all
Βρείτε μας στο

Το 2017 μας αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο, με τις ταινίες που θα δούμε σίγουρα στα Oscar να ξεκινούν την κούρσα τους. Αυτή την εβδομάδα το All The Money In The World του Ρίντλεϊ Σκοτ  είναι που κάνει την αρχή. Για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο τον Κέβιν Σπέισι. Το κινούμενο Ferdinand και το Florida Project είναι ακόμα δύο πολύ δυνατές ταινίες σε μια πεντάδα φωτιά.

Όλα τα Λεφτά του Κόσμου (All The Money In The World)

2017/ Βιογραφική-Δράμα/ 132′

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ 

Με τους: Μισέλ Ουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μαρκ Ουόλμπεργκ, Τσάρλι Πλάμερ, Τίμοθι Χάτον, Ρομέν Ντουρί

Ο Τζον Πολ Γκέτι είναι ένας μεγιστάνας. Και ένα ίδιον των μεγιστάνων είναι ότι μετράνε το χρήμα πολύ περισσότερο από τους κοινούς θνητούς. Κι ας το έχουν σε αφθονία. Θα περίμενε κανείς βέβαια να μην το σκέφτονται όταν πρόκειται για τον ίδιο τους τον εγγονό. Η απαγωγή του νεαρού Γκέτι κινητοποιεί τους πάντες, αλλά ο παππούς αρνείται να ενδώσει στις απαιτήσεις για λύτρα. Ούτε για… all the money in the world. Σε αυτόν τον κυκεώνα, η Γκέιλ, κόρη του Γκέτι και μαμά του απαχθέντα, προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση του πατέρα της και να συγκρατήσει τους απαγωγείς. Μην έχοντας άλλη λύση, καταφεύγει στον σωματοφύλακα του Γκέτι, τον Φλέτσερ Τσέις, και μαζί οργανώνουν ένα σχέδιο για να σώσουν τον γιο της.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα δει με το All The Money In The World άλλη μια ταινία του σε Όσκαρ κατά πάσα πιθανότητα. Πρώτα και κύρια χάρη στην Μισέλ Γουίλιαμς που μετά το περσινό Manchester By The Sea, πάει για το σερί. Ίσως και με τον Κρίστοφερ Πλάμερ, που αντικατέστησε τον Σπέισι μόλις πριν ενάμιση μήνα, και όλοι οι ηθοποιοί ξαναγύρισαν τις ίδιες σκηνές. Γενικώς το σκάνδαλο Σπέισι έδωσε ένα παραπάνω μπουστάρισμα στο All The Money In The World, που ούτως ή άλλως υπήρχε στο μικροσκόπιο. Άλλωστε, το περιεχόμενο του αφορά μια από τις πιο μνημειώδεις περιπτώσεις του 20ου αιώνα.

Ferdinand

2017/ Κινούμενα/ 108′

All The Money είναι το The Florida Project: Οι ταινίες της εβδομάδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια 

Με τις φωνές των: Τζον Σίνα, Κέιτ ΜακΚίνον, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ντέιβιντ Ντίγκς

Ο Ferdinand είναι ένας ταύρος στην Ισπανία. Αυτό σημαίνει πολλά για τη μοίρα που του επιφυλάσσει ο άνθρωπος. Μια μέρα ο πατέρας του βγαίνει στην αρένα και δεν επιστρέφει ποτέ ξανά. Ο Ferdinand το σκάει και καταλήγει σε μια ήρεμη φάρμα, υιοθετημένος από ένα κοριτσάκι. Εκεί νιώθει να έχει βρει τον εαυτό του. Όμως οι άνθρωποι που είχαν αιχμαλωτίσει εκείνον και τον πατέρα του τον αναζητούν. Τον αναζητούν και τον βρίσκουν. Με τη βοήθεια μιας κατσίκας και τριών σκαντζόχοιρων, ο ταύρος θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη μοίρα του. Ειδάλλως τον περιμένει ο El Primero, ένας ματαντόρ που δεν χάνει ποτέ από ταύρους.

