handmaiden
Βρείτε μας στο

New World

Ο Ja-sung, ένας αστυνομικός στη Νότιο Κορέα, αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος της χώρας. Περνάει 8 χρόνια της ζωής του και τελικά καταφέρνει να βγάλει από το παιχνίδι το μεγάλο κεφάλι της μαφίας. Μόνο που το έργο του δεν έχει τελειώσει. Από δω και πέρα θα έρθει αντιμέτωπος με πράγματα που δεν άπτονται της ύλης. Με την αμφισβήτηση του εαυτού και της πίστης του στο έργο που έκανε! Δες το trailer εδώ.

Assassin

Η Nie Yinniang είναι μια μισθοφόρος δολοφόνος στην Κίνα του 9ου αιώνα. Σε εποχές πέρα ως πέρα αλλούτερες και σε αντιλήψεις που δείχνουν να έχουν ισχυρό κέλυφος ως προς τον συναισθηματισμό, θα κληθεί να δολοφονήσει έναν άνθρωπο από ένα παρελθόν που έχει διαγράψει. Η αδυναμία της να εκπληρώσει ένα καθήκον δολοφονίας ξεσηκώνει την σκληρότητα της γυναίκας που την μεγάλωσε. Έτσι, την στέλνει να σκοτώσει τον ξάδερφο της, στον οποίο κάποτε είχε δώσει όρκο πίστης. Δεύτερη φορά στην αποτυχία δεν υπάρχει…

 

Ode to My Father

Ο Γιουν Τζε-Κιγιούν αφηγείται μια δαιδαλώδη ιστορία στην εποχή του κορεάτικου πολέμου. Τα αμερικανικά πλοία μεταφέρουν ανθρώπους από τη Βόρειο στη Νότιο Κορέα και σε αυτή την αναμπουμπούλα ένα κοριτσάκι χάνεται. Ο πατέρας ξεκινάει το ταξίδι της αναζήτησης και ζητάει από τον γιο να μεταφέρει τη μητέρα και τα δύο νεαρά αδέρφια του στο μαγαζί της θείας του, όπου θα τους φροντίσει και θα γίνει ο άντρας του σπιτιού. Μερικά χρόνια αργότερα ο Deok φεύγει για τη Γερμανία με έναν φίλο του και εκεί ζει μια ζωή τόσο γεμάτη που θα τον γυρίσει πίσω στο σπίτι εντελώς διαφορετικό.

The Age of Shadows

Handmaiden Assassin: 8 τρομερές ταινίες της Άπω Ανατολής

Ένα άψογο ψυχολογικό action thriller του Κιμ Τζι-Γουν. Η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις της αντίστασης Κορέας και Ιαπωνίας μαίνεται. Ο Lee είναι ένας Κορεάτης που λειτουργεί ως χαφιές. Ξεπουλάει Κορεάτες στους Γιαπωνέζους για να απολαμβάνει καλύτερη ζωή. Όταν όμως οι Γιαπωνέζοι δολοφονήσουν τον παλιό του συμμαθητή, ο Lee θα νιώσει προδομένος. Τότε, η κορεάτικη μεριά θα δει την ευκαιρία. Είναι η στιγμή που πρέπει να πάρουν τον Λι και όσα γνωρίζει με το μέρος τους. Ο Kim Woo-Jin, ένας υποτιθέμενος ιδιοκτήτης αντικερί, θα γίνει ο turning guy, αφού θα έρθει κοντά με τον Lee και θα πετύχει αυτό που φάνταζε να είναι ισορροπία τρόμου.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Masquerade

Ιστορικό δράμα του Τσου Τσανγκ Μιν από το 2012, διαμαντάκι από τη Νότιο Κορέα. Ο βασιλιάς  Gwang-hae αναθέτει στην βοηθό του να βρει έναν άντρα από τους πολίτες που να του μοιάζει για να κάτσει στη θέση του στο θρόνο. Ο φόβος του ότι θα τον δηλητηριάσουν είναι μεγάλος και δεν θέλει να οδηγήσει την πολιτεία στο χάος. Ο άσημος Ha-Sun, ένας αρλεκίνος, αναλαμβάνει να υποδυθεί τον ρόλο του βασιλιά. Η επιλογή του γίνεται ακόμα πιο αναγκαία όταν ο βασιλιάς όντως δηλητηριάζεται. Για να μη φανεί ότι ο ανίκητος ηγέτης έχει γίνει τρωτός, ο Ha-Sun καλείται να κρατήσει ψηλά το φρόνημα και να σβήσει τις σκιές που τυχόν υψωθούν γύρω από το θρόνο.

Blade of the Immortal

Η ιαπωνική κουλτούρα και παράδοση αιώνων στα καλύτερα της. Το έργο του Τακάσι Μιίκε δίνει σάρκα και οστά στο διάσημο γιαπωνέζικο manga, όπου ο σαμουράι Manji έχει αποκτήσει αθανασία. Κάτι τέτοιο μοιάζει ως δώρο. Όχι όμως στην ιαπωνική φιλοσοφία. Σε έναν κόσμο που τα πράγματα πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους, ο Manji θα κυνηγήσει την…θνητότητα. Σε μια εποχή φεουδαρχικής Ιαπωνίας, θα κληθεί να σκοτώσει 1000 κακούς άντρες, ώστε να ανακτήσει τον θησαυρό του θανάτου. Όμως στην προσπάθεια του να βοηθήσει ένα κορίτσι, τη Rin, που την καταδιώκουν ο αδίστακτος Anochu και οι άντρες του, θα αλλάξει πολλά πράγματα στον ίδιο του τον εαυτό.

Handmaiden

Μια από τις ταινίες της περασμένης χρονιάς, με έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες της Άπω Ανατολής. Ο Παρκ Τσαν-Γουκ σκηνοθετεί ένα φιλμ που στέκεται απόλυτα πάνω στην καταγραφή της κουλτούρας ενός πολιτισμού. Ένα ψηφιδωτό πραγμάτων που αφορούν τη Νότιο Κορέα, έρχονται υποδόρια, κάτω από μια ιστορία πλεκτάνης στο Handmaiden. Ένας δολοπλόκος στέλνει μια νεαρή κοπέλα να υποδυθεί την υπηρέτρια (handmaiden) μιας πλούσιας γυναίκας, με σκοπό να τον βοηθήσει να της φάει την περιουσία. Τα σχέδια του θα μπουν σε άλλη τροχιά όταν η σχέση υπηρέτριας-αφεντικίνας εξελιχθεί…μη αναμενόμενα!

A Lullaby to the Sorrowful Mystery

Ο Λαβ Ντίαζ αποδεικνύει πόσο σπουδαίος auteur είναι. Με αυτό το 8ωρο φιλμ επιχειρεί να αποδώσει την επανάσταση στις Φιλιππίνες που έγινε το 1896 και στέρησε άπειρες ζωές. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ημιαφανισμό. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ντίαζ δεν μένει μόνο σε σκηνές μάχης και ψυχολογική διείσδυση που να αφορά τα συναισθήματα του πολέμου. Εισάγει και τις δικές του αντιλήψεις. «The world needs art for its soul! – No, art is selfish» συνδιαλέγονται δύο χαρακτήρες. Δες το trailer εδώ.