Θέση #14
Βρείτε μας στο

Το έτος 2016 θα μείνει στην Ιστορία ως ένα από τα πολύ σημαντικά για το Βρετανικό Ναυτικό. Το για 170 χρόνια χαμένο πλοίο HMS Terror βρέθηκε ύστερα από δεκαετίες αναζήτησης. Το 2018 θα επιτείνει αυτή την ιστορικότητα της ανακάλυψης και του πλοίου, με την σειρά Terror που θα κυκλοφορήσει το AMC. Μια σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Dan Simmons με τον Ridley Scott να βρίσκεται σε θέση παραγωγού.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Dan Simmons είναι ένας από τους καλύτερους horror/fiction συγγραφείς αυτή τη στιγμή, με μια οπτική ματιά που έρχεται να ορθώσει έναν ισχυρό στύλο απέναντι στο στυλ του King, έχοντας τον βέβαια ως ελάχιστο υπόβαθρο. Κι επειδή για τον Ridley Scott δεν χρειάζεται να γίνουν συστάσεις, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων μόνο σε κάτι καλό μπορεί να οδηγήσει. Και το Terror είναι τουλάχιστον καλό αν κρίνουμε από το πρώτο teaser trailer που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Όλο αυτό το μακραίωνο διάστημα της αναζήτησης του μαζί με το «αδελφάκι» του το Erebus, έδωσε στον Simmons αρκετές ιδέες για το πως να τοποθετήσει την τύχη του. Το σημείο που βρέθηκε το 2016 έχει κι αυτό τη σημειολογία του. Terror Bay. Κοινώς, ο Κόλπος του Τρόμου. Ένα σημείο που δε βρισκόταν στον σχεδιασμό του πλου των δύο πλοίων. Τι τους οδήγησε άραγε εκεί;

Ο οραματισμός του αξιωματικού του βρετανικού ναυτικού, του John Franklin (τον υποδύεται ο γνώριμος μας Ciarán Hinds, ο Mans Rayder από το Game of Thrones) να ανοίξει για τη Βρετανία τον άγνωστο δρόμο του Αρκτικού Κύκλου, έφερε τα δύο πλοία και το πλήρωμα τους σε μια ιστορική αποστολή. Ήταν εξάλλου η εποχή που οι μεγάλες εξερευνήσεις είχαν βαλτώσει. Η Αμερική ήταν εδώ και 2 αιώνες αποικία Ευρωπαίων. Ο άνθρωπος είχε ανάγκη να αναζητήσει κι άλλους τόπους. Μισό αιώνα πριν το επίτευγμα του Amundsen ο Franklin θέλησε να γράψει το δικό του όνομα στην Ιστορία. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν κατ΄ευχήν. Τα άγνωστα νερά ήταν άγνωστα παγόβουνα και το Terror με το Erebus κόλλησαν στον πάγο.

Η πραγματική κατάληξη των πληρωμάτων μπορεί να γίνει μόνο υπόθεση. Μια υπόθεση βασισμένη στις αφηγήσεις των ντόπιων Ινουίτ. Η φανταστική κατάληξη τους είναι στο βιβλίο του Dan Simmons και πλέον θα είναι στη σειρά του AMC με τον Ridley Scott να έχει βαλθεί να ξανακάνει το horror/sci-fi κάτι δικό του. Το Terror θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου του 2018 και θα δώσει συνέχεια σε αυτό το ρεύμα της βρετανικής μυθοπλασίας προς το παρελθόν της. Crown, Taboo, Gunpowder και τώρα αυτό.