nile
Βρείτε μας στο

Και του θανάτου σου γενέθλια να κάνεις. Κάπως έτσι, με λίγο Νότη Σφακιανάκη, θα μπορούσε να ξεκινήσει το κείμενο, αν δεν υπήρχε Ο Ταρίκ Σαλέχ. Ο σκηνοθέτης του Metropia του 2009, χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να βγάλει κάτι πολύ καλό. Και το Nile Hilton Incident είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ! Μαζί με ένα τρομερά έξυπνο horror κυριαρχούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας.

Η πρόταση της Εβδομάδας: Nile Hilton Incident

2017/ Αστυνομικό δράμα/ 106′

Σκηνοθεσiα: Ταρίκ Σαλέχ 

Με τους: Φαρές Φαρές, Μαρί Μαλέκ, Γιάσερ Αλί Μάχερ

Καθώς βρισκόμαστε πλέον 6 χρόνια μακριά από την περίφημη αραβική άνοιξη, το ενδεχόμενο να βλέπουμε ταινίες που εκτυλίσσονται μέσα σε επαναστατικό περιβάλλον των χωρών που συμμετείχαν σε αυτή την άνοιξη είναι μεγάλο. Η Αίγυπτος είναι από τις πιο ισχυρές περιπτώσεις στο θυμικό. Πέρσι ήταν το Night Manager με Χιου Λόρι και Τομ Χίντλστοουν να επαναφέρουν εκείνο το κλίμα. Έστω και για λίγο. Τώρα είναι ο αιγυπτιακής καταγωγής Σουηδός Ταρίκ Σαλέχ. Με το Nile Hilton φέρνει στο φως μια ιστορία πραγματική, δοσμένη μέσα από αλλαγές που εξυπηρετούν καλύτερα την οπτική του.

Ο Σαλέχ μεταμοσχεύει το κλασσικό film noir σε έναν τόπο που δεν έχει και πολύ οικεία τέτοια λογική. Λίγο πριν ξεσπάσει η επανάσταση στην Ταχρίρ, στο ξενοδοχείο Nile Hilton συμβαίνει κάτι που στην αρχή μοιάζει απλό. Μια δολοφονία μιας τραγουδίστριας που διαμένει εκεί. Μια καμαριέρα γίνεται αυτήκοος μάρτυρας και καλείται να βοηθήσει τον αστυνομικό Νορεντίν στην εξιχνίαση. Το απλό γίνεται πολύπλοκο μέσα σε χρόνο dt και ο Νορεντίν καλείται να ξεμπλέξει από τα πλοκάμια του δολοφόνου, αλλά και ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού που θέλει να κρύψει την υπόθεση κάτω από το χαλί. Μετά από πολλά αδιέξοδα, ο αστυνομικός θα μάθει την πιο σκληρή αλήθεια του κόσμου. Η δικαιοσύνη έχει πάψει από καιρό να κατοικεί εδώ…

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Γενέθλια Θανάτου (Happy Death Day)

2017/ Horror/ 92′

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπ. Λάντον 

Με τους: Τζέσικα Ροθ, Ίσραελ Μπρουσάρ, Ρούμπι Μοντάιν, Ρέιτσελ Μάθιους, Τσαρλς Έιτκιν 

Η Τρι Γκέλμπμαν ζει τη μέρα της Μαρμότας. Την ημέρα των γενεθλίων της ξυπνάει στο κρεβάτι ενός συμφοιτητή της. Είναι η κλασσική φοιτήτρια, με το τουπέ της αρχιμαζορέτας, με τον αέρα μιας εγωκεντρικής ντίβας. Όταν γυρίζει στο σπίτι της…δολοφονείται. Την επόμενη μέρα ξυπνάει πάλι στο ίδιο κρεβάτι και ακολουθεί την ίδια διαδρομή. Ξαναδολοφονείται. Την τρίτη μέρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ξαναζεί την ίδια μέρα κάθε φορά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς κάποια ανώτερη δύναμη την έχει βάλει στο παιχνίδι της και θέλει από εκείνη να βρει τον δολοφόνο της. Μέχρι να καταφέρει να γλυτώσει, θα ζήσει κάθε πιθανή και απίθανη δολοφονία. Ο Κρίστοφερ Λάντον των Paranormal Activity και Disturbia πιστοποιεί ότι είναι από τους σύγχρονους μετρ του είδους.

Δες το trailer εδώ.

Suburbicon

2017/ Αστυνομικό θρίλερ-Κωμωδία/ 104′

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ  

Με τους: Τζούλιαν Μουρ, Ματ Ντέιμον, Όσκαρ Άιζακ, Μέγκαν Φέργκιουσον  

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν θα μείνει πιθανότατα στην ιστορία ως ένας καλός σκηνοθέτης. Ως κάποιος που άφησε κάποιο στίγμα. No problemo για εκείνον. Μπορεί να το κάνει και το κάνει. Στο Suburbicon καλείται να σκηνοθετήσει κυρίως φίλους, όπως τον Ντέιμον και την Μουρ. Ο Ντέιμον θα δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Κίμελ να τον γλεντήσει στο σόου του, αφού ως Γκάρντνερ Λοτζ είναι επιεικώς αδιάφορος. Όπως και η ταινία γενικά. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η Suburbicon μοιάζει με την πιο ειδυλλιακή και ουτοπική πόλη για να ζήσει κανείς με την οικογένεια του. Μέχρι που ο Γκάρντνερ καλείται να σκοτώσει τους μαφιόζους που κρύβονται στο σκοτεινό υπογάστριο της. Σφόδρα κλισέ, στεγνά ουδέτερο.

Δες το trailer εδώ.

Σπίτι μου σπιτάκι μας (Home Again)

2017/ Αισθηματική κομεντί/ 97′

Σκηνοθεσία: Χάλι Μέγιερς Σάιερ 

Με τους: Ρις Γουίδερσπουν, Λέικ Μπελ, Μάικλ Σιν, Κάντις Μπέργκεν, Νατ Γουλφ, Τζον Ρουντνίτσκι

Έχοντας πάρει ένα Oscar από το πουθενά, έχοντας δει το Big Little Lies να σαρώνει – κι ας της πήρε η Κίντμαν το Emmy – η Ριζ Γουίδερσπουν κάνει πλέον το κέφι της. Πότε αυτό θα είναι της μορφής του Wild και θα την χειροκροτάμε, πότε θα είναι της μορφής Home Again. Γιατί η Ριζ έχει και πάλι το προφίλ της δυναμικής γυναίκας που πρέπει να αποδείξει στον εαυτό της ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα. Χωρισμένη, με δύο κόρες, η Άλις Κίνι επιστρέφει στο Λος Άντζελες και βρίσκεται να φιλοξενεί σπίτι της τρεις άντρες που κάνουν μια ταινία. Με έναν απ΄αυτούς θα υπάρξει έρωτας. Μέχρι που θα επανεμφανιστεί ο πρώην σύζυγος και η ανισορροπία θα της κάνει αρμένικη βίζιτα.