blade
Βρείτε μας στο

Με διπλή λεπίδα και πολλές πρεμιέρες έρχεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Σαφώς το Blade Runner 2049 του Βιλνέβ είναι στην κορυφή της λίστας και παίρνει όλη τη δόξα. Πίσω του ακολουθούν το Blade of Immortal από την Ιαπωνία, ο Επαναστάτης στη Σίκαλη με τριάδα-φωτιά στο καστ και Η Χαρούμενη Οικογένεια.

Blade Runner 2049

2017/ Επιστημονικής φαντασίας-Δράση/ 163′

Σκηνοθεσία: Ντένις Βιλνέβ

Με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Τζάρεντ Λέτο, Μακένζι Ντέιβις, Μπαρκχάντ Αμπντί, Κάρλα Τζούρι

30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο Ρικ Ντεκάρ θα μας απασχολήσει ξανά. Κυρίως θα απασχολήσει τον αστυνόμο K, σε ένα μετα-αποκαλυπτικό Λος Άντζελες. Ο Κ θα ανακαλύψει ένα κρυμμένο μυστικό που μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σπρωξιά της ανθρωπότητας προς το χάος. Για να προλάβει τον Νιάντερ Γουάλας που βλέπει εαυτόν βασιλιά στο χάος, θα επαναφέρει στη δράση τον Ρικ! Το Blade Runner μοιάζει να έρχεται στο καλύτερο timing και αποτελεί αναμφίβολα την ταινία που κεντρίζει όλα τα βλέμματα στην τελευταία στροφή του 2017.

Wild Mouse (Wilde Maus)

2017/ Κωμωδία/ 103′

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Σκηνοθεσία: Γιόζεφ Χάντερ 

Με τους: Γιόζεφ Χάντερ, Πία Χίρζεγκερ, Γιοργκ Χάρτμαν, Γκεόργκ Φρίντριχ, Ντένις Μοσκίτο, Κρίνα Σέμτσιουτς

Ο Γκεόργκ είναι ένας άνθρωπος που ζει από και για την δουλειά του. Όταν τον απολύουν θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί όσους τον έφεραν σε αυτό το σημείο. Πρώτα, κρύβει από τη σύζυγο του Γιοχάνα την ανεργία του, γεγονός που της επιτρέπει να συνεχίσει να πιέζει για να κάνουν παιδί. Ο Γκεόργκ θα βρει στο πρόσωπο ενός παλιού φίλου από το σχολείο τον συνένοχο στο έγκλημα. Στόχος; Το αφεντικό του φυσικά.

Μια Φανταστική Γυναίκα (Una mujer fantástica)

2017/ Δράμα/ 100′

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Λέλιο 

Με τους: Ντανιέλα, Βέγκα, Φραντσίσκο Ρέγιες, Λουίς Νιέκο , Αμπάρο Νογουέρα 

Η ταινία που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρες πριν λίγα 24ωρα, κυκλοφορεί επίσημα στις αίθουσες και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Με πρωταγωνίστρια την trans Ντανιέλα Βέγκα, που γίνεται ένα δεύτερο σύμβολο μαζί με την Λαβέρν Κοξ, το Una Mujer Fantastica εξηγεί το τόσο απλό. Κάθε ον σε αυτόν τον πλανήτη έχει δικαίωμα σε όλα τα συναισθήματα. Στην προκειμένη αυτό του θρήνου. Η Μαρίνα και ο κατά 20 χρόνια μεγαλύτερος Ορλάντο μένουν μαζί και σκέφτονται την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Ένα βράδυ, καθώς γυρίζουν από τον εορτασμό των γενεθλίων της Μαρίνα, ο Ορλάντο πεθαίνει. Η Μαρίνα χάνει το μεγάλο στήριγμα της προσωπικής και της κοινωνικής της ζωής. Εν τη απουσία του είναι ένας εύκολος στόχος για την οικογένεια του και την κοινωνία. Η απαγόρευση των συγγενών να βρεθεί στην κηδεία και να θρηνήσει την γεμίζει με θέληση να κερδίσει άλλη μια μάχη.

