Αγγελοφορεμένος Άγγελος Επεισόδιο 1: Μια νέα αρχή
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Αγγελοφορεμένος Άγγελος Επεισόδιο 1: Μια νέα αρχή

Η νέα δημιουργία της κ. Ελευθερίας Καραδήμου υπόσχεται να ξεπεράσει την προηγούμενή της, την Κραυγή.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο του Menshouse η μεγάλη βορειοελλαδίτισσα δημιουργός (δε λέμε σκέτο σεναριογράφος γιατί κάνει πολλά περισσότερα από αυτό) κ. Ελευθερία Καραδήμου θα ξεκινούσε μια νέα σειρά με τίτλο Αγγελοφορεμένος Δαίμονας αμέσως μετά το τέλος της Κραυγής, της υπερεπιτυχημένης τηλεοπτικής της σειράς φαντασίας που προβλήθηκε από τοπικό κανάλι της Καβάλας και φυσικά μέσα από το youtube.

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες αναμονής μέχρι να δούμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς να εμφανίζεται στα νέα ανεβασμένα βίντεο των συνδρομών μας στο youtube. Ο Αγγελοφορεμένος Δαίμονας έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 2/12/2016 και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο από το κανάλι της κυρίας Ελευθερίας στο youtube.

Εμείς θα προσπαθούμε κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουμε το νέο επεισόδιο όπως το είδαμε σε πρώτη προβολή, χωρίς να φειδόμαστε στα spoilers και στις θεωρίες μας για το πώς μπορεί να συνεχιστεί η σειρά.

Επεισόδιο 1 – Μια νέα αρχή

Η σειρά ξεκινάει με το σήμα αρχής παρουσιάζοντάς μας ένα σύγχρονο ερωτικό τραγούδι να παίζει χαλί σε ένα από το εντυπωσιακότερα σε σύλληψη και απόδοση οπτικά εφέ που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στις οθόνες μας. Οι πρωταγωνιστές, οι δευτεραγωνιστές, οι απλά συμμετέχοντες, οι γκεστ σταρς, ακόμα και οι κομπάρσοι (η κυρία Ελευθερία τους βάζει όλους στα κρέντιτς της και μπράβο) εμφανίζονται να βγαίνουν μέσα σε ένα μάτι μιας κόκκινης μορφής (μάλλον είναι ο δαίμονας) κάθε φορά που αυτό ανοιγοκλείνει. Πραγματικά σοκαριστική η εισαγωγή μας στη σειρά. Διαλέξαμε τυχαία ένα gif με δείγμα αυτού του εφέ. Εδώ φαίνεται ο Κώστας Κρίνος (γραμμένα λάθος δυστυχώς το επίθετό του) μεγάλη φεϊσμπουκική μορφή, αντμίν δημοφιλών σελίδων, παραδοσιακός βιντεοκλαμπάς και νυν αστυνόμος σε web series. Ρισπέκτ.

1

Ακολουθούν οι πρώτες σκηνές παρουσίασης των βασικών μας ηρώων. Η κυρία Ελευθερία ξεκινάει με αυτό που ξέρει να κάνει όσο κανένας άλλος σύγχρονος σεναριογράφος. Με έναν μονόλογο. Εκεί μαθαίνουμε ότι καθαρίζει το σπίτι μέσα στο οποίο μονολογεί για την αδερφή της και την ανιψιά της που έρχονται από της Αθήνα να ζήσουν στην Καβάλα. Λίγες στιγμές μετά αδερφή και ανιψιά μπαίνουν στο σπίτι εμφανώς εξαντλημένες από το ταξίδι τους ως την Καβάλα. Ένα ταξίδι με αεροπλάνο διάρκειας 60 λεπτών τις εξάντλησε.

Ακολουθούν κάποιοι διάλογοι γνωριμίας στους οποίους αντιλαμβανόμαστε ότι η αδερφή της Ρίας (aka Ελευθερίας) η Βάσω, το πρώτο που τη νοιάζει σε νέο σπίτι είναι ποιος θα της φτιάχνει καφέ το πρωί, οπότε περνάμε κάποιες σκηνές έντασης για το πότε θα βρεθεί η γυναίκα που θα καθαρίζει το σπίτι. Συνεχίζουμε με ακόμα μια σκηνή έντασης με την κόρη της που δείχνει ότι υπάρχει χάσμα γενεών. Μια τρίτη στιγμή έντασης στην ίδια ατέλειωτη σκηνή (που φαίνεται να έχει μπόλικους αυτοσχεδιασμούς) είναι η εξήγηση για την τιτλοδοσία στη σειρά.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

3

Αγγελοφορεμένος Άγγελος είναι το ψευδώνυμο που έδωσαν οι Αθηναίοι στη Βάσω γιατί στις πλάτες της έχει το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 5 θανάτων (2 σύζυγοι και 3 αρραβωνιαστικοί), όλοι τους από ανακοπή. Κανείς δεν της είπε ότι το να τους τηγανίζει κάθε μέρα μπέικον σε βούτυρο είναι μια δαιμονική πράξη σε ένα αγγελοφορεμένο πρόσωπο; Οι δυο αδερφές συζητούν για την κατάρα χωρίς να δίνουν κάποια λογική εξήγηση. Την ίδια ώρα στο διπλανό δωμάτιο, που είναι παιδικό, άλλος έναν μονόλογος της κόρης που δεν αντέχει άλλο τα 10′ που έζησε στην καταπίεση της επαρχίας, μεγαλωμένη σε σπιταρόνα στην Εκάλη, και αποφασίζει να το σκάσει για μια βόλτα βρε αδερφέ.

