5 ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν ρόλο καλού σε ταινία
Βρείτε μας στο

Όσοι βλέπουν φανατικά ταινίες μπορούν να το αναγνωρίσουν: το Hollywood έχει μια τάση να δημιουργεί μανιέρες.

Για παράδειγμα, τα casting των ταινιών ακολουθούν, τις περισσότερες φορές, μια πεπατημένη και ένας ρόλος που μοιάζει παρόμοιος με έναν άλλο, θα παιχτεί πολλές φορές από τον ίδιο ηθοποιό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε για χρόνια ο Γκάρι Όλντμαν. Πριν αυτός παίξει τον αστυνόμο Γκόρντον στην Batman τριλογία του Νόλαν και ταυτιστεί με αυτόν τον ρόλο, το όνομά του ήταν συνώνυμο με ρόλους «κακών».

Ήταν ο Δράκουλας, ο κακός μπάτσος στο Leon, ο Σίριους Μπλακ στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Κατάφερε βέβαια να αλλάξει την εικόνα του αλλά μπόλικες συνεχόμενες ταινίες ήταν αδιανόητο να μην παίξει τον ρόλο του κακού.

Αντίστοιχες περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν κι άλλες. Για παράδειγμα οι:

Ρέιφ Φάινς

5 ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν ρόλο καλού σε ταινία

Τυπικό δείγμα Βρετανού διαβολικού τύπου, ο Ρέιφ Φάινς έπαιξε κάποιους ρόλους καλών, αλλά γενικά δεν τους θυμάται κανείς. Αντίθετα, οι ρόλοι των κακών που «ζωντάνεψε» έμειναν στην ιστορία: ο γκάνγκστερ στο επικό «In Bruges», ο σαδιστής ναζί στην «Λίστα του Σίντλερ», ο Βόλντερμοντ στα Χάρι Πότερ, ο καταθλιπτικός δολοφόνος στον «Κόκκινο Δράκο».

Κάτι τέτοια κάνει ο Ρέιφ Φάινς κι έχει καταλήξει να μην μπορούμε να τον σκεφτούμε σε ρόλους καλών. Με τίποτα, όμως…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ντάνι Τρέγιο

5 ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν ρόλο καλού σε ταινία

Αλκοολικός, ναρκομανής, φυλακόβιος, μορφάρα παράνομων αγώνων μποξ, ο Ντάνι Τρέγιο ήταν όλα αυτά πριν γίνει ηθοποιός και ξεκόψει από την κακιά ζωή. Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να παίζει τον παλιό του εαυτό στις ταινίες. Έκανε τον κακό στο «Desperado», στο «From Dusk Till Dawn», στο «Heat», ακόμα και όταν υποδύθηκε τον χαρακτηριστικό του ρόλο, τον «Machette», ουσιαστικά τον κακό έκανε…

Ντένις Χόπερ

5 ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν ρόλο καλού σε ταινία

Ο αείμνηστος Ντένις δεν μπορούσε να υποδυθεί άλλο ρόλο πέρα από κακούς. Για την ακρίβεια, έγραφε ιστορία ως κακός. Από τις μεγαλύτερες ένοχες απολαύσεις όπως το «Speed» και το… «Super Mario Bros» μέχρι ιστορικές δημιουργίες όπως το «Blue Velvet» και το «True Romance», ο Χόπερ υπήρξε ένας ιστορικός «κακός» στα χρονικά της μεγάλης οθόνης.

Ρόμπερτ Κνέπερ

5 ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν ρόλο καλού σε ταινία

Κι όμως, αυτή εδώ η φάτσα δεν λέγεται Τ-Bag, έχει άλλο όνομα. Ο Κνέπερ έγινε γνωστός στα μεγάλα κοινά υποδυόμενος τον προαναφερθέντα διαβολικό χαρακτήρα στο «Prison Break», κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από το οτιδήποτε: να παίζει τον κακό. Από εκείνο το σημείο και μετά έκανε μια καλούτσικη, δευτεροκλασσάτη καριέρα παίζοντας ξανά και ξανά τον ίδιο χαρακτήρα: ήταν ο κακός στα σίριαλ «Heroes», «Criminal Minds», «Mob City», «Arrow», και στις ταινίες «Transporter 3» και «The Hunger Games: Mockingjay».

Εν ολίγοις, η επιτομή του υπέρτατου κακού.

Τόμπιν Μπελ

5 ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να έχουν ρόλο καλού σε ταινία

Δεν σας λέει κάτι το όνομα αλλά αν δεν σας λέει κάτι και η φάτσα του μάλλον δεν γνωρίζεις ένας από τα χαρακτηριστικά πρόσωπα της underground ποπ κουλτούρας. Έκανε τον κακό σε μερικές b-movies, τον τσίμπησαν οι πανέξυπνοι παραγωγοί του «Saw», και ο Μπελ έγινε για πάντα ο διαβολικός Jigsaw. Έκτοτε έγινε μόνιμος θαμώνας στις βραβεύσεις των Best Villian awards. Ο ορισμός του «αν ξέρεις να κάνεις κάτι καλά, τότε… να το κάνεις»!