλάτρ, Φρανσουάζ Λεμπρόν

Ο Τζέικ και η Ματί πέρασαν ένα βράδυ στο Πόρτο. Όχι μαζί. Όχι στην αρχή δηλαδή. Ήταν και οι δύο τους μόνοι σε μια πόλη που δεν έχει τη φήμη της ρομαντικής, αλλά έχει μια περίεργη αύρα. Εκείνο το βράδυ θα σταματήσει ο χρόνος και για τους δύο. Αλλά θα είναι μόνο αυτό. Η ανάμνηση και ο ρομαντισμός του Πόρτο θα καταλάβουν τις σκέψεις τους.

Η γυναίκα με την Μερσεντές (Moka)

2016/ Θρίλερ/ 89′

Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Μερμούντ 

Με τους: Ναταλί Μπαγί, Εμανουέλ Ντεβός 

Η Ντιάν είδε τον γιο της να πεθαίνει από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Για πολύ καιρό πέρασε τη ζωή της σε ένα ειδικό κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης στις ελβετικές Άλπεις. Όσο δεν έβρισκε η αστυνομία τον υπαίτιο του θανάτου του γιου της, τόσο δεν μπορούσε να ησυχάσει. Έτσι, το έσκασε, προσέλαβε έναν ντετέκτιβ να της βρει το όχημα που της στέρησε το παιδί της κι από κει και μετά ξεκίνησε την αναζήτηση μόνη της. Χωρίς βοήθεια. Η αναζήτηση την έβγαλε μπροστά σε μια σπορ Μερσεντές. Το τελευταίο δεκάλεπτο της ταινίας είναι αυτό που θα σε συγκλονίσει περισσότερο απ΄όλα.

Black Sabbath: The End of The End

2017/ Μουσικό Ντοκιμαντέρ/ 120′

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια μαζί οι Black Sabbath γύρισαν στο Μπέρμιχαμ, το μέρος όπου αρχικά ξεκίνησαν, για το τελευταίο show της καριέρας τους. Μία ιστορική συναυλία, σε μία sold out αρένα, γεμάτη με ιστορικά κομμάτια από το σύνολο της καριέρας τους. Επιπροσθέτως οι Όζι Όσμπορν, Τόνι Ιόμι και Τζίζερ Μπάτλερ εξηγούν, μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις, την εμπειρία αυτής της συναυλίας αλλά και το τι σημαίνει να είσαι μέλος σε μία από τις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών.

Η πρόταση της εβδομάδας: Τι Συνέβη Στη Δευτέρα (What Happened to Monday)

2017/ Θρίλερ-Sci fi/ 124′

Σκηνοθεσία:  Τόμι Βίρκολα

Με τους: Νούμι Ραπάς, Γκλεν Γκλόουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Μαρουάν Κενζάρι, Κρίστιαν Ρούμπεκ, Πολ Σβέρε Χάγκεν, Κλάρα Ριντ, Ρόμπερτ Βάγκνερ

Μια από τις πιο απροσδόκητες ταινίες της χρονιάς. Άψογη σύλληψη, τρομερή σκηνοθεσία από τον Τόμι Βίρκολα. Σε έναν κόσμο μελλοντικό και δυστοπικό, οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μέχρι ένα παιδί. Κάθε παιδί πέραν του αριθμού 1, ανήκει στο κράτος που μπορεί να το χρησιμοποιήσει για πειράματα, να πάρει τα όργανα του ή απλώς να το εξαφανίσει σα να μην υπήρξε ποτέ. Τι γίνεται όταν ένα ζευγάρι κάνει όχι δύο, αλλά εφτά παιδιά; Εφτάδυμα για την ακρίβεια. Τα πράγματα γίνονται ταυτόχρονα απλά και πολύπλοκα.

Εφόσον μοιάζουν μπορεί η κοινωνία να βλέπει κάθε μέρα ένα διαφορετικό παιδί και να το θεωρεί ένα. Από την άλλη, αν το ένα από τα εφτά χτυπήσει στο πόδι, τότε θα πρέπει να χτυπήσουν όλα εθελούσια. Κάθε κορίτσι έχει το όνομα μιας μέρας της εβδομάδας. Αντιστοιχεί στην ημέρα που του επιτρέπεται να κυκλοφορεί έξω. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο. Και ένα όνομα κοινό για όλες που χρησιμοποιούν στην κοινωνική τους ζωή. Μια μέρα όμως η Δευτέρα δεν γυρίζει πίσω. Εξαφανίζεται. Οι αδερφές της καλούνται να υποθέσουν τα χειρότερα. Έχουν ανακαλυφθεί. Μια μάχη με το Αυταρχικό Κράτος ξεκινά. Όσα ακολουθήσουν κρύβουν τεράστιες εκπλήξεις. Και για τις έξι που έμειναν πίσω, αλλά και για την Δευτέρα που χάθηκε.