2

Μετά από κάποιες αγαπησιάρικες αδερφικές κουβέντες μεταξύ των δύο αδερφών συναντάμε την μικρή στην βόλτα της στην παραλία της Καβάλας, στην οποία σκηνή βλέπουμε όλα τα μαγικά φίλτρα που πρόσθεσε ο φακός ή η κυρία Ελευθερία στο μοντάζ. Ένας τουριστικός μονόλογος θα ήταν ό,τι πρέπει σκέφτηκε η σεναριογράφος μας και αυτό έκανε. Μάθαμε αρκετά πράγματα για την Καβάλα, είδαμε τη θάλασσά της, ένα κρις κραφτ, λίγο βουνό, παγκάκι ένα στον αριθμό, μπόλικο περπάτημα σε πεζοδρόμιο, ένας γλάρος κομπάρσος, λίγος μονόλογος ακόμα και περνάμε στην επόμενη σκηνή.

4

Και εκεί που όλα πήγαιναν χαλαρά και ήσυχα σκάει η πρώτη σκηνή που μας βάζει σιγά σιγά στο κλίμα της σειράς. Η Βάσω κάνει ένα ντουζάκι όταν η πόρτα του μπάνιου εντελώς ανεξήγητα (παρότι πίσω από το τζάμι της πόρτας φαίνεται το χέρι που την ανοίγει). Ουδείς απάντησε στις ερωτήσεις την Βάσως για το ποιος άνοιξε την πόρτα. Ακραία στιγμή τρόμου μετά από μια σκηνή γαλήνιας θάλασσας.

5

Για να σπάσει λίγο ο τρόμος και να μην τα κάνουμε πάνω μας ακολουθεί μια σκηνή τυχαίας συνάντησης στο δρόμο της Ρίας με τον Σάββα. Έναν ευγενή κύριο που μάλλον βοήθησε τη Ρία να βρει το σπίτι στην αδερφή της. Ο Σάββας αποδεικνύεται γύπας και πέφτουλας από το πρώτο κοπλιμάν ως και τις προτάσεις για καφέ στη Ρία. Να τον προσέχεις Ρία, πίσω από την ευγενική μύτη γυπαετού κρύβεται ίσως ένας εθισμένος σεξομανής.

6

Πριν προλάβουμε να συνέρθουμε από τα απανωτά πεσίματα του Γύπα έρχεται ίσως η πιο τρομακτική και συγκλονιστική σκηνή του πρώτου επεισοδίου. Η Βάσω ξαπλωμένη στο καναποκρέβατο του σαλονιού, έχει κατεβάσει κανα δυο ποτάκια, έχει κλείσει τα μάτια και ποιος ξέρει τι σκέφτεται. Τότε ακριβώς δυο χέρια, ξεκάθαρα γυναικεία αφού τα ροζ μακριά νύχια τους  σουβλίζουν και αρνί, τυλίγονται γύρω από τον λαιμό της Αγγελοφορεμένου Δ. Παγώνει το αίμα μας. Η Βάσω ξυπνάει και αντιλαμβάνεται ότι ήταν εφιάλτης. Ξεπαγώνει το αίμα μας. Κοιτάζει στον καθρέφτη και βλέπει σημάδια στον λαιμό της. Νταν νταν νταν νταν. Ξαναπαγώνει το αίμα μας.

7

Εν τω μεταξύ η κόρη στη βόλτα της (δεν έχω ακούσει ακόμα το όνομά της, μια τη λένε μικρή, μια κοπελιά, μια κορίτσι μου, μια παιδί μου) συναντάει μια άλλη νεαρή Καβαλιώτισσα η οποία είναι ολόιδια με την αδερφή της μικρής. Για την οποία δεν έχουμε ιδέα πού βρίσκεται και κάπως μασάνε τα λόγια τους όταν αναφέρονται σε αυτή. Η νεαρή συστήνεται ως Ινόβη.

