Kate Winslet: Αυτός ήταν πρώτη επιλογή για να κάνει τον Jack στον Τιτανικό
Βρείτε μας στο

Από τα πιο συχνά θέματα σε συζητήσεις με τους φίλους μας είναι τα περίφημα «αν». Τι θα είχε συμβεί αν αντί γι΄αυτό είχες κάνει κάτι άλλο; Πώς θα ήταν η ζωή σου αν αντί για εκείνον είχες γνωρίσει τον τάδε; Ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο έρχεται να μας απασχολήσει τώρα. Η Kate Winslet βρέθηκε καλεσμένη στον Colbert και μίλησε ξανά για τον Τιτανικό. Ναι, και για την περιβόητη σκηνή στο τέλος με την πλεούμενη πόρτα.

Αυτή τη φορά όμως δεν είπε τα τετριμμένα. Είπε πράγματα που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Όπως ότι το σκίτσο της που είχε ο DiCaprio στη σκηνή που την ζωγράφιζε το είχε κάνει ο Cameron. Το πιο συνταρακτικό βέβαια ήταν ότι ο Leo δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο. Ο λόγος που έγινε αυτός ο Jack ήταν η επιμονή του Cameron που θεωρούσε ότι ταίριαζε περισσότερο. Η παραγωγή όμως είχε κάνει τα πλάνα της με άλλον ηθοποιό. Τον Matthew McConnaughey!

Όπως αποκάλυψε η Winslet, ο Matthew είχε συμφωνήσει για τον ρόλο και οι δυο τους είχαν κάνει και πρόβες μαζί. Λίγο πριν ξεκινήσουν επίσημα τα γυρίσματα έγινε η αλλαγή και η Kate Winslet με τον DiCaprio έγιναν αχώριστοι φίλοι, δημιουργώντας ένα ιστορικό κινηματογραφικό ρομάντζο.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό το «αν» μας κέντρισε το ενδιαφέρον και θελήσαμε να εικονοποιήσουμε στη σκέψη μας πως θα είχε εξελιχθεί η ταινία αν αντί του αμούστακου DiCaprio, ήταν ο Τεξανός με την σκληρή προφορά. Γι΄αυτό πήραμε τις τέσσερις πιο κλασσικές σκηνές του Τιτανικού και αντικαταστήσαμε νοερά τον DiCaprio με τον Matthew.

Σκηνή 1η: Jack i’m flying

Όπως θα δεις και στο βίντεο, ο Jack στέκεται στην πλώρη, η Rose εμφανίζεται πίσω του, εκείνος γυρίζει και την ανεβάζει στα κάγκελα για να πει την θρυλική πλέον ατάκα. Με τον McConnaughey τα πράγματα θα εξελίσσονταν λιγάκι διαφορετικά.

Rose: Γεια σου Jack, άλλαξα γνώμη…

Jack: Alright alright alright…Όλες αλλάζουν γνώμη. (Παύση). Από μικρό παιδί μ΄άρεσε να κοιτάζω το ηλιοβασίλεμα. Καθόμουν στην κουνιστή καρέκλα στην προβλήτα, έτρωγα στάχυα και το παρατηρούσα.

Rose: Σκέφτηκα ότι μπο…

Kate Winslet: Αυτός ήταν πρώτη επιλογή για να κάνει τον Jack στον Τιτανικό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Jack: Σουτ. Έλα δίπλα μου και μη μιλάς. Απόλαυσε τον παφλασμό των κυμάτων. Ο ωκεανός μοιάζει με ένα ήμερο θεριό.

Κάπου εδώ ο Jack θα ανέβαινε μόνος στα κάγκελα, η Rose θα τον κοιτούσε, θα χαμογελούσε με δισταγμό και θα της έλεγε «Έλα να πετάξουμε μαζί». Μετά θα κατέβαινε, θα την φιλούσε και θα έκαναν άμεσα σεξ στο αυτοκίνητο.

Σκηνή 2η: Μάθημα ροχάλας

Από τις σκηνές που δεν θα άλλαζαν δραματικά. Απλώς με τον Mat θα βλέπαμε ακόμα καλύτερες ροχάλες, ενώ το μάθημα θα είχε κι άλλο ένα αντικείμενο. Πως να κατουρήσεις τη θάλασσα από το κατάστρωμα, χωρίς να πέσει σταγόνα στο καράβι.

Σκηνή 3η: Το σκίτσο

«Θέλω να με ζωγραφίσεις όπως εκείνες τις Γαλλίδες» λέει η Rose στον Jack. Με τον Matthew αυτός που θα ζωγράφιζε θα ήταν η Winslet.

Σκηνή 4η: Η πλεούμενη πόρτα

Με τόση θερμότητα που κουβαλάει από το Τέξας, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Mat θα την είχε σκαπουλάρει με μια απλή υποθερμία. Κυρίως, θα είχε χιμήξει πάνω στην πόρτα και θα φρόντιζε να χωρέσουν και οι δύο.

Rose: Σ΄αγαπάω Jack.

Jack: Μην το κάνεις αυτό. Μην πεις αντίο. Θα επιβιώσουμε. Κάνε λίγο πιο πέρα να προσπαθήσω να ανέβω κι εγώ.

R: Δεν γίνεται Jack. Θα βουλιάξουμε. Δεν νιώθω το σώμα μου.

J: Ανέβα πάνω μου και θα σε ζεστάνω εγώ. Περίμενε εδώ. Θα βρω κάτι να μας κρατήσει και τους δύο.