Simmons
Βρείτε μας στο

Έχοντας διανύσει σχεδόν όλη τη διαδρομή μέχρι την απονομή των Oscar, είναι η στιγμή της αποτίμησης των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής και των προβλέψεων. Με τις Χρυσές Σφαίρες, τα SAG Awards και τα Critics’ Choice Awards να έχουν ήδη απονεμηθεί, ορισμένες υποψηφιότητες για τα Oscar έχουν πάρει τον δρόμο τους. Τόσο στους πρώτους όσο και στους δεύτερους ρόλους έχουμε μεγάλα φαβορί. Alisson Janney, Gary Oldman, Sam Rockwell και Frances McDormand έχουν κάνει το 3/3 και ετοιμάζονται για το 5/5. BAFTA – όχι μαύρα – στις 18 Φεβρουαρίου και τα Oscar στις 4 Μαρτίου, που θα μεταδοθούν αποκλειστικά από τα κανάλια Cosmote TV. Με αφορμή αυτή την πιθανότητα βρήκαμε 7 ηθοποιούς που έχουν κάνει αντίστοιχο στο παρελθόν.

Οι πιθανότητες λένε ότι οι 3 από τους 4 θα το πετύχουν. Μόνο ο Gary Odlman ίσως μείνει πίσω μιας κι έχει να αντιμετωπίσει την ανερχόμενη δύναμη που λέγεται Timothee Chalamet, τον Kaluuya από το Get Out και σαφώς τον Daniel Day Lewis στην εσχατιά της κινηματογραφικής του καριέρας. Ο Lewis μάλιστα είναι απ΄αυτούς που έχουν καταφέρει 2 φορές στο παρελθόν να σαρώσουν κάθε πιθανό βραβείο που διεκδίκησαν. Τόσο με το There Will Be Blood όσο και με το Lincoln, ο Lewis τα πήρε όλα κι έφυγε. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται αρκετά ακόμα ονόματα.

Natalie Portman

Αν έπρεπε να ποντάρεις σε μια ταινία της, τότε το Black Swan θα σου ερχόταν πρώτο. Και δικαίως. Με αυτό η Portman αύξησε κατακόρυφα το impact της και μπόρεσε να διεκδικήσει μεγαλύτερους μισθούς και ρόλους που θα την εξέλισσαν ως ηθοποιό.

Cate Blanchett

Η καλύτερη ηθοποιός στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή. Και σε άλλες αγορές ίσως. Μπορεί να ταιριάξει με όλα. Θες να σου κάνει τη θλιμμένη γυναίκα που πονάει για τον έρωτα; Το έχει. Θες να σου κάνει τη γυναίκα που ερωτεύεται μια άλλη γυναίκα; Το έχει. Θες να την δεις σε ρόλο ερευνητικής δημοσιογραφίας; Επίσης. Θες ξωτικό, θες να ερωτεύεται έναν που γεννήθηκε γέρος και πέθανε μωρό; Τα κάνει όλα και συμφέρει. Το Blue Jasmine είναι ένα μέρος από την ολότητα και το πιο φανταχτερό, μιας και της χάρισε 5 βραβεία μέσα σε 3 μήνες χοντρικά.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Philip Seymour Hoffman

Το μέγιστο σημείο της καριέρας του Hoffman ήρθε το 2006 με το Truman Capote. Σε έναν ρόλο που ως βιογραφικός είχε όλα τα φόντα να τον ανυψώσει, ο Hoff έδειξε όλη τη γκάμα του ταλέντου του. Ίσως εκείνο να ήταν και το σημείο που ένιωσε το απόλυτο κενό σε επίπεδο επίτευξης στόχων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τις καταχρήσεις αισχίστου είδους και να φτάσει στην αυτοκτονία.

Heath Ledger

Μέχρι σήμερα ο Heath Ledger είναι ο μοναδικός που κατάφερε να κάνει το 5/5 ενώ έχει πεθάνει. Και κάτι μας λέει ότι πολύ δύσκολα θα καμφθεί τέτοιο ρεκόρ. Θλιβερό ρεκόρ για την ακρίβεια. Εννοείται πως ο ρόλος του Joker αποτέλεσε το magnum opus του Heath και γιγάντωσε σε τεράστιο βαθμό την υστεροφημία του. Ούτε το Brokeback Mountain δεν είχε τέτοια επίδραση.

Patricia Arquette

Η Patricia Arquette είναι μια από τις περιπτώσεις που δεν θα περίμενες να δεις εδώ. Κι όμως. Το Boyhood του Linklater και το γεγονός ότι μιλάμε για μια ταινία που γυρίστηκε μέσα σε 12 χρόνια ήταν ο λόγος που κάθε ρόλος είχε δυνητικά πιθανότητες για να πάρει και τα πέντε βραβεία. Τελικά το κατάφερε η Arquette κι όχι ο Ethan Hawke.

J. K. Simmons

Κάθε φορά που ακούω τζαζ κάνω την κίνηση του J. K. Simmons στο Whiplash. Όχι αυτή που πέταξε το πιατίνι στο κεφάλι του Miles Teller. Την άλλη που σταματάει τη μουσική. Εκεί όπου ο Simmons άφησε μια για πάντα την εικόνα του αιώνιου κομπέρ και ξεπέρασε τα όρια του. Έργο Damien Chazelle κι αυτό, για να μην ξεχνιόμαστε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ο Simmons παρέλαβε το Oscar, ανέβηκε στη σκηνή και έβγαλε έναν λόγο αγάπης προς τη μάνα του και τις μαμάδες γενικά. Call your moms είπε. Λίγους μήνες πριν είχε συμφωνήσει με τον Παπακαλιάτη για το Ένας Άλλος Κόσμος. Δεν ξέρω αν μπορείτε να συνδέσετε τις κουκκίδες.

Η φετινή απονομή των Oscar θα μεταδοθεί στις 4 Μαρτίου από τα κανάλια της COSMOTE TV. Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθείς το αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπου θα βρεις 85 οσκαρικές ταινίες που ξεχώρισαν και έλαβαν υποψηφιότητα ή κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.