westworld
Βρείτε μας στο

Είναι με διαφορά η πιο χαοτική, η πιο πολύπλοκη, η πιο δύσκολη σειρά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Όχι εμείς μόνο, αλλά γενικά το τηλεοπτικό πεδίο. Απίστευτη φαντασία, εφευρετική σύνδεση του ενός επεισοδίου με το άλλο, της μιας σκηνής με την άλλη. Και φυσικά στιγμές που αναρωτιέσαι αν το μυαλό σου λειτουργεί σωστά. Στιγμές που ψάχνεις να δεις από που σου ήρθε. Τα όσα συνέβησαν στην πρώτη σεζόν, μιλάνε από μόνα τους. Το Westworld επιστρέφει μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, αλλά το παρελθόν έχει δείξει ότι αυτό καταλήγει πάντοτε σε κάτι πολύ καλό.

Σε αντίθεση με την προχειρότητα που συναντά κανείς στα ελληνικά δεδομένα και την πίεση για να βγαίνουν 30 και 35 επεισόδια τη σεζόν, το HBO και γενικά η αγορά της Αμερικής δείχνει το δρόμο. Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 14 μήνες. Μέχρι την 22α Απριλίου που θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος κύκλος θα έχουν περάσει 16 μήνες. Και μιλάμε για έναν δεύτερο κύκλο που θα περιλαμβάνει πάλι 10 επεισόδια. Μοιάζουν λίγα, αλλά αν σκεφτούμε το πόσο προσοχή στη λεπτομέρεια απαιτείται και το ότι τα επεισόδια είναι μια ώρα σίγουρα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι δύσκολα θα δούμε κάτι λιγότερο καλό στη δεύτερη σεζόν. Τουλάχιστον σε επίπεδο πολυπλοκότητας και δομής.

Η τελευταία εικόνα του πρώτου κύκλου είναι με τον Robert Ford (Anthony Hopkins) να τρώει τη σφαίρα από τον Bernard και την Maeve να διαφεύγει από τον κόσμο του Westworld για να καταλάβει ότι τελικά δεν είναι ακόμα ελεύθερη. Και να ξαναγυρνάει προς τα πίσω.

Όλο αυτό μας αφήνει να σκεφτούμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα χρονική εγκατάσταση για τη δεύτερη σεζόν. Ότι πιθανότατα δεν θα δούμε τον Hopkins. Λάθος. Όπως είπε ο δημιουργός Jonathan Nolan «με το Westworld δεν πρέπει να γίνεται καμία εικασία και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάτι». Για το τι θα δούμε στην δεύτερη σεζόν υπάρχουν μερικά στοιχεία. Όλα εικοτολογικά, όλα στον λογικό παραλογισμό του σεναρίου.

Πρώτον, δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε από κει που το αφήσαμε. Το trailer που κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι στην Comic Con, αλλά και αυτό που προβλήθηκε στο Super Bowl δείχνουν μια νεκρή τίγρη σε λίμνη, ταύρους να εισβάλλουν στο κτήριο της επιστημονικής ομάδας του Westworld, περίεργα ρομποτικά όντα και μια επανάσταση που βρίσκεται στο απώτατο σημείο της. Η Dolores (Evan Rachel Wood) λέει ότι «αυτός ο κόσμος αξίζει να πεθάνει και να ξαναχτιστεί από την αρχή για να γίνει ο κόσμος μας». Μαζί με τον Bernard και την Maeve συντάσσονται για να ξεκινήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων.

Αν κρίνουμε από το βιβλίο, το λογικό θα ήταν οι παραγωγοί να μας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο. Από το Westworld στο Roman World ή το Medieval World. Ο Nolan έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το βιβλίο σε αυτό. Αντιθέτως, η μικρογραφία του Samurai World ίσως πάρει τη σκυτάλη στο φινάλε της δεύτερης σεζόν.  Ίσως και λίγο νωρίτερα.

Η πιο εύλογη πρόβλεψη που μπορεί να γίνει είναι ότι η Maeve και η Dolores τώρα θα ξεκινήσουν να κάνουν πράγματα έξω από τον προγραμματισμό τους. Εκτός κι αν ανατραπεί κι αυτό στη λογική του «δεν μπορείς ποτέ να ξεφύγεις» που έχει η σειρά. Το μότο Live without Limits που έχει η 2η σεζόν είναι ίσως το στίγμα για το ότι το Westworld θα αποχωριστεί το west και θα μεταβεί σε East, North, South.

Αν πρέπει να κρατήσεις κάτι ακόμα από αυτά είναι ένας από τους νέους χαρακτήρες.  Ο Gustaf Skarsgård, ο τεράστιος Floki από τους Vikings, θα αφήσει πίσω την σκανδιναβική μυθολογία και θα γίνει ένας white collar guy που γνωρίζει πως να κινηθεί στην προσομοίωση του Westworld. Κάτι αντίστοιχο με τον ρόλο του Ben Barnes στην πρώτη σεζόν.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Τα υπόλοιπα στις 22 Απριλίου που κάνει πρεμιέρα η 2η σεζόν!