Dead Don't Die
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσε να διεκδικήσει αμύθητα ποσά για τις ταινίες του. Θα μπορούσε να απευθύνεται κάθε φορά στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Χόλιγουντ. Όμως ο Τζιμ Τζάρμους είναι ένας εραστής της τέχνης. Την φιλάει λάγνα, την αγκαλιάζει με μια απροκάλυπτη χυδαιότητα που όμως δεν είναι απόρροια της αγένειας ή κάποιου εκμαυλισμού. Είναι παράγωγο ενός αγνούς έρωτα που ποθεί και θέλει να κατακτά. Κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι σε κάθε του ταινία. Το The Dead Don’t Die είναι ίσως η πρώτη που θα πρέπει να μοχθήσεις για να φτάσει σε αυτή την κατανόηση.

Πρόκειται για τη νέα ταινία που ετοιμάζει ο Τζιμ Τζάρμους και είναι η δεύτερη που τον στέλνει στα ενδότερα του κόσμου της νύχτας. Όχι της νύχτας του εγκλήματος. Αλλά της νύχτας των απόκοσμων πλασμάτων. Της νύχτας που μπερδεύει τις κρυμμένες της διαστάσεις. Της νύχτας που από τον κόσμο των πνευμάτων στο Dead Man, πάει στα βαμπίρ του Only Lovers Left Alive κι από κει στα ζόμπι του The Dead Don’t Die.

Στο The Dead Don’t Die ο Τζάρμους απευθύνεται ξανά σε εκείνη την εκλεκτή κάστα ηθοποιών που πάντοτε εμπιστευόταν. Ναι, η Τίλντα Σουίντον θα είναι και πάλι στο καστ. Για 5η ταινία. Τι είπατε; Αν θα είναι ο Μπιλ Μάρεϊ; Γίνεται ρε παιδιά Τζάρμους χωρίς αυτόν; Κι αυτός στο καστ μετά το Coffee and Cigarettes και το Broken Flowers.

Εννοείται πως έχει και το νέο του πουλέν, τον Άνταμ Ντράιβερ που ήταν μαγευτικός στο Paterson. Η Κλόε Σεβίνι επιστρέφει επίσης στις οδηγίες και ορέξεις του Τζάρμους μετά το Broken Flowers. Η σύνθεση γίνεται μουντιαλική με την παρουσία του Στιβ Μπουσέμι, ενός ρέκτη του σινεμά. Αλλά αυτή που είναι η μεγάλη έκπληξη και ίντριγκα συναντάται στο πρόσωπο της Σελίνα Γκόμεζ.

Ο Τζάρμους αναζητά νέα πρόσωπα πάνω στα οποία μπορεί να ζωγραφίσει τις μελαγχολικές του πινελιές και η Σελίνα φαντάζει ιδανική. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει η νέα του μούσα. Έχει όλη την προοπτική.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για το The Dead Don’t Die σε αυτό το σημείο της παραγωγής, μιας και μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν τα γυρίσματα στα προάστια της Νέας Υόρκης. Από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει καταλαβαίνουμε ότι ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Άνταμ Ντράιβερ και η Κλόε Σεβίνι θα υποδυθούν αστυνομικούς που πάνε να ελέγξουν μια κλήση για παράξενη δραστηριότητα σε ένα μέρος. Εκεί θα βρεθούν ενώπιον δύο ζόμπι, της Σελίνα και του Όστιν Μπάτλερ.

Παρά το ότι θα υπάρχουν πολλά ζόμπι και η φάση θα θυμίζει Walking Dead, δεν μιλάμε για ένα horror. Το πιο πιθανό είναι ο Τζάρμους να μπλέξει το συναίσθημα και ίσως να καυτηριάσει με συμβολισμούς διάφορες «πληγείσες» εικόνες που έχει στη φαντασία του. Όπως πάντα δηλαδή.

Δεδομένης της τάσης του Τζάρμους να ανακοινώνει απότομα την κυκλοφορία της κάθε του ταινίας, δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά το πότε θα κυκλοφορήσει. Αν έπρεπε να ποντάρω πάντως, θα έλεγα ότι θα είναι την άνοιξη του 2019. Νωρίς κιόλας.