mutants
Βρείτε μας στο

Έτσι όπως πάει το πράγμα με τους X-Men, τείνουν να γίνουν η κυρίαρχη μυθολογία σε σινεμά και τηλεόραση. Μετά από μια 5ετία που είχαμε πολλές ταινίες, όπου συγκεντρώνονταν όλοι μαζί, από πέρσι βλέπουμε μια εξάπλωση και επέκταση. Το αποτυχημένο Apocalypse έφερε την ανάγκη για διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτές έφεραν με τη σειρά τους βλέμματα στραμμένα σε spin off καταστάσεις. Όπως το New Mutants!

Η νέα εκδοχή μεταλλαγμένων έρχεται να προσδώσει ακόμα περισσότερη ποσοτικά ευρύτητα στο σύμπαν των X-Men. Μετά το αυτόνομο τέλος του Wolverine με το Logan, μετά τη σειρά Legion που είχε τρομερό στήσιμο, αλλά κακό πρωταγωνιστή, μετά το φετινό Gifted και τους Inhumans, το The New Mutants είναι ακόμα ένας κρίκος σε μια αλυσίδα που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Οι ξεχωριστές ιστορίες των X-Men, αλλά και το μέλλον μιας αναδυόμενης «φυλής», δημιουργούν πολλαπλά επίπεδα ενδιαφέροντος γύρω από που μπορεί να φτάσει αυτό το μαρβελικό σύμπαν.

Κι αν το Gifted δεν τρελαίνει ιδιαίτερα και το Inhumans είναι μια τεράστια πατάτα, ελπίζουμε ακόμα ότι το New Mutants δεν θα διαιωνίσει τις άσχημες εντυπώσεις του Apocalypse. Κι ας υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν γεννούν μεγάλες προσδοκίες.

Το πρώτο trailer της ταινίας που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου του 2018 δεν συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία. Δημιουργεί προσδοκίες. Είναι έξυπνη η επιλογή του σκηνοθέτη Josh Boone να χτίσει ένα καθαρά horror σκηνικό. Και έχει στην διάθεση του ένα καστ φουλ νέο, με προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Η Anya-Taylor Joy εντυπωσίασε με το Split του Shyamalan. Ο Charlie Heaton είναι μέρος του ορόσημου της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, του Stranger Things. Στο πλάι τους η Maisie Williams, η γνωστή Arya Stark, που ακολουθεί τα χνάρια της τηλεοπτικής αδερφής της, της Sophie Turner, που έγινε mutant για χάρη του Apocalypse. Magik, Wolfsbane και μερικοί ακόμα έφηβοι μεταλλαγμένοι, κρύβονται σε ένα άγνωστο οίκημα, πίσω στην δεκαετία του ’80. Τότε που ο Magneto αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο τους Mutants.