Sarah Connor με τρέλα: 8 γυναικείοι ρόλοι που «πότισαν» τον τόπο badassίλα

Sarah Connor
Δε γίνεται λίστα χωρίς τη γυναικάρα του Terminator αδερφέ!

Ξύλο, ξύλο και πάλι ξύλο. Με χέρια, με πόδια, με κουτουλιές, όπως και να το κάνουν, μας αρέσουν. Μας διεμβόλισαν τα μυαλά από την πρώτη στιγμή. 8 ηρωίδες που ξεπάστρεψαν όποιο αρσενικό μπήκε στον διάβα τους. Κάποιες κατάφεραν να αποδεκατίσουν κοντά 100 άτομα. Άλλες τα έβαλαν με τους απέθαντους. Όπως η πρώτη διδάξασα Sarah Connor.

Sarah Connor – Terminator

Αγαπημένη των πολλών. Εις εκ των οποίων ο υπογράφων. Η Linda Hamilton ήρθε από το πουθενά, άφησε σημάδια σε ανυπεράσπιστες ανδρικές ψυχές με το Judgement Day και μετά χάθηκε με τον ίδιο τρόπο. Με τα πιστόλια στα χέρια, με αυτόν τον αέρα που είχε πάνω στη μηχανή. Γι΄αυτό πολύ μας χαροποιεί που για το επόμενο Terminator ακούγεται έντονα πως η Sarah Connor θα επιστρέψει. Κυρίως μετά τη νερόβραστη μεσολάβηση της Emilia Clarke ως Sarah Connor.

Selene – Underworld

Το highlight της καριέρας της Kate Beckinsale είναι η μυθολογία του Underworld. Κυρίως τα πρώτα πρώτα. Εκεί έδωσε τα γεμάτα δείγματα της ικανότητας της στο action. Με δύο όπλα να πυροβολούν ασταμάτητα, η Selene έβρισκε πάντα τον τρόπο να τελειώνει την απειλή.

Electra Natchios – Daredevil

Ξέρω ότι θα έχεις ενστάσεις γι΄αυτή την επιλογή. Αν δεις μεμονωμένες σκηνές, πολύ εύκολα θα υποθέσεις ότι η Jennifer Garner είναι πολύ έξω από τον ρόλο. Και σε ένα τόσο κακό Daredevil όπως αυτό που έπαιξε ο Ben Affleck, μια τέτοια εκτίμηση δεν θα ήταν λάθος. Όμως αυτή τη φορά η Garner καλείται να υποδυθεί έναν ρόλο έξω από τα νερά της. Το ξάφνιασμα της διαφορετικότητας προσφέρει μια ευκαιρία για θετικότερη αντίληψη της ερμηνείας της. Οπότε γι΄αυτό μπαίνει στη λίστα.

Babydoll – Sucker Punch

Η Emily Browning είχε αφήσει μερικά ψήγματα να φανούν από το Lemony Snickets. Ποιος περίμενε όμως να κόβει τερατώδεις τύπους με την λεπίδα του σπαθιού της; Ποιος περίμενε να πολιορκήσει με τέτοιο ρητό τρόπο το φαντασιακό των ανδρών;

Natasha Romanoff – Avengers

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Avengers, δεν έχει κάποια σούπερ δύναμη ή πολλά λεφτά για να μετατραπεί σε ρομπότ. Είναι μια τρομερά εκπαιδευμένη πράκτορας που για να αποτελειώσει τον εχθρό πρέπει να του ρίξει ένα χέρι ξύλο. Δεν έχει ασπίδα να του πετάξει, σφυρί ή κάποιο lazer. Έχει το πιστόλι της και τις γροθιές της. Ποιος τολμάει να τα βάλει μαζί της;

Imperator Furiosa – Mad Max / Lorraine Broughton – Atomic Blonde

Ή αλλιώς κάθε ρόλος της Charlize Theron. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για εκείνη δεν θα βάλουμε τους fictional χαρακτήρες, αλλά το όνομα της. Οι χαρακτήρες υποδύθηκαν την Charlize. Όχι το ανάποδο. Από τις λίγες περιπτώσεις που δεν χρειαζόταν να τις τσεκάρεις στη δράση για να καταλάβεις πόσο σκληρές είναι. Ακόμα κι όταν έπινε νερό στο έδειχνε.

Fox – Wanted

Μόνο και μόνο για τα κόλπα που έκανε με τα όπλα και για τη σκηνή με το σπινιάρισμα η Jolie αξίζει κάθε σεβασμό. Θα μπορούσε να μπει και ως Lara Croft, αλλά σε εκείνη την περίπτωση ο ρόλος απαιτούσε όλα αυτά που έκανε. Στην περίπτωση του Wanted είχες την αίσθηση ότι προσέδιδε το μενταλιτέ της μια περισσότερη αγριάδα στην Fox.

The Bride – Kill Bill

Σα να κλέβουμε παγκάρι εκκλησίας είναι αυτή η επιλογή. 9 στους 10 άντρες που θα έφτιαχναν μια τέτοια λίστα, θα την έβαζαν στην κορυφή. Και ο 10ος θα ήταν απλώς ανήλικος, οπότε δεν θα είχε δει την ταινία. Αλλά θα την έβλεπε μόλις μεγάλωνε λίγο, άρα θα είχαμε το 10/10. Μιλάμε για τις ταινίες που μας έκαναν να ερωτευτούμε την Uma Thurman. Την κατάνα της να ‘χουμε!