Ο Ηλίας από τα Εγκλήματα είναι το πιο μεγάλο καμάκι της τηλεόρασης
Βρείτε μας στο

Είναι πέρα ως πέρα δίκαια, μια από τις πιο μυθικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Έτσι όπως το πάνε στον ΑΝΤ1 θα ξεπεράσει το Κων/νου και Ελένης σε επαναλήψεις. Τα Εγκλήματα μας έκαναν τις συστάσεις για μορφάρες της ελληνικής κοινωνίας, με τον χασάπακλα Αλέκο και τη Σωσώ να προΐστανται. Μας γνώρισαν όμως και έναν που δεν έχει λάβει τις δέουσες τιμές. Ο Ηλίας ο «καράβλαχος» είναι ο Λούκι Λουκ του καμακιού σε επίπεδο τηλεόρασης.

Στα Εγκλήματα οι γκεστ εμφανίσεις είχαν αναχθεί σε ισάξιες των μόνιμων ηθοποιών. Με αυτή τη δυναμική θα ήταν παράξενο να μην αφήσει το στίγμα του ως χαρακτήρας ο Ηλίας. Ένα όνομα που δεν προδιέθετε με τίποτα γι΄αυτό το θεριό, τον ξάδερφο του Αχιλλέα και της Κορίνας από την Κάτω Χασικλίτσα. Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου με αυτή την αυθεντική και ήρεμη αγριάδα του έδωσε στον ρόλο μια άλλη υπόσταση. Εννοείται πως το φλερτ που έκανε στην Αγγλίδα του Τζόνι ήταν το ζενίθ της λαϊκής, επαρχιώτικης γοητείας του, αλλά αυτό που σίγουρα μένει είναι η αμεσότητα του στην πρώτη επίσκεψη με τον Φωτάρα στο σπίτι του Αχιλλέα και της Φλώρας.

Ο Ηλίας από τα Εγκλήματα είναι το πιο μεγάλο καμάκι της τηλεόρασης

Με σκοπό να τον παντρέψει με την Κορίνα, ο Ηλίας έχει φέρει τον αγγλομαθή Φωτάρα για να την ζητήσει σε γάμο. Μόνο που πριν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία, εμφανίζεται η Αγγλία και ως γνήσιο λιοντάρι ο Ηλίας παίρνει θέση μάχης. Και ξεχύνεται δίχως δισταγμό και δίχως πανοπλία. Πώς μπορεί να συνεννοηθεί ένας χωριάτης με μια Λονδρέζα; Με το know how του μεγαλύτερου καμακιού μετά τον Σταμάτη Γαρδέλη.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να ρίξει τέτοια κοπέλα με τη λέξη «μπομπότα»; Ποιος άλλος θα έλεγε αντί «καλησπέρα», «γουστάρω πολύ να τραβηχτώ άγρια μαζί της»; Ας μην προτρέχουμε όμως. Ας τεμαχίσουμε τις ατάκες για να αντιληφθούμε το μέγεθος.

Ωρέ δεν σ΄άρεσαν οι πίτες

Εδώ βλέπουμε το πρώτο σινιάλο που ρίχνει το κυνηγετικό. Πάει σκόπιμα στον αέρα, αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η επόμενη πιστολιά θα βρει στόχο.

Δεν σ΄άρεσαν τ΄αυγά

Είναι ξεκάθαρη αυτή η μεταφορική δωρικότητα του ντόμπρου αρσενικού. Αυγά=κότα, κότα=κόκορας και κόκορας σε αυτό το κοτέτσι είναι μόνο ένας. Αυτός με το πιο θεληματικό στέρνο.

Ο Ηλίας από τα Εγκλήματα είναι το πιο μεγάλο καμάκι της τηλεόρασης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Μον’ σ΄άρεσε η μπομπότα του κάτω μαχαλά

Εδώ ο ποιητής ανατρέχει σε όλες τις φροϋδικές του αναμνήσεις, στην μητρική γη, στα εδάφη που συμβολίζουν τη φύση και την αναπαραγωγή.

Γουστάρω πολύ να τραβηχτώ άγρια μαζί της

Έρως ανίκατε μάχαν. Ο ρομαντισμός στα καλύτερα του. Ένα νόημα συμπυκνωμένο σε 7 λέξεις.

Μήπως ο Αλέκος έχασε τον θρόνο του;