jedi
Βρείτε μας στο

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για το release του δεύτερου μέρους της νέας τριλογίας Star Wars, ήταν αναμενόμενο πως η παραγωγή θα θελήσει να ρίξει μια νάρκη στο έδαφος και να περιμένει πότε θα βρεθεί κάποιος να την πατήσει. Στο νέο trailer του The Last Jedi, αυτή η νάρκη δεν είναι εντελώς απροσδόκητη, αλλά όσο να πεις, όταν επιβεβαιώνεται αυτό που δεν ήθελες, δεν μετράει αν το περίμενες. Σε ξαφνιάζει όπως και να ‘χει.

Το κόλπο που έχουν κάνει με το trailer οι παραγωγοί είναι αριστοτεχνικό. Για πολύ καιρό είχε αναπτυχθεί από το fanbase μια θεωρία που ήθελε την Rey να περνάει στην σκοτεινή πλευρά της αυτοκρατορίας. Τι βλέπουμε στο βίντεο σχετικά με αυτό; Μια σεκάνς όπου ο Kylo Ren στέκεται μπροστά στον Supreme Leader Snoke και στη συνέχεια απλώνει το χέρι του στην Rey, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη σύγχυση. Είναι όλα ένα κόλπο του μοντάζ ή υπάρχει επαφή του Snoke με την Rey; Γιατί στην εξέλιξη της σκηνής η Rey παίρνει την θέση του Ren και μοιάζει να αντιδράει σα να είναι απέναντι της ο Snoke.

«Fulfill your destiny»της λέει και στρέφει πάνω της τη δύναμη της επιρροής του, με την Rey να υποτάσσεται. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο πιστός του υπηρέτης Kylo Ren είναι ένα εργαλείο για να φτάσει σε έναν μεγαλύτερο στόχο ο Snoke. Δεν ήταν γνωστό ότι αυτός ο στόχος είναι η Rey. Ίσως επαληθευτεί στο Last Jedi.

Υπάρχει ένα μικρό θέμα. Αν σκεφτεί κανείς το παρελθόν της οικογένειας της, τότε το ενδεχόμενο να ασπαζόταν την σκοτεινή φιλοσοφία είναι αρκετά απίθανο. Μήπως όμως δεν είναι όλα αλήθεια στο παρελθόν της;

Αν η σκηνή επαληθευτεί στην ταινία, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα για εκείνη. Αυτό το πεπρωμένο που της «απλώνει» ο Snoke είναι μια τρομακτική αποτύπωση στο βλέμμα του Luke Skywalker που την εκπαιδεύει και εν τέλει την παρατάει. Αν κάνεις και μια σύνδεση της αρχής του trailer, όπου ο Snoke απευθύνεται σε κάποιον λέγοντας «είδα μέσα του μια ωμή, αδάμαστη δύναμη. Κάτι μοναδικό», με την θλιμμένη φιγούρα του Kylo, τότε πολλά κομμάτια αρχίζουν να έλκονται μεταξύ τους! Σε κάθε περίπτωση, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να ζήσουμε ένα cliffhanger. Να τελειώσει η δεύτερη ταινία σε ένα σημείο με όλες τις απαντήσεις στο τραπέζι.

* Το The Last Jedi κυκλοφορεί στις 13 Δεκεμβρίου

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα