Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017

Τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του Menshouse.

Μουσικές εκπομπές, σατιρικές, αθλητικές, talk shows, realities, ελληνικά σήριαλ, τηλεπαιχνίδια, πολιτικές εκπομπές, εκπομπές μαγειρικής, εκπομπές μόδας κα. Απ’ όλα είχε και ο φετινός τηλεοπτικός μπαχτσές.

Για κάποιους ήταν η χρονιά που η τηλεόραση αναγεννήθηκε. Για άλλους η χρονιά που οι δοκιμασμένες λύσεις και το ξαναζεσταμένο φαγητό πουλήθηκε ως νέο και ξαναέφερε τον κόσμο πίσω με πονηρά κόλπα. 

Αυτά δεν έχουν τόση σημασία. Σημασία έχει ότι υπήρξαν κάποιες εκπομπές που ξεχώρισαν από τις άλλες. Και με το ρήμα «ξεχώρισαν» ο καθένας μπορεί να προτάξει τα δικά του επιχειρήματα.

Αυτό ζητήσαμε να κάνουν 5 συντάκτες του Menshouse, διαφορετικής ηλικίας και ενδιαφερόντων. Καθένας τους απάντησε στο ερώτημα «Ποιά ήταν η ελληνική τηλεοπτική εκπομπή ή σήριαλ που ξεχώρισε το 2017;»

Δεν βάλαμε κανέναν περιορισμό. Όλοι ήταν ελεύθεροι να πουν τη γνώμη τους και να «εκτεθούν». Διαβάστε τι ξεχώρισε ο καθένας τους και μπείτε στη σελίδα του Menshouse.gr στο Facebook και πείτε τη δική σας γνώμη.

 

Mάκης Ρηγάτος – «Ροντέο»

Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017

Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη, σίγουρα είναι η πιο δουλεμένη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της δυσκολίας, τα βιντεάκια που χρειάζονται για μια μόνο εκπομπή, είναι περισσότερα (και πιο δουλεμένα στο μοντάζ) απ’ όσα έπαιζαν οι «Αρβύλες» όταν έβγαιναν μια φορά την εβδομάδα (και έλεγαν ότι δεν προλαβαίνουν κιόλας). Μια εκπομπή που θα μπορούσε να γίνει το κορυφαίο late night show της ελληνικής τηλεόρασης παλεύει με αξιοπρέπεια σε μια ζώνη που εμφανώς δεν της ταιριάζει.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

 

Στέργιος Πουλερές – «Νότα Μία»

Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας το σημερινό θέμα του Menshouse ήταν η σειρά του ΑΝΤ1 «Κάτι χωρισμένα Παλικάρια». Καθαρά λόγω concept, όμως, θα πω πως ό,τι πιο ευχάριστο έκανε φέτος την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση είναι το «Νότα Μία» με τη Σμαράγδα Καρύδη στον ALPHA. Αν δεν είχε λείψει κάτι τέτοιο από την ελληνική τηλεόραση, τότε τι; Έχοντας παραπονεθεί δεκάδες φορές που ο ALPHA δεν προβάλλει πια σε επανάληψη το «Chart*Show – Your Countdown» της Ναταλίας Γερμανού, Το «Νότα Μία» είναι αυτό που λέμε «άξιος αντικαταστάτης». Μουσική και παιχνίδι μαζί είναι ό,τι πρέπει για Σάββατο ή Κυριακή βράδυ. Εντάξει, είναι λίγο λάθος η ώρα προβολής του, αλλά… κάτι λέγεται πως θα αλλάξει. Ακούτε εσείς εκεί στα κανάλια; Τέτοιες εκπομπές θέλουμε να βλέπουμε!

 

Δημήτρης Καναβαράκης – «Μοney Drop»

Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017

Δεν είναι φιντάνι του 2017 στην ελληνική τηλεόραση, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο επέστρεψε ύστερα από εφτά χρόνια και την προβολή του στο Mega τη σεζόν 2010-11. Μετρ του είδους αυτός που το εμπνεύστηκε, αφού συνδυάζει γνώσεις με τζόγο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη έως την τελευταία ερώτηση. Ο λόγος είναι πιθανότατα η πρωτοτυπία που έγκειται στο ότι ο παίκτης δεν ξεκινάει για να κερδίσει, αλλά για να μην χάσει το ιντριγκαδόρικο για κάθε τσέπη ποσό των 300.000 ευρώ. Είναι το μοναδικό τηλεπαιχνίδι στο οποίο αισθάνομαι να μπαίνω διαρκώς στο πετσί του ρόλου, ενώ και η Βίκυ Σταυροπούλου μοιάζει να είναι η κατάλληλη παρουσιάστρια στην κατάλληλη θέση.

 

Όλγα Παρθενέα – Γεωργάτσου – «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια»

Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017

Μία είναι η απόλυτη σειρά της σεζόν: «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια». Ο ΑΝΤ1 έκανε τη διαφορά και επέστρεψε στις παλιές του δόξες με μια σειρά που δε χορταίνεις να βλέπεις. Χωρισμοί. Ίντριγκα. Και γέλιο. Πολύ γέλιο. Και μόνο που παίζει ο Κώστας Κόκλας δηλαδή, δε χρειάζεται να το υπεραναλύουμε το θέμα. Μας γύρισε για τα καλά πίσω στα ‘90s και έρχονται ώρες που θα τον ακούσεις να συστήνεται ως «Αλέκος the butcher». Όχι, αν βρείτε καλύτερη σειρά εσείς από αυτήν εδώ φέτος να μας το πείτε να το ξέρουμε.

 

Βαγγέλης Χαντζής – «Survivor»

Οι ελληνικές εκπομπές και σειρές που ξεχώρισαν μέσα στο 2017

Oι από πάνω σφυρίζουν αδιάφορα άρα πέφτει σε μένα ο άχαρος ρόλος να δείξω με το δάχτυλο τον ελέφαντα στο τηλεοπτικό δωμάτιο. Αυτόν που «έσπασε» τα μηχανάκια της τηλεθέασης, αυτόν που έγινε για πέντε μήνες κοινωνικό φαινόμενο, κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης σε παρέες και γενικότερα το χαλαρό θέμα συζήτησης. Δεν το έβλεπαν όλοι, αυτοί που το έβλεπαν μπορεί να το ξεκίνησαν στη μέση του παιχνιδιού, οι φανατικοί «εχθροί» του απορούσαν πώς υπάρχει τόσο χαμηλού επιπέδου κόσμος που το βλέπει, αλλά όλοι το σχολίαζαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αν δεν ήσουν κρυμμένος σε μία σπηλιά να τρως ωμό ψάρι και να χαζεύεις το δαχτυλίδι σου, τότε το μισό 2017 θα άκουγες για το Survivor. Δεν μπορεί να μην είναι αυτή η εκπομπή που ξεχώρισε.