Glass: Ο Shyamalan ενώνει 3 ηθοποιάρες στην καλύτερη του ταινία
Βρείτε μας στο

Όταν κυκλοφόρησε το Split, ελάχιστοι μπόρεσαν να κάνουν εξ αρχής τη σύνδεση με το Unbreakable. Το φινάλε της ταινίας όμως προϊδέαζε για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο M. Night Shyamalan έχει πολλά να διηγηθεί για τους υπερανθρώπους του και μοιάζει να ολοκληρώνει την τριλογία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από το trailer μπορούμε να πούμε ότι είναι η καλύτερη ταινία του το Glass. Και πώς να μην είναι όταν ενώνει τον Μπρους Γουίλις, τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Γουίλ ΜακΑβόι. Πώς να μην είναι όταν ο κάθε ένας καταθέτει την δική του ιδιαιτερότητα και κοντράρεται με τον άλλον;

Το Glass φέρνει ξανά τον Ντέιβιντ Νταν που δεν σπάνε τα κόκκαλά του με τίποτα. Τον βάζει σε μια καρέκλα ψυχολόγου. Δίπλα του ακριβώς στέκεται ο Κέβιν Κραμπ, ο άνθρωπος με τις 24 πλέον προσωπικότητες. Ήταν 23, αλλά εμφανίστηκε η πιο τερατώδης, η 24η. Ακριβώς πιο δίπλα κάθεται ο Ελάιζα Πρινς, ο κύριος Glass, ο εύθραυστος που τα κόκκαλά του σπάνε πολύ εύκολα.

Πώς όμως κατέληξαν αυτοί οι τρεις μπροστά στην ειδική ψυχολόγο Έλι Στέιπλ; Πώς από το φινάλε του Split, όπου ο Κραμπ και ο Νταν ετοιμάζονταν για τη δική τους αναμέτρηση, φτάσαμε εδώ; Ο M. Shyamalan ετοιμάζει με το Glass την ταινία με τις μεγαλύτερες ανατροπές. Την καλύτερή του ταινία μέχρι σήμερα.

Ακόμα και το στήσιμο στη σκηνή στην ψυχολόγο λέει πολλά. Ο Πρινς και ο Νταν του Ubreakable χωρίζονται από τον Κραμπ του Split. Σπλιτάρονται. Κι αυτό δεν δείχνει μόνο ότι εμφανίστηκε ένας τρίτος πόλος. Δείχνει κι ότι αυτός ο πόλος αμφιταλαντεύεται μεταξύ του καλού που πρεσβεύει ο Νταν και του κακού που πρεσβεύει ο Πρινς.

Ο Κραμπ παρασύρεται από τον Πρινς και βλέπουμε να αφήνει το τέρας να ξεδιπλωθεί. Κι εκεί που ακόμα και ο Νταν φαίνεται να χάνει τον προσανατολισμό του, έρχονται τρεις απλοί άνθρωποι να δημιουργήσουν το μεγάλο ερωτηματικό. Η Κάσι, η κοπέλα που απήγαγε ο Κραμπ και κατάφερε να σωθεί, ο Τζόζεφ, γιος του Νταν, και η μητέρα του Πράις ίσως έχουν την λύση για τη σωτηρία της κοινωνίας από τους special ones.

Για να ξέρεις πότε θα αρχίσεις να προετοιμάζεσαι, το Glass θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2019. Στην Αμερική η κυκλοφορία είναι για 18 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα.