Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016

Η Marvel με τρεις ταινίες της αναδεικνύεται μεγάλη πρωταθλήτρια στο top ten με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως για το 2016.

Το 2016 είναι η χρονιά των υπερηρώων. Ο κινηματογραφικός απολογισμός της χρονιάς δείχνει την απόλυτη κυριαρχία της υπερηρωικής μηχανής στα ταμεία αναδεικνύοντας την Marvel μεγάλη πρωταθλήτρια με τρεις ταινίες της στο top ten των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως.

Ποιες είναι όμως αυτές που κυριολεκτικά έσπασαν τα ταμεία το 2016;

Την κορυφή του διεθνούς box office κατέκτησε η τρίτη ταινία του Captain America με εισπράξεις που ξεπερνούν το 1,1 δις δολάρια. Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel βρίσκεται σε εμφύλια διαμάχη και το κοινό συρρέει στις αίθουσες για την παρακολούθηση μιας καταιγιστικής περιπέτειας που συνδυάζει το υπερθέαμα με αναφορές στην σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε το Finding Dory, ένα από τα κορυφαία σίκουελ στην ιστορία της Pixar, με παγκόσμιες εισπράξεις που ξεπερνούν το 1 δις δολάρια. Η αμνησιακή Ντόρι μαζί με τον Μάρλιν και το Νέμο σε ένα ακόμα ταξίδι γεμάτο ανατροπές, εξαιρετική δράση και πνευματώδεις διαλόγους.

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016

Το Zootopia ακολουθεί ξεπερνώντας το 1 δις δολάρια και αποδεικνύει πως το 2016 αποτελεί μια εξαιρετική χρονιά για την Disney. Ένας ολόκληρος κόσμος που κατοικείται από ζώα αποτελεί την μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Η Disney ξεπερνά τον εαυτό της και τα ταμεία της εταιρείας γεμίζουν.

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016

Την τέταρτη θέση με εισπράξεις που πλησιάζουν το ένα δις δολάρια καταλαμβάνει το The Jungle Book.  H live action μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Κίπλινγκ με κεντρικό ήρωα το Μόγλη κέρδισε πανηγυρικά όλα τα στοιχήματα αποτελώντας ένα κινηματογραφικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το The Secret Life of Pets που έφερε στα ταμεία της Universal 875 εκατ. δολάρια. Μια ευχάριστη animation κωμωδία για τις περιπέτειες των κατοικιδίων στη μητροπολιτική ζούγκλα.

Ακολουθεί με 873 εκατ. δολάρια το Batman V Superman: Dawn of Justice, η πρώτη προσπάθεια της Dc Comics να στήσει το δικό της υπερηρωικό σύμπαν. Ο Μπάτμαν αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Σούπερμαν σε μια υπερπαραγωγή που φέρνει αντιμέτωπους δυο από τους εμβληματικότερους ήρωες όλων των εποχών.

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016

Οι επιτυχίες της Marvel συνεχίζονται με τον Deadpool να φέρνει στο ταμείο 782 εκατ. δολάρια. Η πλέον αυτοσαρκαστική περιπέτεια της Marvel λανσάρει ένα νέο είδος υπερήρωα ξέφρενα διασκεδαστικού και ελάχιστα ηρωικού που κοροϊδεύει όλα τα κλισέ των ταινιών του είδους.

Στην όγδοη θέση βρίσκουμε το Suicide Squad που παρά τις κακές κριτικές έφερε στα ταμεία 745 εκατ. δολάρια. Η Dc Comics στην νέα της περιπέτεια συστήνει στο κοινό μια ομάδα από χαρισματικούς αντιήρωες.

Καθόλου άσχημα δεν τα πήγε και το Fantastic Beasts and Where to Find Them ξεπερνώντας τα 683 εκατ. δολάρια. Η J. K. Rowling, δημιουργός του Χάρι Πότερ, υπογράφει το σενάριο ανατροφοδοτώντας το ενδιαφέρον γύρω από ένα αποδεδειγμένα χρυσοφόρο προϊόν. Η μαγεία επέστρεψε φέρνοντας στις αίθουσες τους φανς του σύμπαντος του Χάρι Πότερ.

Οι ταινίες που έσπασαν τα ταμεία το 2016

Τη λίστα συμπληρώνει ο Doctor  Strange με εισπράξεις που άγγιξαν τα 647 εκατ. δολάρια. Ένας καινούριος ήρωας εμπλουτίζει το υπερηρωικό πάνθεον και μια νέα περιπέτεια φαντασίας προστίθεται στο κινηματογραφικό σύμπαν των επιτυχιών της Μarvel.