centipede
Βρείτε μας στο

Η τριλογία του Human Centipede είναι το αντίστοιχο The Room για τα horror movies. Μπορεί να πάτωσε εισπρακτικά, μπορεί να την χλεύασαν πολλοί, αλλά είναι από τις καλύτερες b-movies του σινεμά τρόμου που έχουμε δει. Γιατί ακριβώς ξέφυγε από αυτά τα στενά όρια και επεκτάθηκε. Ο άνθρωπος πίσω από την τριλογία, ο Τομ Σιξ, είναι ένας οραματιστής. Οι ταινίες του πολύ μπροστά από την εποχή τους. Αν έβγαινε σήμερα η πρώτη ταινία θα είχαμε τέτοιο hype που θα την συζητούσαν για πολλά χρόνια μετά και θα επηρέαζε πάρα πολλούς επιγόνους.

Οκ, μπήκαμε στα χωράφια της υπερβολής αυτή τη στιγμή. Και ίσως να μην πιστεύω με τόσο πάθος αυτά που γράφτηκαν παραπάνω. Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν. Αυτό που πάντοτε μετράει είναι να μετράς την παρουσία του παρελθόντος στο παρόν και το μέλλον. Δύο χρονικές έννοιες που περιλαμβάνουν προετοιμασία και την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Τομ Σιξ.

Onania Club: Ο σκηνοθέτης του Human Centipede φέρνει νέο «αριστούργημα»

«Έλα και θα δεις, δες και έλα». Με αυτό το μυστηριακό μότο κυκλοφόρησε το πόστερ του The Onania Club. Μιας ταινίας που ο ίδιος ο Σιξ και η εταιρεία παραγωγής του αποκαλούν «την πιο σκληρή και απάνθρωπη κινηματογραφική εμπειρία που έζησες ποτέ». Κι αν για κάτι είμαστε βέβαιοι είναι ότι ο σκηνοθέτης του Human Centipede εννοεί ό,τι λέει.

Το The Onania Club έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα του στο Χόλιγουντ, έχει γίνει το wrap και σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία του μοντάζ. Ο Σιξ δεν έχει αφήσει λεπτομέρειες από το σενάριο να διαρρεύσουν και δεν πρόκειται να το κάνει μέχρι να είναι έτοιμο το trailer και να οριστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας. Στόχος είναι το ερχόμενο φθινόπωρο. Ειδάλλως η αυγή του 2019.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι η ταινία θα έχει κυρίως γυναικείο καστ και παίρνει άριστα στο λεγόμενο Bechdel Test, το οποίο μετράει κατά πόσο ένα προϊόν μυθοπλασίας περιλαμβάνει γυναικείες συζητήσεις που να μην αφορούν τον άντρα. Τζέσικα Μόρις, Ντάρσι ΝτεΜός, Ντέμπορα Τουίς, Κάρεν Στράσμαν και Φλό Λόρενς είναι οι πρωταγωνίστριες.

Τρία χρόνια μετά το φινάλε του Human Centipede, ο Σιξ θέλει να προσφέρει κάτι ακόμα πιο μνημειώδες. Εξάλλου, έχει τονίσει πως η τριλογία του θα συζητιέται για την επόμενη 100ετία. Έχουμε περάσει ήδη τα πρώτα τρία χρόνια από το 2015 που το δήλωσε και δεν διαφαίνεται το πως δεν θα γίνεται αναφορά σε αυτό το horror έπος μέχρι το όριο του Σιξ.

Αρκεί να σκεφτούμε πως στα γυρίσματα  των ταινιών το crew ήταν σε κατάσταση αναγούλας σχεδόν σε κάθε σκηνή. Αν λοιπόν αυτή είναι ακόμα πιο δύσπεπτη από το Human Centipede, τότε αντιλαμβάνεται κάνεις περί τίνος πρόκειται.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)