dark crimes
Βρείτε μας στο

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν φέρει στη ζωή του πολλά πράγματα. Και ήταν τέτοια η φύση τους που ο Τζιμ Κάρεϊ δεν ένιωσε την ανάγκη να στραφεί στο σινεμά. Από το Ηλίθιος και Πανηλίθιος 2, ο χαρισματικός ηθοποιός δεν ασχολήθηκε με την υποκριτική σε επίπεδο πρωταγωνιστικό. Τουλάχιστον έτσι μετριέται ο χρόνος σε επίπεδο ταινιών. Τι εννοώ; Ότι μπορεί η πρώτη ταινία του όπου πρωταγωνιστεί να βρήκε επιτέλους τον δρόμο της για τις κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ, αλλά τα γυρίσματα της είχαν γίνει από τότε και η ταινία κυκλοφόρησε το 2016. Το ακόμα πιο ευχάριστο για το Dark Crimes βέβαια είναι ότι πρόκειται για ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά, ενός εκ των πιο σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών.

Μπορεί για εμάς ως θεατές το Dark Crimes να είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του Κάρεϊ μετά από 4 χρόνια, αλλά για τον ίδιο ήταν στην ουσία το τελευταίο του σύνορο. Μετά από τα γυρίσματα της ταινίας είναι που στράφηκε εξ ολοκλήρου στην ζωγραφική του και έπαψε να ενδιαφέρεται για τους ρόλους που μπορεί να προκύψουν.

Το Dark Crimes του Αβρανά απέκτησε το πρώτο του promo trailer και μετά από 2 χρόνια που προβαλλόταν σε μικρά φεστιβάλ ανά τον κόσμο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες.  Σε αυτή την ταινία θα δούμε τον Κάρεϊ στο ρόλο του αστυνομικού ντετέκτιβ ονόματι Τάντεκ, ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει μια δολοφονία.

Dark Crimes: Ο Τζιμ Κάρεϊ επιστρέφει, ο Αλέξανδρος Αβρανάς τον σκηνοθετεί

Τα στοιχεία της δολοφονίας τον κάνουν να πιστεύει πως ο ένοχος είναι ένας συγγραφέας, ο Κριστόφ Κοζλόφ (Μάρτον Κσόκας). Ο λόγος που το πιστεύει αυτό είναι ότι μέσα στο βιβλίο περιγράφεται η δολοφονία πριν καν γίνει. Η μέθοδος, το σκηνικό, όλα τα δεδομένα. Κατά την διάρκεια της έρευνας, ο Τάντεκ έρχεται σε πολύ στενή επαφή με τον ύποπτο του και καταλήγει να περιδινίζεται σε μια σκοτεινή συνένωση με αυτόν και μια στριπτιζέζ. Ο Τάντεκ βυθίζεται διαρκώς και στο τέλος χάνει εντελώς το νόημα της αναζήτησης του.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς δεν εστιάζει ιδιαίτερα στο βασικό ζητούμενο, που είναι να βρεθεί ο θύτης. Δεν μιλάμε για ένα κλασσικό whodunnit. Εστιάζει στο πως περιπλέκεται ο Τάντεκ με τον συγγραφέα. Αναλύει με συμβολισμούς την σύνδεση που υπάρχει πάντοτε ανάμεσα σε έναν εγκληματία εκ πεποιθήσεως και κατά συρροή.

Επικεντρώνεται σε αυτή την δυαδική υπόσταση. Ο ένας καθρεφτίζει τον άλλο. Και συνήθως είναι η σκοτεινή πλευρά που προσελκύει τη φωτεινή. Τα χαρακτηριστικά του Dark Crimes έχουν κάτι από Girl with the Dragon Tattoo και Number 23, εκεί όπου ο Τζιμ Κάρεϊ ενσάρκωσε το πιο far from comedy ρόλο της καριέρας του.

Η υπόθεση της ταινίας είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Παίρνει λεπτομέρειες από άρθρα που περιέγραψαν τη δολοφονία ενός επιχειρηματία στο σπίτι του και συνέδεσαν τον τρόπο με έναν συγγραφέα. Το Dark Crimes θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου μέσω της πλατφόρμας DirectTV και στις 11 Μαΐου στις αίθουσες.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…