marvel
Βρείτε μας στο

Το Infinity War έχει διανύσει ήδη το πρώτο του τετραήμερο στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως, έχεις σίγουρα διαβάσει την αποθέωση για κάθε του πτυχή, κάθε χαρακτήρα, κάθε λεπτομέρεια και αν το έχεις δει, τότε σου συμβαίνει ότι και σε μένα. Στέκεσαι με ένα τεράστιο κενό μέσα σου. Ένα κενό απ΄αυτά που δεν μπορείς να εντοπίσεις, αλλά ξέρεις ότι υπάρχουν γιατί σου προκαλούν πράγματα. Αυτό το κενό θα καλυφθεί σε ένα χρόνο από τώρα. Ως τότε όμως θα αναπνέει μέσα σου. Ίσως να είμαι εγώ ο υπερευαίσθητος, αλλά η δύναμη του Infinity War είναι τεράστια. Κι αν σκεφτείς τι φέρνει μετά η Marvel, τότε δεν μπορείς παρά να ανυπομονείς.

Δεν είναι μόνο οι 13 ημερομηνίες που έχουν οριοθετηθεί βάσει προγραμματισμού. Δεν είναι μόνο οι 13 ταινίες που θα δούμε ως το 2021. Είναι και οι σφήνες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Black Panther ως μια τέτοια ξεκίνησε. Η παρουσία του στο Civil War εκτιμήθηκε, μετρήθηκε και αποφασίστηκε να γίνει ξεχωριστό στόρι. Μια απόφαση που αποδείχτηκε σωστή, αφού έγινε η τρίτη πιο εμπορική ταινία στις ΗΠΑ και έχει ξεπεράσει τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Black Panther δεν θα είναι ο μόνος τυχερός.

(Από δω και κάτω υπάρχουν spoiler γι΄αυτό ΠΡΟΣΕΧΕ!)

Ήδη έχουν ακουστεί φήμες και πλάνα για μια σειρά από sidekicks της Marvel. Η Gamora είναι μια τέτοια περίπτωση. Ιδίως αν ο θάνατος της είναι οριστικός. Δεδομένου ότι η Saldana έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020, κάπου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Έντονη είναι τελευταία η φημολογία για τον Μπακ, τον Winter Soldier, τον παλιό φίλο του Captain America, που επίσης εξανεμίστηκε στο τέλος του Infinity.

Γαία πυρί μειχθήτω: Όλα τα μεγάλα πρότζεκτ της Marvel μέχρι το 2021

Πιο κοντά από ποτέ στο να αποκτήσει δικό της standalone είναι η Σκάρλετ Γιοχάνσον. Η Black Widow μπορεί να είναι βασικό στέλεχος των Avengers και να μοιάζει λίγο άκαιρο να της αφιερώσουν χρόνο δέκα χρόνια μετά, αλλά το παράδειγμα της Wonder Woman και η στροφή του Χόλιγουντ επιβάλλουν να της δοθεί ευκαιρία. Θα είναι δύσκολο, μιας και θα πρέπει να γυρίσουν χρονικά τον θεατή πριν την ένωση των Avengers, όμως η Σκάρλετ έχει τον τρόπο να το υπερκεράσει αυτό.

Αφήνοντας μέσα σε μια παρένθεση τα παραπάνω, πάμε στα σίγουρα. Αυτά που έχει ανακοινώσει η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα της Marvel. Το Deadpool 2 είναι το αμέσως επόμενο – 17 Μαΐου η κυκλοφορία του – και αναμφίβολα αυτό που δημιούργησε η πρώτη ταινία καλείται τώρα να εξελιχθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο Deadpool επηρέασε απίστευτα τους σεναριογράφους του Spider-Man Homecoming, του Thor: Ragnarok και των Guardians of Galaxy.

Οι τρεις παραπάνω ταινίες δεν αναφέρθηκαν τυχαία. Και οι τρεις είχαν ταινία μέσα στο 2017. Είχαν και την παρουσία στο Infinity War. Αυτό σημαίνει ότι πριν το 2019 δεν θα τους ξαναδούμε. Ο Τομ Χόλαντ θα επιστρέψει σίγουρα ως Spider-Man τον Ιούλιο του 2019. Την ίδια στιγμή στο τέλος του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα κινούμενο με τον Μάιλς Μοράλες, συνεχιστή του Πίτερ Πάρκερ. Ίσως όταν τελειώσει η τριλογία με τον Χόλαντ να δούμε τη στροφή στον Μοράλες.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

ragnarok

Ο Κρις Χέμσγουορθ είχε πει πριν το Ragnarok ότι θα σταματήσει. Το συμβόλαιο του εξάλλου τελειώνει το 2020, μαζί με του Έβανς και του Ντάουνι Τζούνιορ. Το Ragnarok όμως επηρέασε κάπως την σκέψη του. Εσχάτως δηλώνει διαρκώς ότι πέρασε πολύ καλά και θα ήθελε να το ξανακάνει. Κάτι που είναι πιθανό να συμβεί, μιας και ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Taika Waititi το επεξεργάζεται έντονα. Αν και θα αντίκειται στην λογική της τριλογίας που έχει η Marvel, το Thor 4 βρίσκεται υπό συζητήσεις.

