Το Conviction αποδεικνύει ότι ένα πρόσωπο κάνει την διαφορά
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το Conviction αποδεικνύει ότι ένα πρόσωπο κάνει την διαφορά

Η Χέιλι Άτγουελ έδωσε το δείγμα γραφής της στο Agent Carter και έπεισε ότι μπορεί να αποτελέσει πρόσωπο για το οποίο προορίζονται οι ρόλοι κι όχι να τους κυνηγάει.

Θέλω να σκεφτείς ένα κομμάτι παστίτσιο. Έχεις κιμά, μακαρόνια και μπεσαμέλ να ενώνονται σε μια γαστρονομική δίνη. Τώρα αφαίρεσε από την εικόνα σου την μπεσαμέλ. Δεν υπάρχει πια παστίτσιο. Έχεις απλώς μακαρόνια με κιμά. Αυτό είναι το Conviction με την Χέιλι Άτγουελ και το Conviction χωρίς την Χέιλι Άτγουελ. Έχει δηλαδή αρκετά ενδιαφέρουσα θεματική, επί του πρακταίου όμως είναι ένα μοτίβο που ξέρεις πως θα κινηθεί.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ξενέρωτο για μια σειρά από το να γνωρίζεις στα πρώτα 2-3 επεισόδια τι μπορεί να σου δώσει στη συνέχεια. Εγώ έχω δει τα 3 από τα 6 που έχουν κυκλοφορήσει και αντιλαμβάνομαι μέσες άκρες τι έπεται. Μια σειρά αυτοτελών υποθέσεων που τοποθετεί στο αχνό background την προσπάθεια μιας γυναίκας να ξεφύγει από τους πανίσχυρους γονείς της και να παραμείνει σε mode αδιαφορίας για τα πάντα.

Η Χέιζ Μόρισον (Άτγουελ) είναι η κόρη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ και για χρόνια μεγάλωνε με κάμερες κολλημένες πάνω της. Αυτό την οδήγησε σε επιλογές ζωής που θα έφερναν τους γονείς της και την ίδια σε δημόσια κριτική. Η σύλληψη της για κατοχή κοκαΐνης θα κρατηθεί κρυφή από τον δικαστή  Κόνερ Γουάλας (Έντι Κέιχιλ) με αντάλλαγμα να γίνει η Χέιζ επικεφαλής σε μια μονάδα που της έχει ανατεθεί να επανεξετάσει δικαστικές υποθέσεις με στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους αθώους μπήκαν άδικα στη φυλακή.

conviction-1x01-27

Στην ομάδα της Χέιζ υπάρχει μια έντιμη αστυνομικός, ένας ομόλογος της που είχε συμφωνήσει να ενταχθεί στην CIU για να ηγηθεί, άρα την βλέπει ανταγωνιστικά και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεχυθεί ο εγωισμός του, μια νεαρή νομικός κι ένας πρώην φυλακισμένος που βρίσκεται στο τμήμα Σήμανσης. Όλοι αυτοί δίνουν την δική τους οπτική και ικανότητα ώστε να φτάσουν στην αλήθεια, που συνήθως καταλήγει σε αθώωση του αρχικώς καταδικασμένου.

Η απόσταση από την επιλογή της υπόθεσης μέχρι τον πραγματικό ένοχο δίνεται με την σωστή ταχύτητα στον θεατή, τόσο ώστε να αντιληφθεί επιδερμικά την επίλυση και να μην εστιάσει ιδιαίτερα σε αυτή. Το bigger picture εδώ είναι η Χέιζ, το πως αντιμετωπίζει όσους την επέλεξαν για τη θέση, τους γονείς της και την αντίδραση της σε όσα περίεργα εμφανίζονται στον δρόμο της. One woman show το Conviction, αν έχεις ακολουθήσει την καριέρα της Χέιλι που μπήκε για τα καλά στο κάδρο με το Agent Carter και θέλει να δείξει ότι της αξίζει να έρχονται οι ρόλοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της, αντί να προσαρμόζεται η ίδια. Το ωραίο στοιχείο που κρατάει από την Πέγκι Κάρτερ και ενσταλάζει στην Χέιζ Μόρισον είναι το δηκτικό της χιούμορ.

Κατά τ΄άλλα, η σειρά των Λιζ Φρίντμαν και Λιζ Φριντλάντερ για χάρη του ABC περνάει με πολύ δυσκολία τον πήχυ κι αυτό σε ένα μέτρια καλό ύψος.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…