hereditary
Βρείτε μας στο

Θυμήσου το συναίσθημα που είχες όταν είδες το It Follows. Και μετά όταν είδες το Don’t Breathe. Τα δύο καλύτερα horror movies των τελευταίων ετών δηλαδή. Τώρα πάρε αυτά τα δύο συναισθήματα, ένωσε τα και αυτό που θα βγάλεις είναι λίγο λιγότερο απ΄αυτό που μπορεί να σου προκαλέσει το Hereditary όταν βγει στους κινηματογράφους. Σίγουρα είναι πολύ πρώιμο και βιαστικό να κρίνεις μια ταινία 5 μήνες πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες, αλλά υπάρχουν δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι η προβολή της ταινίας στο Sundance σόκαρε με πολύ θετικό τρόπο το κοινό και το δεύτερο ότι πρωταγωνιστούν δύο γυναίκες που είναι απίστευτα συμβατές με την έννοια του horror. Η Toni Collette και η τρομερή Ann Dowd.

Τι είναι το Hereditary; Πέραν αυτού που γράφτηκε στον τίτλο, είναι…κι αυτό που γράφτηκε στον τίτλο. Το τονίζω και πάλι, με κίνδυνο να εκτεθώ όταν έρθει η στιγμή, αλλά δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί σε horror movie βαθμολογία 8.4 στο IMDB. Οκ, αυτές οι βαθμολογίες δεν είναι πάντα αξιόπιστες, όμως εδώ το πράγμα πάει πολύ πάνω απ΄αυτό που είθισται. Ακόμα και τα δύο προαναφερθέντα horror δεν πήγαν πάνω από το 7.1. Έχει επίσης κι ένα 100% στο Rotten Tomatoes, που το καθιστά την πρώτη ταινία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Στο Hereditary το απώτερο μήνυμα είναι η κληρονομιά που παραλαμβάνουμε από τους προγόνους μας. Όχι με την τόσο λυρική και μακρινή έννοια. Από τους ίδιους τους γονείς μας. Οι οποίοι πεθαίνουν και στοιχειώνουν τις αναμνήσεις μας. Εδώ βέβαια στοιχειώνουν πραγματικά όλο το σπίτι και καταλαμβάνουν ανθρώπους της οικογένειας.

Η Ellen Graham είναι η μητριάρχης της οικογενείας. Όταν πεθαίνει, η κόρη της προσπαθεί να κρατήσει πολύ έντονη τη μνήμη της και την άυλη παρουσία της στο σπίτι. Γι΄αυτό έχει φτιάξει σε μια μακέτα ένα σπίτι με ανθρωπάκια, ένα από τα οποία είναι η γιαγιά. Μια μικρογραφία του σπιτιού τους εν ολίγοις. Καθώς περνούν οι μέρες μετά τον θάνατο, η Annie, η κόρη της, αρχίζει να μαθαίνει πράγματα για το παρελθόν της μαμάς της.

Hereditary: Το horror movie της δεκαετίας «τρέλανε» το Sundance

Τα πράγματα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, ιδίως αν τα συνδυάσεις με το γεγονός ότι η ψυχή της γιαγιάς μοιάζει να έχει καταλάβει το σώμα της εγγονής Charlie. Μια εγγονή που σε κάθε λήψη του trailer σε κάνει να θες να τρέξεις στην αγκαλιά της δικής σου μαμάς. Αλλά δεν το κάνεις γιατί ποιος ξέρει τι είναι και η μάνα σου; Συγγνώμη, όχι μανάδες έχουμε πει.

Άνθρωποι αυτοαναφλέγονται, χτυπάνε το πρόσωπο τους στο θρανίο, κόβουν κεφάλια από νεκρά περιστέρια και κυρίως αντικρύζουν στα τζάμια ένα διαφορετικό είδωλο. Αν εκείνοι δείχνουν ξαφνιασμένοι, το τζάμι τους δείχνει να χαμογελούν. Και χαμογελούν όχι με καλό τρόπο. Αλλά με επικίνδυνο και πάρα πολύ creepy τρόπο.

*Το Hereditary κυκλοφορεί 8 Ιουνίου στις ΗΠΑ και αναμένουμε ημερομηνία για την Ελλάδα

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…