avengers
Βρείτε μας στο

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και σήμερα, το Avengers: Infinity War πάει για να σπάει όλα τα ρεκόρ. Με μερικές μεγάλες αγορές του εξωτερικού να περιμένουν ακόμα την ταινία να κάνει πρεμιέρα, έχει ήδη καταφέρει να πιάσει πρωτιά σε έσοδα για το πρώτο τριήμερο εντός Αμερικής. Τα 250 εκατομμύρια το καθιστούν πρώτο και δικαίως, μιας και μιλάμε για μια απίστευτη ταινία. Με ισορροπία, με τρομερές σκηνές μάχης, με συγκίνηση, με απίστευτα εφέ, με πολλούς χαρακτήρες, μια τιτάνια ένωση. Κάθε τι που έγινε στην ταινία εξυπηρέτησε έναν σκοπό. Αλλά τι θα συνέβαινε αν έπρεπε να στοχεύει μόνο στο happy ending;

Από δω και πέρα θα υπάρξουν πολλά spoilers, οπότε αν δεν έχεις δει την ταινία, καλύτερα να το βάλεις στα αγαπημένα και να το κρατήσεις για όταν τη δεις.

Το Infinity War είναι μια σπάνια περίπτωση ταινίας. Μπορεί να κριθεί και ταυτόχρονα δε μπορεί να κριθεί. Κι αυτό γιατί ναι μεν μιλάμε για μια κινηματογραφική εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως ήταν μόνο το πρώτο μέρος. Δεν δημιουργήθηκε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Φτιάχτηκε μια ιστορία που έδωσε πολλά. Αλλά ακόμα ημιτελή.

Γι΄αυτό δε γίνεται να κατακάτσει μέσα μας το συναίσθημα τόσων θανάτων. Από τη μία είναι σοκαριστικό. Από την άλλη θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν θα ισχύσει για πολύ. Βέβαια, όλοι αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν συγκεκριμένοι χαρακτήρες συμπεριφέρονταν σωστά και έξυπνα.

Σίγουρα όλοι θα σκεφτούμε τον Star-Lord ή αλλιώς Πίτερ Κουίλ, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του και τα κατέστρεψε όλα τη στιγμή που Iron Man και Spider-Man ετοιμάζονταν να βγάλουν το γάντι του Thanos. Και σωστά δέχεται τα πυρά. Εξαιτίας του πόνου του για τον θάνατο της Gamora, προκλήθηκε ο θάνατος τόσων άλλων.

Από τη στιγμή που είδα την ταινία σκέφτομαι ένα πράγμα μόνο. Κάτι που δεν έχει γραφτεί στα κόμικς. Υπάρχει ένας χαρακτήρας που η παρουσία του θα διευκόλυνε κάπως το έργο του Iron Man και το γάντι θα είχε βγει πριν βγει εκτός ελέγχου ο Κουίλ.

Ο λόγος για τον Σκοτ Λανγκ, τον Ant-Man, έναν από τους δύο που απουσίαζαν από την Μητέρα των Μαχών. Στη συνομιλία του War Machine με τον Υπουργό αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σκοτ είναι σε κατ΄οίκον επιτήρηση και περνάει χρόνο με την οικογένεια του μετά τα γεγονότα του Civil War. Τι θα συνέβαινε αν έσπαγε την επιτήρηση και ακολουθούσε τον Iron Man;

Avengers : Ο κρυφός άσος που θα μπορούσε να πάρει το γάντι του Thanos

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Φυσικά στο Civil War είχε βρεθεί στην ομάδα του Captain America. Επομένως, δε θα μπορούσε να παρεμποδίσει τον Thanos από το να πάρει την 5η Πέτρα Αιωνιότητας, αυτή του Χρόνου. Αν όμως ήταν με τους υπόλοιπους Avengers στην Ουακάντα, θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Θα χωριζόταν σε πολλά μυρμήγκια, θα έμπαινε μέσα από το γάντι του Thanos, θα τον έπιανε φαγούρα, θα αναγκαζόταν να το βγάλει για να ξυστεί και τότε όλοι θα είχαν την ευκαιρία να το αρπάξουν.

Κι αφού ξεπεράσεις αυτή την κακή χιουμοριστική προσέγγιση, ας μιλήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι. Όλοι συζητούν για το σήμα που έστειλε στην post-credit σκηνή ο Νικ Φιούρι. Το σήμα της Captain Marvel, της πιο ισχυρής απ΄όλους τους Avengers που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Στην 4η ταινία Avengers που θα δούμε τον Μάιο του 2019 θα φανούν πολλά. Πρώτα και κύρια οι δύο σεναριογράφοι δήλωσαν ότι δεν είναι απόλυτα το sequel του Infinity War. Έχει και στοιχεία μιας άλλης ιστορίας. Στα κόμικς αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Νέμπιουλα αναβαθμίζεται ως χαρακτήρας. Έχοντας μείνει μόνη με τον Iron Man στον Τιτάνα, αποφασίζει να κυνηγήσει τον Thanos.

Avengers : Ο κρυφός άσος που θα μπορούσε να πάρει το γάντι του Thanos

Καταφέρνει να του πάρει το γάντι, να γυρίσει τον χρόνο 24 ώρες πίσω και να επαναφέρει ουσιαστικά στη ζωή όλους τους νεκρούς. Γι΄αυτό κιόλας ο Dr. Strange επέλεξε τελικά να σώσει τον Iron Man και να δώσει την Πέτρα του Χρόνου, ενώ στην αρχή της ταινίας είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έκανε το αντίθετο. Είδε ότι από τις 14 εκατομμύρια και βάλε πιθανές καταλήξεις της μάχης, αυτή ήταν η μία που θα έφερνε τη νίκη.

Το ερώτημα είναι πως θα επιλέξουν οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες να το προχωρήσουν. Θα κάνουν τη Νέμπιουλα τον Φρόντο των Avengers; Θα γλυκαθεί δηλαδή από την αδάμαστη εξουσία των 6 Infinity Stones και θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει, με αποτέλεσμα οι Avengers και ο Thanos να βρίσκονται στην ίδια μεριά; Ή θα έχουμε μια εξέλιξη που να οδηγεί στο θάνατο του Captain America, δεδομένου ότι ο Κρις Έβανς είπε πως μετά το 4ο Avengers σταματάει;

Για το τέλος αφήνουμε το μεγαλύτερο ερώτημα όλων: πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτό το πρώτο μέρος; Πώς μπορούν οι δημιουργοί του να πετύχουν μια ανάλογη συνέχεια;