dinklage
Βρείτε μας στο

Το Game of Thrones είναι πολλά πράγματα. Ένα διαρκές limit up πάνω απ΄όλα, για να μιλήσουμε με εμπορικούς όρους. Και δεν έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό μόνο τα έσοδα του HBO. Έχει γεμίσει με λεφτά και τις τσέπες κάθε συντελεστή. Από τον φροντιστή μέχρι την αμπιγιέζ. Στο επίπεδο των ηθοποιών έχει μεγεθύνει και τη ζήτηση τους. Εκτός από τον Peter Dinklage όμως, σχεδόν κανείς δεν το έχει εκμεταλλευτεί όπως πρέπει.

Όχι με την έννοια του αν έχουν πολλαπλασιαστεί οι ευκαιρίες και οι προτάσεις. Αυτός είναι ένας κανόνας για σχεδόν όλο το καστ. Ακόμα κι εκείνους που μπορεί να εμφανίζονται μια ώρα σε κάθε κύκλο. Η μη εκμετάλλευση έγκειται στο ποιόν των επιλογών τους. Με εξαίρεση τον Dinklage και ως ένα βαθμό τη νεαρή Maisie Williams, η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών δεν έχει να επιδείξει τρομερές επιτυχίες στο βιογραφικό της έξω από το Game of Thrones.

Nikolaj Coster-Waldau

Ο Peter Dinklage κι οι άλλοι: Οι ηθοποιοί του GoT πέραν της σειράς

Ως Jaime Lannister φαίνεται πως είναι ταλαντούχος ηθοποιός. Έχει δηλαδή να δώσει πράγματα. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει μπει πιο βαθιά στις μεγάλες αγορές του σινεμά. Κι όμως, έπρεπε να φτάσουμε στο 2017 για να δούμε από εκείνον μια ερμηνεία αντάξια του. Το Shot Caller είναι ένα πολύ καλό θρίλερ – είδος στο οποίο επιδίδεται περισσότερο και του ταιριάζει. Αντιθέτως, το Gods of Egypt και το Other Woman δεν ήταν με τίποτα καλές ταινίες. Ούτε το Small Crimes, που επίσης κυκλοφόρησε φέτος.

Peter Dinklage

Ο Dinklage είναι καταπληκτικός ηθοποιός. Το καταλαβαίνεις στην πρώτη κιόλας ατάκα που θα ξεστομίσει. Κάθε φορά που τον βλέπω σκέφτομαι πόσα χάσαμε που δεν είχε τις ίδιες ευκαιρίες πριν τη σειρά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ακόμα και το Pixels του Adam Sandler ήταν μια καλή επιλογή για εκείνον. Φυσικά ο ρόλος του στο Days of Future Past και σε ένα από τα φετινά αριστουργήματα, το Three Billboards Outside Ebbing Missouri είναι τα μεγάλα βήματα που του χάρισε ο ρόλος του Tyrion.

Emilia Clarke

Ο Peter Dinklage κι οι άλλοι: Οι ηθοποιοί του GoT πέραν της σειράς

Ίσως η μεγαλύτερη overachiever της σειράς. Ο ρόλος της Daenerys δεν απαιτεί τεράστια πράγματα. Υποβοηθείται από το σενάριο, από το κόνσεπτ και τους γύρω του. Περισσότερο βάθος έχει για παράδειγμα η Missandei. Το Genisys κατέδειξε πολλά για την Emilia, που σίγουρα έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης. Θέλουμε να πιστεύουμε. Το Me Before You είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Kit Harington

Ο Peter Dinklage κι οι άλλοι: Οι ηθοποιοί του GoT πέραν της σειράς

Ο «γεννήθηκα μόνο με μία γκριμάτσα» Kit επιχειρεί με το παραγωγής BBC Gunpowder να ανεβάσει το στάτους του πέραν της αρχής του Game of Thrones. Καλώς ή κακώς δεν θα μπορούσε με τίποτα να σταθεί σε κάτι λιγότερο δραματικό και «Βασιλάκης Καΐλας», οπότε έχει απόλυτη επίγνωση σε ποιες επιλογές πρέπει να πάει. Το The Death and Life of John F. Donovan του Dolan είναι μια σπουδαία σημείωση στο βιογραφικό του, μόνο που ο ίδιος φάνηκε λιγότερο από κάθε άλλον σε αυτή την ταινία.

Sophie Turner

Η αλήθεια είναι πως η πορεία της δεν μπορεί να κριθεί σωστά. Πρώτον, γιατί το Game of Thrones είναι η αρχή της ζωής της. Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση των προηγηθέντων επιλογών της. Ως προς το μετά, το X-Men: Apocalypse είναι το πιο εμπορικό της βήμα, αλλά σαφέστατα αποτυχημένο. Άλλες δύο ταινίες της, τα Barely Lethal και Another Me, επίσης δεν έθελξαν ιδιαίτερα.

Maisie Williams

Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να τον εντοπίσω η Maisie Williams δείχνει να είναι ένα πολύ συνετό κορίτσι και να κάνει προσεκτικές επιλογές. Μην ξεχνάμε ότι μόλις τον Απρίλιο έγινε 18. Εκτός από το πολύ καλό Cyberbully και το Doctor Who, έχει παίξει και στο βίντεο κλιπ των Seafret για το Oceans.

Lena Headey

Εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο της Emilia Clarke. Η Lena είναι μια ηθοποιός με τρομερό potential. Είναι απόλυτα δίκαιη η αίσθηση ότι δεν έχει πάρει το μερίδιο που της αναλογεί στην Game of Thrones εποχή. Έχει αναλωθεί σε αρκετά μέτρια horror και ως εκεί. Είναι βέβαιο ότι θα θέλαμε να την δούμε πολύ περισσότερο.