Ο Robocop επιστρέφει και έχει τον ιδανικότερο σκηνοθέτη γι΄αυτό
Βρείτε μας στο

Η πρώτη original σειρά που κυκλοφόρησε ελεύθερη στο Youtube, το Oats Volume 1, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ τα πρώτα δύο επεισόδια ήταν όπως το φαντάζονταν τόσοι και τόσοι φανατικοί του science fiction, από κει και μετά υπήρξε μια «απώλεια βάρους». Κάθε επεισόδιο προσέθετε την δική του οπτική σε μια προβληματική γύρω από τις μηχανές και τις εξωγήινες μορφές, αλλά ως εκεί. Δεν προσέθετε κάτι το εντυπωσιακό. Ο Νιλ Μπλόμκαμπ απογοητεύτηκε από την ανταπόδοση του κοινού στο έργο του και αντί να το βάλει κάτω, βρήκε το αποκούμπι του στον Robocop.

Αν μπορεί κανείς να πει αποκούμπι μια από τις 4-5 πιο χαρακτηριστικές μορφές του science fiction στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και των αρχών του ’90. Και στη βάση αυτού, ήταν άκρως παράδοξο το ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα δεύτερο μέρος. Αν για παράδειγμα γινόταν σήμερα η ταινία, δεν υπήρχε περίπτωση ο προγραμματισμός να μην περιλαμβάνει έστω ένα sequel. Το 1987 δεν είναι δα και τόσο τραγικά μακρινό για να… Οκ, λάθος, μιλάμε για 30 χρόνια πίσω πλέον.

Αφού εκείνη η εποχή δεν μπόρεσε να ανταμείψει την ιστορία του Robocop με μια συνέχεια, θα το κάνει στη σύγχρονη εποχή ο Νιλ Μπλόμκαμπ. Θα το κάνει δίνοντας την ευκαιρία στο παρατημένο σενάριο των Εντ Νόιμαϊερ και Μάικλ Μάινερ να ξαναμπεί στις ράγες της πραγματοποίησης.

Οι δυο τους είχαν υπογράψει και το σενάριο για την ταινία του Βερχόφεν. Η εταιρεία παραγωγής Orion τελευταία στιγμή δεν έδωσε έγκριση για να προχωρήσει η παραγωγή. Σήμερα, αναλαμβάνουν οι δύο τους να κάνουν την παραγωγή και αναθέτουν την «μεταποίηση» του σεναρίου στον Τζάστιν Ρόουντς. Πρόκειται για έναν φρέσκο σχετικά σκηνοθέτη-σεναριογράφο που συνυπογράφει το σενάριο του επόμενου Terminator.

Στην ουσία το Robocop Returns θα είναι ένα reboot σε ταινία που δεν έγινε ποτέ. Η βάση της πλοκής είναι τόσο λιτή και τόσο περιεκτική. Ο Robocop επιστρέφει στο Ντιτρόιτ τη στιγμή που η εγκληματικότητα και η διαφθορά κάθε πολίτη έχουν αγγίξει ταβάνι.

Αυτή η ταινία θα έρθει μερικά χρόνια μετά το reboot της πρώτης, που έγινε το 2014. Ένα reboot που πέρασε τόσο απαρατήρητο που έπρεπε να γκουγκλάρουμε για να θυμηθούμε ότι υπήρξε. Παρά το ότι είχε στο καστ Μάικλ Κίτον, Γκάρι Όλντμαν και Σάμιουελ Τζάκσον, με τον Τζόελ Κινάμαν να είναι ο Robocop, η συγκεκριμένη απόπειρα δεν ακουμπούσε ούτε στο ελάχιστο την «γεννήτριά» της.

Εκείνο το πρότζεκτ το είχε αναλάβει ο Χοσέ Παδίγια, ένας πιστός σκηνοθέτης των sci-fi action ταινιών. Τώρα ειναι η ώρα του Νιλ Μπλόμκαμπ, δημιουργού του District 9 και του Elysium. Είναι μια ευκαιρία για εκείνον να αναζητήσει νέους προσανατολισμούς και προσδιορισμούς γύρω από τις αντιλήψεις του ως προς το είδος που υπηρετεί.

Ο ίδιος δήλωσε στο Deadline ότι θα εισάγει ζητήματα ταυτότητας, θα ποντάρει στις ανθρώπινες σχέσεις και θα τοποθετήσει τον ήρωα στο κατώφλι ενός θηράματος. Των χαμένων του αναμνήσεων και του εαυτού του που κάπου στην πορεία παραστράτισε. Πίσω στο 1987 ο Robocop βρέθηκε στο κέντρο ενός πλέγματος μηνυμάτων γύρω από έννοιες που τότε ήταν ακόμα στα σπάργανα, όπως η υπερκατανάλωση, ο υλισμός και ο «ριγκανισμός». Τώρα είναι είναι πιθανό να δούμε τον ήρωα στο Robocop Returns να απασχολείται από τις σύγχρονες βασάνους των λαών και δη των Αμερικάνων.

Ο Robocop επιστρέφει και έχει τον ιδανικότερο σκηνοθέτη γι΄αυτό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