lucky
Βρείτε μας στο

Το σινεμά είναι συναρπαστικό. Αυτή η φράση έχει άπειρες αναγνώσεις. Κάθε περίπτωση την χρωματίζει διαφορετικά. Αυτή τη φορά χρωματίζεται από τον Χάρι Ντιν Στάντον, έναν θρύλο του κινηματογράφου που πέθανε πριν από δύο μήνες, πλήρης ημερών. Και σήμερα κυκλοφορεί η τελευταία ταινία που έπαιξε. Το Lucky του David Lynch. Μια ταινία που θα είσαι όντως τυχερός αν την δεις. Το ίδιο ισχύει και για την Τελευταία Οικογένεια.

Lucky

2017/ Κωμωδία-Δράμα/ 88′

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ Λιντς

Με τους: Χάρι Ντιν Στάντον, Ντέιβιντ Λιντς, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ, Τομ Σκέριτ, Μπεθ Γκραντ

Ο Χάρι Ντιν Στάντον καλείται να παίξει τον ίδιο του τον εαυτό. Ευρισκόμενος στα 90 του χρόνια, ο Lucky είναι ένας άθεος που όμως βρίσκεται στο σημείο της ύπαρξης όπου η πίστη σε κάτι ανώτερο είναι μια αναπόδραστη κατάσταση. Ο προθάλαμος της αποχώρησης σου από τη γη. Το κατευόδιο σου για το σύμπαν. Ο Lucky ξεκινάει ένα πνευματικό κυρίως ταξίδι και αναζητά κάτι υπερκόσμιο που θα τον φωτίσει. Έχει αποδεχτεί πως οι μέρες του είναι μετρημένες και ψάχνει για εκείνο που κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει. Ένα ίχνος αλήθειας. Και το κάνει με τόση ομορφιά, τόση αφέλεια, τόση γεροντική αδημονία που πετυχαίνει ένα σφόδρα συγκινητικό φινάλε στην πορεία του στο σινεμά. Λες και το Lucky προοικονομεί το τέλος του. Από τις ταινίες που σε αλλάζουν θες δεν θες. Και με τον Ντέιβιντ Λιντς στο πλάι του να σιγοντάρει.

Η Τελευταία Οικογένεια (Ostatnia rodzina / The Last Family)

2016/ Δράμα-Βιογραφική/ 123′

Θα νιώσεις τυχερός όταν δεις το Lucky: Οι ταινίες της εβδομάδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Σκηνοθεσία: Γιαν Ματουζίνσκι 

Με τους: Αντρζέι Σεβερίν, Νταβίντ Ογκρόντνικ, Αλεξάντρα Κονιέτσνα, Αντρζέι Χάιρα

Ο Ντζίζλαβ Μπεκσίνσκι ήταν και είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες του περασμένου αιώνα. Ζωγράφιζε τον τρόμο των ονείρων και τον έκανε τόπο κατεύθυνσης. Το The Last Family ανιχνεύει την σχέση του ζωγράφου με τον γιο του Τόματζ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1999. Δες περισσότερα εδώ.

Καζαντζάκης

2017/ Βιογραφική/ 120′

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Με τους: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Στάθης Ψάλτης

Μια δεκαετία σχεδόν μετά τον Ελ Γκρέκο, και μια εξαετία μετά το Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι, ο Γιάννης Σμαραγδής έρχεται να απαντήσει στα σημεία των καιρών. Τότε κυκλοφορούσε η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Σωτήρη Μουστάκα. Ήταν 2008. Ο Σωτήρης είχε πεθάνει από το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα είναι η εσχατιά του Στάθη Ψάλτη. Αυτός και ο Σωτήρης ήταν οι πιο σημαίνουσες μορφές της γενιάς τους. Και ο Στάθης σε έναν ανάλογο ρόλο με τον φίλο του. Πάλι λίγους μήνες μετά τον θάνατο του. Πάλι για μια σπουδαία ελληνική προσωπικότητα. Νίκος Καζαντζάκης.

Ο άνθρωπος της Ασκητικής. Η «μητέρα» του Ζορμπά. Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας για τον 20ο αιώνα. Ένας σεπτός, σχεδόν ιερός άνθρωπος. Τόσο ιερός όση και η ιεροσύνη που προσέδιδε στον εαυτό του με το να απεμπολεί κάθε τι ιεροφανές. Αυτός ήταν ο Νίκος Καζαντζάκης. Ένα έδαφος μεγάλων αντιθέσεων. Όλες τους κατέληγαν σε ένα βλέμμα που στόχευε το υπερκόσμιο, που ξεπερνούσε το ανθρώπινο. Αυτό το πετύχαινε κατακτώντας το ίδιο το ανθρώπινο.

Good Time

2017/ Αστυνομικό Θρίλερ/ 101′

Σκηνοθεσiα: Μπένι Σαφντί, Τζος Σαφντί 

Με τους: Ρόμπερτ Πάτινσον, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Μπάρκαντ Αμπτνί, Μπένι Σαφντί, Μπάντι Ντιούρες

Τα αδέρφια Σαφντί δίνουν την ευκαιρία στον Ρόμπερτ Πάτινσον να κάνει μια από τις 2 καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Στον ρόλο του Κόνι Νίκας, θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον χρόνο για να βγάλει τον αδερφό του από τη φυλακή μέσα σε ένα βράδυ. Σε αυτό το βράδυ η ζωή του θα πάρει τέτοιες τροπές που θα έχεις την αίσθηση ότι μπήκε σε ένα μπλέντερ και γύριζε για 10 λεπτά. Η βία και ο πανικός θα πρέπει να γίνουν κτήμα του για να επιβιώσει και να σώσει τον αδερφό του.

Αρδέννες (The Ardennes / D’Ardennen)

2015/ Δράμα/ 96′ 

Σκηνοθεσία: Ρόπιν Προντ 

Με τους: Βέερλε Μπέτενς, Γερούν Πέρσιβαλ, Κέβιν Γιάνσενς, Γιαν Μπαϊβέτ, Σαμ Λουβίτσκ

Δύο αδέρφια, ο Ντέιβ και ο Κένεθ, είναι συνάδελφοι στο έγκλημα. Ένα βράδυ εισβάλλουν σε ένα σπίτι. Τα πράγματα στραβώνουν και εμφανίζεται η αστυνομία. Ο Κένεθ συλλαμβάνεται και περνάει 4 χρόνια στη φυλακή. Όταν βγει ο αδερφός του θα αναλάβει να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και στην πορεία μιας κανονικής ζωής. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Πρώτον, γιατί στο μυαλό του Κένεθ ο Ντέιβ τον πρόδωσε. Δεύτερον, γιατί ο Κένεθ ζει μέσα του σε μια φυλακή.