Οι Guardians τώρα απέδωσαν άψογα και στο δεύτερο μέρος τους, αλλά και στο Infinity. Στο τέλος του sequel είχαμε μάλιστα και την εμφάνιση του Σιλβέστερ Σταλόνε. Ο Starhawk είναι ένας χαρακτήρας που ο σκηνοθέτης James Gunn θέλει να εμβαθύνει και να του δώσει μια άλλη διάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ακόμα ταινία Guardians που θα λειτουργεί σίγουρα ως μεταβατική.

Από κει και πέρα, τον Ιούνιο έρχεται και το Ant-Man and the Wasp, το οποίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερο hype υπό τη σκιά του Infinity War. Όλοι αναρωτήθηκαν που βρισκόταν ο Σκοτ Λανγκ. Η σπέκουλα για την ταινία λέει ότι θα δούμε γεγονότα που συμβαίνουν ταυτόχρονα με τα γεγονότα του Infinity War. Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να συμβαίνουν στην λογική ενός Quantum Realm και γι΄αυτό να μην επηρεάζεται ο κόσμος του Ant-Man από το θάνατο του μισού πληθυσμού.

Αυτά για το 2018. Το 2019, τον Μάρτιο, θα δούμε την πρώτη ταινία Captain Marvel. Επίσης μια πολύ σημαντική ταινία εν όψει και του sequel του Infinity War. Ο Νικ Φιούρι πρόλαβε και της έστειλε σήμα. Όσοι έχουν διαβάσει τα κόμικ γνωρίζουν το πόσο δυνατή είναι. Ίσως πάνω απ΄όλους τους Avengers. Νέους και παλιούς. Η Μπρι Λάρσον δεν γεμίζει πολύ το μάτι, αλλά θα περιμένουμε να τη δούμε.

Γαία πυρί μειχθήτω: Όλα τα μεγάλα πρότζεκτ της Marvel μέχρι το 2021

Η παρουσία της στο Avengers 4 φαντάζει δεδομένη, αλλά ίσως και να μην είναι. Ίσως τα γεγονότα του δεύτερου μέρους του Infinity War να προετοιμάζουν το έδαφος για ένα μέλλον των Avengers υπό την ηγεσία της Captain Marvel. Η Disney έχει αγοράσει τα δικαιώματα των X-Men, των Fantastic Four και δεδομένου ότι οι «ιδρυτές» Avengers θέλουν να ολοκληρώσουν την πορεία τους, αναμένεται να δούμε μια αλλαγή σκυτάλης.

Το New Mutants που έρχεται το 2019 είναι μια πορεία προς αυτό. Η ίδια η Marvel έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το Infinity War δεν θα είναι το μόνο επικό crossover. Η σύμπραξη των X-Men με τους Fantastic Four και τους Avengers μοιάζει να ωριμάζει στα μυαλά των ιθυνόντων. Το ποιοι θα είναι οι νέοι Avengers θα κριθεί από το πόσοι τελικά πέθαναν οριστικά. Αν υποθέσουμε ότι Spider-Man και Black Panther ανασταίνονται, θα είναι οι δύο βασικοί. Ο Hawkeye επίσης, από κοντά και η Scarlet Witch. Πιθανότατα δίχως τον Vision. Λογικά με τον Dr. Strange να κινεί κάποια νήματα.

Black Panther και Dr. Strange αναμένεται να έχουν και το sequel τους. Για τον πρώτο είναι πιο κοντινό, κάπου το 2020, ενώ για τον δεύτερο ίσως φτάσουμε στο τέλος του 2020 επίσης. Μεγάλο boost πήραν ως χαρακτήρες η Οκόγιε και η Σούρι μέσα από το Infinity και αν ο θάνατος του Τ’Τσάλα είναι οριστικός, η Σούρι θα αναλάβει δράση και η Οκόγιε θα εξελιχθεί σε vigilante.

Τα «άσχετα» με το Infinity War

Γαία πυρί μειχθήτω: Όλα τα μεγάλα πρότζεκτ της Marvel μέχρι το 2021

Όλα τα παραπάνω είναι ως επί το πλείστον εκείνα που σχετίζονται και με τις εξελίξεις στο Infinity War. Υπάρχουν και πρότζεκτ της Marvel που είναι – προς το παρόν – άσχετα. Όπως το Gambit και το Multiple Man. Και οι δύο mutants, και οι δύο από τον κόσμο των X-Men.

Η ταινία για τον πρώτο έχει βρει ήδη το καστ της, με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ να είναι ο Gambit και να γίνεται μέρος αυτής της μεγάλης βιομηχανίας που λέγεται Marvel. Όσον αφορά τον Multiple Man, ο Τζέιμς Φράνκο φαντάζει ως ιδανικός για να τον ενσαρκώσει. Ούτως ή άλλως, έχει το παρελθόν με τη Marvel, όντας ο γιος του Green Goblin.

Σε αυτά τα δύο προσθέτουμε το Venom που έχει ήδη trailer και θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου, ενώ οι σεναριογράφοι της Disney σκέφτονται και την «κόρη» του Wolverine, την X23 που είδαμε στο Logan. Μια ταινία που θα αφορά τη ζωή της μετά το θάνατο του Logan.

Σίγουρα όλα αυτά δεν θα γίνουν πράξη, τουλάχιστον όχι ως το 2021. Αλλά είναι σαφές ότι η Marvel έχει πολλά καρπούζια για να κόψει και να της αποφέρουν ζουμί!