Αντρικές φιλίες που σημάδεψαν σινεμά και τηλεόραση
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Αντρικές φιλίες που σημάδεψαν σινεμά και τηλεόραση

Η αντρική φιλία είναι εκείνο που δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια, ένας λόγος που περηφανευόμαστε για την απλότητα της βιολογικής μας υπόστασης.

Υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός περηφανεύεται με ανωτερότητα έναντι των γυναικών. Κι αυτό είναι η αντρική φιλία. Πρόκειται για έναν συνδυασμό λέξεων που όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να την εξηγήσει σε μια γυναίκα, δεν θα καταφέρει να της δώσει να αντιληφθεί. Είναι σαν το αιώνιο ερώτημα για το ποιο επιφέρει μεγαλύτερο πόνο, το χτύπημα στην «οικογένεια» ή η γέννα.

Αφού λοιπόν τα λόγια δεν έχουν την ικανότητα να μιλήσουν, αναλαμβάνουν οι εικόνες και πιο συγκεκριμένα οι ταινίες και οι σειρές, ντόπιες και κυρίως εξωτερικού, για να ζωγραφίσουν με τα ωραιότερα χρώματα την ευλογία του bromance που κάθε άντρας οφείλει να έχει στην πορεία της ζωής του.

1. Φρόντο & Σαμ/Πίπιν & Μέρι/Λέγκολας, Γκίμλι & Άραγκορν : Φίσκα στις αντρικές φιλίες είναι το Lord of The Rings. Πρώτη και καλύτερη αυτή του Φρόντο με τον Σαμ, η οποία ξεκινάει από το επίπεδο του ακόλουθου για τον δεύτερο, αλλά σύντομα και εφόσον θα ακολουθήσουν μια πορεία που περιλαμβάνει μόνο τους δυο τους, φτάνουν στο σημείο που μιλάνε με τα μάτια.

Ο Πίπιν κι ο Μέρι είναι το δεύτερο χομπιτοντουέτο, με την σχέση τους να φτάνει και σε επίπεδα Brokeback Mountain. Πίνουν μαζί, καπνίζουν μαζί, οδηγούν τον Σάρουμαν στην ήττα και στο τέλος της μάχης έξω από τη Μίνας Τίριθ, ο Μέρι τρέχει να βρει τον Πίπιν για να τον κουράρει στα τραύματα του.

Τέλος, η τριανδρία με τον σιωπηλό Άραγκορν, τον φαντεζί Λέγκολας και τον φανφάρα καλοκάγαθο Γκίμλι να αλληλοσυμπληρώνονται και να δένονται με έναν τρόπο ανεξίτηλο. Σαν τα Polska.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

2. Λάζαρος & Γρηγόρης : Μπορεί το Είσαι Το Ταίρι Μου να είχε άλλη εστίαση, όμως το πιο γλυκό κομμάτι του ήταν οι δύο κολλητοί, τα δύο αδέρφια από άλλη μάνα. Δεν χρειάζονται μακρηγορίες. Μόνο αυτό το βίντεο που όσες φορές κι αν το δω κλαίω δεις θα δακρύσεις

3. Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος : Τι κι αν η οπτική τους για τον κόσμο βρίθει αφέλειας και ανοησίας…; Είναι μαζί κι αυτό τους αρκεί. Στο κάτω κάτω οι χαζομάρες είναι αυτές που αναπολείς μετά από καιρό.

4. Hangover : Μπορεί να μη συνδέονταν από μικρά με φιλία, όμως οι φιλίες οιστρηλατούνται και γαλουχούνται στις βαθιές και έντονες εμπειρίες. Μια τέτοια αρκεί για να κάνει αδέλφια ακόμα και παντελώς αγνώστους. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…Α, ναι, τον στρατό!

5. Αναλώσιμοι : Μια ομάδα γερόλυκων που έφαγαν τα νιάτα τους στη μοναχική πορεία, στο «μόνος εναντίον όλων» modus operandi, οι οποίοι βάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη το κεφάλι τους στη γκιλοτίνα για χάρη κάποιου από την αγέλη. Ο ένας φυλάει τα νώτα του άλλου και λειτουργεί ως άλλος σωματοφύλακας.

6. Μπαζ και Γούντι : Η σχέση τους ξεκινάει από την ζήλια και φτάνει εκεί που ήταν προορισμένη. Μπορεί να είναι απλώς παιχνίδια, έχουν όμως αισθήματα και τα αφήνουν να εκφραστούν για τον κολλητό τους.

7. 50-50 : Από τα λίγα δείγματα που μπορείς να δεις πως το ζουν οι άντρες σε αντιστοιχία με τις γυναίκες. Η τριάδα των Παύλου-Μίμη-Νικηφόρου είναι ένα life goal για σένα και την παρέα σου όταν φτάσετε σε εκείνη την φάση ζωής.

8. Γουίλ & Τσάκι : Η φιλία των Άφλεκ-Ντέιμον υπήρχε πριν το Good Will Hunting. Από κει και μετά πέρασε σε γαλαξιακά επίπεδα αντρικής φιλίας και έγινε κάτι άρρηκτο που δεν έχει κενά σημεία ή bugs.

9. Η Συμμορία των 11-12-13 : Ντάνι, Ράστι και Λάινους δεν ήταν απλώς μια συμμορία που δρούσε με βάση το ατομικό συμφέρον. Ήταν μια κόμπακτ συμμορία με την φιλία να διαφεντεύει την ένωση τους.

10. Ματ Μέρντοκ & Φόγκι Νέλσον : Ο τυφλός Daredevil αφέθηκε στην καθοδήγηση του Φόγκι κι ας ήξερε ότι δεν τον χρειαζόταν γι΄αυτό. Η φιλία τους κράτησε, μαζί ονειρεύτηκαν να ανοίξουν δικό τους δικηγορικό γραφείο, το πέτυχαν και έμπλεξαν στα μεγάλα παιχνίδια.

11. Τζον Σνόου & Σαμ Τάρλι : Με τόσους ήρωες στο Game of Thrones δεν θα ήταν δυνατό να μην υπάρχει μια επωδός στη φιλία και μπορεί στην 6η σεζόν να χωρίστηκαν, αλλά είναι από τις φιλίες που όσος καιρός κι αν υπάρχει δίχως επαφή, δεν θα την αλλοιώσει ούτε κατ΄ελάχιστο.

12. Χολμς & Γουότσον : Η σχέση τους έχει μεν μια ιεραρχική δομή, παραμένει δε μια δοκιμασμένη στις πιο δύσκολες περιστάσεις φιλία. Για την ακρίβεια υπάρχει τέτοια αγάπη, που ο Χολμς θα προτιμούσε να τσακωθεί άσχημα με τον dear Γουότσον για να μην χρειαστεί να διακινδυνεύσει.

13. Τσάντλερ Μπινγκ & Τζόι Τριμπιάνι : Τα Φιλαράκια ήταν μια από τις κορυφαίες κωμωδίες, αλλά η συγκίνηση που νιώθει ένας άντρας όταν ο Τσάντλερ μετακομίζει στης Μόνικα ή όταν φεύγουν εντελώς από την πολυκατοικία, δεν εκτιμάται και δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. No more J Man and Channy!