The Sisters' Brothers: Φοίνιξ και Τζίλενχαλ σε ένα old school γουέστερν
Βρείτε μας στο

Αν μας έλεγαν πριν από ένα χρόνο ότι θα ερχόταν η στιγμή να δούμε ταινία που θα συμπρωταγωνιστούν ο Χοακίν Φοίνιξ και ο Τζέικ Τζίλενχαλ, τότε θα θέταμε την ημερομηνία κυκλοφορίας ως την ημέρα που θα βλέπαμε ένα όνειρο να γίνεται πράξη. Είναι από τους συνδυασμούς που όταν τους ακούς σκέφτεται ότι ο Θεός το είδε και ήταν καλό. Κι αυτό είναι μόνο το ένα στοιχείο της συνεργασίας τους. Το έτερο είναι ότι θα γίνει για τις ανάγκες ενός γουέστερν. Το τρίτο είναι πως το γουέστερν The Sisters’ Brothers κάνει έναν συγκερασμό στοιχείων από παλιές γουεστερνικές αντιλήψεις.

Νομίζεις ότι τελείωσα με την απαρίθμηση των θετικών χαρακτηριστικών; Λάθος νομίζεις. Στα πολύ μεγάλα συν είναι η παρουσία του Ριζ Αχμέντ, ο οποίος σίγουρα είναι αταίριαστος με την λογική του γουέστερν, αλλά αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη ίντριγκα. Το τελευταίο, αλλά not least που μάθαμε στην C Class, είναι πως την ταινία σκηνοθετεί ο Ζακ Οντιάρ.

Το The Sisters’ Brothers είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γάλλου Οντιάρ, ο οποίος μας είχε εντυπωσιάσει με το Dheepan το φθινόπωρο του 2015 και είχε αποθεωθεί νωρίτερα στις Κάννες εκείνης της χρονιάς. Στην ουσία πρόκειται για ένα κωμικό γουέστερν που έχει τα καυστικά στοιχεία του Magnificent Seven και την ανατρεπτική συνθήκη του Hateful 8. Δύο ταινίες που στη λογική τους είχαν στόχο να τιμήσουν το παρελθόν του είδους.

Το στόρι της ταινίας αφορά δύο αδέρφια, τον Χοακίν Φοίνιξ και τον Τζον Ράιλι που υποδύονται τους αδερφούς Σίστερς. Αυτό το στοιχείο του τίτλου, ότι δηλαδή δύο αδέρφια ονομάζονται στο επώνυμο Αδερφές, είναι ενδεικτικό. Οι αδερφοί Σίστερς, ο Τσάρλι και ο Ιλάι, είναι σεσημασμένοι δολοφόνοι στο Όρεγκον του 1850. Αναζητούν τον Χέρμαν Γουόρμ (Αχμέντ), έναν χημικό που τους λήστεψε, για να τον σκοτώσουν. Στην πορεία της αναζήτησης τους έχουν και τη βοήθεια του Μόρις (Τζίλενχαλ), ενός γνώστη των ευρύτερων περιοχών και καιροσκόπου. Όλα τους τα σχέδια πάνε στράφι όταν μαθαίνουν τι σχεδιάζει ο «χημικός».

Η σύζευξη αυτών των ηθοποιών και οι απαιτήσεις των ρόλων τους αποτελούν επαρκή στοιχεία για να ανυπομονούμε για το επόμενο φθινόπωρο που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Αφού πρώτα το The Sisters’ Brothers μετρήσει τις δυνάμεις του στο Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο.