frank
Βρείτε μας στο

Η αναμονή είναι η καλύτερη στάση που μπορείς να κρατήσεις και στο τέλος θα ανταμειφθείς. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μάθημα της ημέρας, τουλάχιστον για εμένα, μιας και έσπευσα να στηρίξω τον Kevin Spacey όταν έπεσε η πρώτη πέτρα σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του. Τώρα που τα κύματα παφλάζουν στην καριέρα του πιο δυνατά και απανωτά από ποτέ, μέχρι και ο ρόλος του Frank Underwood τίθεται εν αμφιβόλω.

Μπορεί αυτή η πρώτη πέτρα να μην συνιστούσε ακριβώς σεξουαλική παρενόχληση, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι στιγμάτισε ένα ανήλικο αρκεί. Η πρώτη σκέψη ήρθε αφής στιγμής ο Anthony Rapp έκανε την αποκάλυψη. Οι ζυμώσεις ξεκίνησαν μόλις ξεμύτισαν και άλλα «θύματα» του Spacey. Εξάλλου, αρκετοί απ΄αυτούς αποτελούν μέρος των 300 ατόμων που εργάζονται στο House of Cards. Κάτι που κάνει ακόμα πιο εξωφρενικά δίκαιη την αντίδραση απέναντι στον 58χρονο ηθοποιό.

Μια αντίδραση που ξεφεύγει από το κοινό και βρίσκεται ήδη στο μυαλό των σεναριογράφων και παραγωγών. Λίγο μετά την ανακοίνωση του Netflix πως η σειρά τελειώνει στην 6η σεζόν, κυκλοφορεί το σενάριο να περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερο Frank Underwood, άρα Kevin Spacey.

House of Cards: Μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Frank Underwood;

Πρώτα και κύρια γιατί κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος πλέον να δουλέψει μαζί του. Δεύτερον για την αξιοπιστία της σειράς. Η στάση της Robin Wright είναι αυτή που αναμένεται με περισσότερο ενδιαφέρον. Κρίνοντας από τον χαρακτήρα της είναι πολύ πιθανό να θέσει βέτο για όσο το δυνατόν λιγότερες κοινές σκηνές με τον Spacey. Ου μην και καθόλου. Πάνω σε αυτή τη λογική και με την Jessica Chastain να ρίχνει την ιδέα, ο Frank Underwood μάλλον δεν θα την βγάλει καθαρή. Ο θάνατος του ρόλου μοιάζει ως η καταλληλότερη λύση αυτή τη στιγμή. Έτσι, δεν θα σταματήσουν εντελώς και διά παντός τα γυρίσματα και δεν θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι.

Άλλωστε, η Claire Underwood έχει ήδη πάρει την σκυτάλη από τον Frank και έχει όλα τα φόντα για να σταθεί μόνη της. Είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός στις δολοφονίες. Τι άλλο χρειάζεται; Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας spin off σειράς. Ο χαρακτήρας του Michael Kelly, ο Doug Stamper, πιστός συνεργάτης του Frank, θα είναι κεντρικό πρόσωπο. Όσο για τον Spacey; Με το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί να έχει «αποσχιστεί» και διαχωρίσει την θέση του, τα πράγματα δεν μοιάζουν καθόλου καλά. Ίσως τελικά ο ρόλος του Underwood να ήταν προφητικός για τον ίδιο. Ίσως να «έγραψε» τις συνέπειες για την συμπεριφορά του. Ίσως τελικά γι΄αυτό να μπορούσε να αποδώσει τόσο καλά τον ρόλο. Γιατί ήταν ο εαυτός του με άλλο όνομα!