Μια Χαρούμενη Οικογένεια (Happy Family)

2017/ Κινούμενα/ 96′

Σκηνοθεσία: Χόλγκερ Τάπε

Σε αντίθεση με τον τίτλο, η οικογένεια Wishbone δεν είναι ευτυχισμένη. Θέλει να φτάσει εκεί. Γι΄αυτό η μαμά της φαμίλιας θα πάρει την πρωτοβουλία. Ένα βράδυ θα ενωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας για να ανακτήσουν τους δεσμούς τους. Μια κακιά μάγισσα θα βάλει ένα μεγάλο εμπόδιο, αφού θα τους καταραστεί και θα γίνουν όλοι τέρατα…

Η λιακάδα μέσα μου (Un beau soleil intérieur)

2017/ Αισθηματική κομεντί/ 94′

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί

Με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ξαβιέ Μποβουά, Φιλίπ Κατρίν, Τζοσιάν Μπαλασκό, Σαντρίν Ντιμά

Η Ιζαμπέλ είναι μια χωρισμένη μαμά. Θα περίμενε κανείς πως θα αφοσιωνόταν στο παιδί της. Αλλά η Ίζαμπελ θέλει να ξαναφτιάξει την ζωή της. Είναι άλλωστε καλλιτέχνης και δεν υποκύπτει σε τέτοια μικρόνοα ταμπού. Αναζητά έναν συγκεκριμένο τύπο ανδρός. Ή καλύτερα αυτόν που θα ταυτιστούν οι επιθυμίες τους. Στη διάρκεια της αναζήτησης θα έρθει σε επαφή με πολλούς άντρες, που κανείς δεν έχει όλο το πακέτο. Όλοι όμως έχουν κάτι μοναδικό να της χαρίσουν.

H Λεπίδα του Αθάνατου (Blade of the Immortal/Mugen no jûnin)

2017/ Δράση/ 140′

Σκηνοθεσία: Τακάσι Μιίκε 

Με τους: Τακούγια Κιμούρα, Χάνα Σουγκισάκι, Σότα Φουκούσι

Η ιαπωνική κουλτούρα και παράδοση αιώνων στα καλύτερα της. Το έργο του Τακάσι Μιίκε δίνει σάρκα και οστά στο διάσημο γιαπωνέζικο manga, όπου ο σαμουράι Μάντζι έχει αποκτήσει αθανασία. Κάτι τέτοιο μοιάζει ως δώρο. Όχι όμως στην ιαπωνική φιλοσοφία. Σε έναν κόσμο που τα πράγματα πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους, ο Μάντζι θα κυνηγήσει την…θνητότητα. Σε μια εποχή φεουδαρχικής Ιαπωνίας, θα κληθεί να σκοτώσει 1000 κακούς άντρες, ώστε να ανακτήσει τον θησαυρό του θανάτου. Όμως στην προσπάθεια του να βοηθήσει ένα κορίτσι, τη Ριν, που την καταδιώκουν ο αδίστακτος Ανότσου και οι άντρες του, θα αλλάξει πολλά πράγματα στον ίδιο του τον εαυτό. Το Blade of the Immortal έρχεται να συνεχίσει την παράδοση της τουλάχιστον μιας σπουδαίας απωανατολίτικης ταινίας στα τελευταία χρόνια. Θυμίζει σε πολλά το Assassin, αλλά είναι ακόμα καλύτερο!

Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (Renegades)

2017/ Δράση/ 105′

Σκηνοθεσία: Στίβεν Κουέιλ 

Με τους: Σίλβια Χεκς, Τζ. Κ. Σίμονς, Σάλιβαν Στέιπλετον, Γιούεν Μπρέμνερ, Ντιμίτρι Λεονάιντας, Τσάρλι Μπιούλι

Μία ομάδα επίλεκτων Αμερικάνων κομάντο ανακαλύπτει έναν υποβρύχιο θησαυρό σε μία λίμνη της Βοσνίας, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια. Σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους ντόπιους, δημιουργούν χάος στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσει ο εχθρός. Θα καταφέρουν, άραγε, να ολοκληρώσουν την αποστολή τους μέσα σε δέκα μόλις ώρες;

 

Η πρόταση της εβδομάδας: Επαναστάτης στη Σίκαλη (Rebel In The Rye)

2017/ Βιογραφική/ 106′

Σκηνοθεσία: Ντάνι Στρονγκ

Με τους: Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι, Σάρα Πόλσον, Ζόι Ντόιτς, Βίκτορ Γκάρμπερ, Μπράιαν Ντ΄Άρσι Τζέιμς

Ο Σάλιντζερ είναι ένα από τα ιερά ονόματα της αμερικανικής λογοτεχνίας. Το ομώνυμο βιβλίο του στέκεται επάξια στα μεγάλα κλασσικά και σπουδαία έργα. Η ιστορία της ζωής του όπως αυτή εξελίχθηκε από την στιγμή της συγγραφής μέχρι την επιστράτευση του στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτυπώνεται με ύφος αγιογραφίας μα και πληγωμένης μοναξιάς στην ταινία του Στρονγκ.