8

Η απίστευτη ομοιότητα της Ινόβης και της μικρής κόρης της Βάσως είναι τόσο μεγάλη που όταν η κόρη επιστρέφει σπίτι, κοιμάται και όταν ξυπνάει αντί να το αναφέρει στη μάνα της καταλήγουν να συζητούν για τα δύο αυτοκίνητα που πρέπει να πάρουν για να είναι άνετες. Πολύ πελούσιες οι κυρίες από την Εκάλη. Είναι ξεκάθαρο αυτό.
Η σκηνή κλείνει με τη γνωριμία των δυο γυναικών με την κα. Κάτια Αρμένη, την κοκκινομάλλα και ροδοφορεμένη γυναίκα που παρουσιάζεται ως η νέα οικιακή βοηθός που θα παίρνει τρελά λεφτά για να κάθεται. Ύποπτη φάτσα να σημειώσω εδώ.

9

Στη συνέχεια παρακολουθούμε την έξοδο της Βάσως στην παραλία σε μια σκηνή που θα μπορούσε να έχει το σπικάζ του Τσιλιμπουνιδάκη στο Star για τις παραλίες της Μυκόνου που γέμισαν από καυτές σελέμπριτι. Μια εντελώς αχρείαστη σκηνή αν δεν υπήρχε το βλέμμα ενός παρακαθήμενου λουόμενου που είχε καρφωθεί στη Βάσω και ίσως παίξει ρόλο στη συνέχεια της σειράς κυρίως γιατί είναι ηθοποιός που έχει ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παλιά σειρά της κυρίας Ελευθερίας..

Άλλη μια θεωρητικά αχρείαστη σκηνή, ουσιαστικά όμως πολύ χρήσιμη για το μπάτζετ της σειράς είναι η επόμενη όπου η κόρη βγαίνει να ψωνίσει καλλυντικά. Τα ψωνίζει τα καλλυντικά, βλέπουμε την επωνυμία του καταστήματος, τις επωνυμίες των καλλυντικών, την ταμπέλα του καταστήματος, τους εσωτερικούς χώρους κτλ. Μια σκηνή που την περιγράφω ως τοποθέτηση καταστήματος.

10

Στον δρόμο της επιστροφής η ανώνυμη κόρη θα ξανασυναντήσει την Οιννόβη και θα κανονίσουν να την πάει με το νέο της αυτοκίνητο για μπάνιο. Μια στάση όμως πρώτα στο σπίτι της ανώνυμης για να αλλάξει ρούχα, λίγη οδήγηση χωρίς λόγο ύπαρξης, μερικές σκηνές ρεπορτάζ παραλίας του Star και τσουπ έρχεται και η σκηνή του wtf.

H Ηνώβη (θα την γράφω συνέχεια με άλλον τρόπο μέχρι να μάθω τον σωστό. Μάλλον από το Ινοβέισον βγαίνει), χωρίς να μας εξηγήσει γιατί όταν θα μείνει για λίγο μόνη της στο αυτοκίνητο της ανώνυμης κόρης, όσο εκείνη αλλάζει ρούχα στο σπίτι, θα πάρει το αυτοκίνητο (γιατί η ανώνυμη της είχε τόση εμπιστοσύνη που μόνο το πορτοφόλι της δεν της κρέμασε στο λαιμό) και θα το οδηγήσει κάπου που δε μας δείχνει όμως η κυρία Ελευθερία.

Όταν επιστρέψει το αυτοκίνητο και κάνει ένα παρκάρισμα για Όσκαρ, το αμάξι θα έχει ένα χτύπημα στην δεξιά πλευρά. Η μικρή ανώνυμη δε θα πιστεύει στα μάτια της όταν το δει αλλά το μυαλό της δε θα πάει στην Εινώβυ. Μπλέκονται τα πράγματα παιδιά.

11

Κάπως έτσι κλείνει το επεισόδιο, με τις δυο κοπέλες να οδεύουν προς την παραλία. Στα προσεχώς βλέπουμε αρκετά υποσχόμενες στιγμές διαφόρων ειδών πνιγμού των πρωταγωνιστριών ενώ το επεισόδιο ολοκληρώνεται με ευχαριστίες στους χορηγούς.

Συνοψίζοντας θα πω ότι παρόλη την αναμονή, η οποία ξεπέρασε και αυτή του 7ου κύκλου του The Walking Dead όπου περιμέναμε να μάθουμε το θύμα του Νίγκαν, ο Αγγελοφορεμένος Δαίμονας έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μπορεί να ήταν ο πιλότος της σειράς αλλά η κυρία Ελευθερία κατάφερε να το κάνει να μοιάζει με επεισόδιο filler. Aυτό είναι κάτι δύσκολο και χρειάζεται κότσια και ιδιαίτερη τεχνική για να το καταφέρεις. Αναμένουμε με αγωνία το δεύτερο επεισόδιο το επόμενο Σάββατο. Ελπίζουμε με περισσότερες σκηνές τρόμου, φόβου και φαντασίας.

ΥΓ. Αν κάπου ακούστηκε το όνομα της μικρής κόρης θα μου ξέφυγε, αλλά δε νομίζω.

Ολόκληρο το επεισόδιο μπορείτε να το δείτε εδώ