The Florida Project

2017/ Δράμα/ 115′

Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ 

Με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάι, Βαλέρια Κότο, Κρίστοφερ Ριβέρα, Καλέμπ Λάντρι Τζόουνς

Το αριστούργημα του Σον Μπέικερ είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Με δύο μεγάλες ανακαλύψεις ηθοποιών και με ένα μήνυμα που τα λέει όλα: το παιδί μέσα μας και γύρω μας πάντα θα κερδίζει. Ή πρέπει να κερδίζει. Η Μούνι, μια εξάχρονη πιτσιρίκα, και η μαμά της Χέιλι ζουν στο Ορλάντο, πολύ κοντά στο πάρκο της Disneyland που υπάρχει εκεί. Μέσα στο πάρκο έχουμε τα χαμόγελα και την παιδική ευτυχία. Έξω απ΄αυτό τα πράγματα δεν είναι τόσο αρμονικά. Κάθε τι όμως έχει την εικόνα που θέλουμε να έχει. Παρά το γεγονός ότι η Χέιλι αναγκάζεται να γίνει πόρνη για να προσφέρει στην Μούνι την ευχέρεια να είναι αυτό που είναι. Μια πιτσιρίκα που δεν τρομάζει στο άγνωστο. Που μετατρέπει την κάθε μέρα σε περιπέτεια και πανηγύρι. Που πατάει το απροσδόκητο με παιδική αφέλεια, αλλά και παιδικό θάρρος.

Dede

2017/ Δράμα/ 97′

Σκηνοθεσία: Μαριάμ Κατσβάνι

Με τους: Τζορτζ Μπαμπλουανί, Γκιρσέλ Κελίτζε, Μος Κατσβάνι, Νάτια Βιμπλιάνι

Το Dede είναι μια ταινία που ξάφνιασε πολλούς στις Κάννες όταν προβλήθηκε. Πρόκειται για μια ιστορία τόσο μακρινή και τόσο κοντινή ταυτόχρονα. Η Μαριάμ Κατσβάνι αποφασίζει να μιλήσει για την σκληρή έννοια της παράδοσης στην Γεωργία. Πολλώ δε, στα στενά του Καυκάσου. Στο χωριό Σβενάτι, απ΄όπου κατάγεται, η παράδοση είναι ο πρωθυπουργός όλων των εποχών. Και η παράδοση συνήθως ορίζεται από τους άντρες. Η Ντίνα έχει συμφωνήσει μέσω του παππού της να παντρευτεί τον Ντέιβιντ. Αυτή είναι μια παράδοση-νόμος στο χωριό της. Και γενικά στα χωριά του Καυκάσου. Όποιος την σπάσει φέρνει ατίμωση και αίμα στην οικογένεια. Η Ντίνα όμως είναι ερωτευμένη με τον Γκέτζι. Ο Γκέτζι είναι στρατιώτης και αγωνίζεται στο ίδιο μέτωπο με τον Ντέιβιντ. Μάλιστα του σώζει και τη ζωή. Όταν επιστρέφουν ανακαλύπτουν ότι θέλουν την ίδια γυναίκα. Ο ένας από έρωτα κι ο άλλος από συμφωνία. Στη μέση αυτών ο παππούς της Ντίνα. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί την «ατίμωση».

Τζαμάικα

2017/ Κομεντί/ 98′

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Με τους: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός

Ο Άκης είναι ένας ένας οδηγός ταξί. Από οικονομικής απόψεως ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. 12-13 ώρες στο τιμόνι για να βγει ένα χαμηλό μεροκάματο. Κι όταν υπάρχει μια απαιτητική σύζυγος, όπως του Άκη, τότε οι ώρες μπορεί και να αυξηθούν. Ο Άκης έχει βέβαια και έναν αδερφό. Τον Τίμο. Ο Τίμος είναι παρουσιαστής στην τηλεόραση και η τσέπη του είναι παχυλή. Θα περίμενε κανείς τα αδέρφια να βοηθηθούν. Όμως έχουν αποξενωθεί από χρόνια. Μια παρεξήγηση τους χώρισε. Ένα μοιραίο γεγονός θα τους ξαναφέρει κοντά. Και τότε θα θυμηθούν και πάλι την ουτοπία τους. Την Τζαμάικα.