Κλούνεϊ
Βρείτε μας στο

Λένε πως αν βάλεις μια φορά το δάχτυλό σου στο βάζο με το μέλι, γλυκαίνεσαι και δεν θες να το βγάλεις. Κάπως έτσι νιώθουν στο δίκτυο Hulu, αφού ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη επιτυχία τους μετά το Handmaid’s Tale. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της σειράς που σάρωσε παντού, είναι η στιγμή για ακόμα μια τηλεοπτική μεταφορά βιβλίου. Και όχι οποιουδήποτε βιβλίου. Μιλάμε για ένα από τα κλασσικότερα δείγματα αμερικανικής λογοτεχνίας κι ένα από τα πιο σημαντικά του 20ου αιώνα. Συγγραφέας του ο Τζόζεφ Χέλερ και φυσικά μιλάμε για το Catch 22. Μπορεί να γίνει καλύτερο; Αναλόγως ποια άποψη έχεις για τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Τα τελευταία χρόνια είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν την υποκριτική ικανότητα του. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι από τους πιο υπερεκτιμημένους. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αν όμως υπάρχει κάτι που σίγουρα πρέπει να του αναγνωριστεί είναι ότι γνωρίζει άριστα το κομμάτι της παραγωγής και της δημιουργίας. Οπότε αν έπρεπε να εστιάσουμε σε κάτι, αυτό είναι ότι ο 56χρονος θα αναλάβει πολλούς ρόλους πίσω από την κάμερα. Παραγωγός, σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος, αφού θα γράψει μαζί με τους Λουκ Ντέιβις και Ντέιβιντ Μισό τα δύο από τα 6 επεισόδια.

Όλες αυτές οι αρμοδιότητες οδήγησαν τον Τζορτζ Κλούνεϊ στην απόφαση να μην αναλάβει έναν από τους πρώτους δεύτερους ρόλους, αλλά να αρκεστεί σε έναν μικρότερο. Ίσως τελικά να είναι ακόμα καλύτερα τα δεδομένα από το πως είχαν διαμορφωθεί στην αρχή.

Ο Στρατητός Κάθκαρτ είναι ένα από τα ονόματα που αναφέρονται συνεχώς στο Catch 22 και πρόσωπο που έρχεται πολλές φορές σε επαφή με τον Γιοσάριαν. Ενώ στην αρχή τον είχε καπαρώσει ο Κλούνεϊ, αποφασίστηκε να δοθεί στον Κάιλ Τσάντλερ, έναν από τους πολύ καλούς τηλεοπτικούς ηθοποιούς των ΗΠΑ.

Η νέα σειρά του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι το καλύτερο νέο που ακούσαμε

Ο Κλούνεϊ θα ενσαρκώσει τον Στρατηγό Σάισκοφ, ενώ ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον Κρίστοφερ Άμποτ. Εξίσου υπέροχο νέο είναι και η παρουσία του Hugh Laurie στο καστ.

Μέχρι εδώ δεν σου έχω αναφέρει ακόμα τι ακριβώς είναι το Catch 22. Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, μπορείς να τσεκάρεις για αρχή το ριβιού που είχαμε γράψει. Ή μπορείς να μείνεις εδώ και να σου πω ότι αποτελεί ένα από τα πιο must read βιβλία του 20ου αιώνα. Το Catch 22 είναι μια παγίδα στον αμερικανικό στρατό στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί όπου οι στρατιώτες έπρεπε να εκτελέσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό αποστολών για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Αλλά κάθε φορά που έφταναν στο τέλος ο ανώτερος αύξανε αυτό τον αριθμό. Από τις 55 φτάσαμε στις 62 κι από κει στις 70.

Υπήρχε μόνο ένας τρόπος να γλυτώσει κανείς απ΄αυτό. Να δηλώσει ότι δεν έχει σώας τας φρένας. Ποιος τρελός όμως παραδέχεται ότι είναι τρελός; Κανείς. Κι αυτός που το παραδέχεται σημαίνει πως έχει μια χαρά συνείδηση για να αντιληφθεί ότι είναι παράφρων. Άρα δεν είναι. Άρα θα συνεχίσει την θητεία του. Ένας φαύλος κύκλος που καταβρόχθισε τον Γιοσάριαν.

Η σειρά του Hulu θα είναι για 6 επεισόδια και η αμοιβή του Κλούνεϊ για κάθε ένα θα κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη του τηλεοπτική παρουσία μετά το ER που πρωτοσυστήθηκε πριν από 25 και βάλε χρόνια.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Στόχος του δικτύου με το Catch 22 είναι να μεγαλώσει το brand του και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, ώστε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία δίκτυα. Να αναμετράται με το Amazon και το Netflix. Άλλωστε, το Handmaid’s Tale του έδωσε μια γερή ώθηση και δικαιολογεί αυτή την αξίωση.